De ce pornește computerul după somn

De ce computerul însuși se trezește din modul de repaus: motive, ce să faci?

De ce computerul însuși se trezește din somn? Problema apare mai des în Windows 8.1 și 10 pe diverse configurații de PC. În cele mai multe cazuri, se trezește automat după instalarea unei actualizări a sistemului de operare.

Motive pentru trezirea bruscă

Există mai mulți vinovați principali care pot trezi spontan un computer din starea de repaus:

  1. Temporizatoarele de trezire sunt activate. Adesea, problema apare dacă temporizatoarele de trezire au voie să întrerupă somnul sau hibernarea. Dacă este implicat un astfel de scenariu, atunci problema poate fi rezolvată prin dezactivarea acestora din meniul Opțiuni de alimentare.
  2. Adaptor de retea . Dacă utilizați o conexiune prin cablu, atunci cel mai probabil placa de rețea este vinovată de trezirea computerului. Pentru a face acest lucru, în fila Power Management, dezactivați adaptorul de la trezirea computerului.
  3. Sarcina de defragmentare a discului programată. Un alt motiv potențial pentru care computerul se trezește din somn. În meniul Disk Defragmenter, dezactivați pornirea automată în program.
  4. Tastatură și mouse fără fir. Aceste dispozitive conectate pot provoca perioade bruște de trezire. Prin dezactivare, identificați dispozitivul și limitați impactul acestuia asupra modului de repaus.
  5. Potrivirea pachetului magic și a modelului Wake On. Există două setări ale plăcii de rețea prin care computerul se trezește brusc din somn. Dezactivați aceste două opțiuni în setările adaptorului.

Metoda 1: Dezactivați temporizatoarele de trezire

Temporizatorul de trezire este un eveniment temporizat configurabil care trezește computerul din modul de hibernare sau de repaus.

În mod implicit, Windows este configurat astfel încât numai cronometrele principale să poată întrerupe sesiunile de somn.

  1. Afișați caseta de dialog „Run” apăsând tastele Win + R. Tastați control.exe, confirmați comanda de lansare prin Enter pentru a intra în Panoul de control.
  2. Găsiți fila Opțiuni de alimentare folosind funcția de căutare din colțul din dreapta sus.
  3. În meniu, vedeți ce plan de alimentare este activ și faceți clic pe linkul „Configurarea unui plan de alimentare”.
  4. Dacă utilizați mai multe planuri de masă, trebuie să repetați toți pașii pentru fiecare pe care îi folosiți des.
  5. În setări, faceți clic pe linkul „Modificați setările avansate de alimentare”. Derulați în jos la meniul „Sleep” și faceți clic pe pictograma „+” pentru a extinde toate opțiunile disponibile.
  6. Apoi extindeți meniul „Permite cronometre de trezire” și dezactivați valorile bateriei și AC.
  7. Faceți clic pe butonul Aplicați pentru a salva configurația curentă.

După repornirea computerului, puneți-l în modul de repaus și verificați dacă se trezește spontan. Dacă tot se trezește de la sine, treceți la următoarea soluție.

Metoda 2: Dezactivați setările de trezire pe adaptorul de rețea

Al doilea lucru cel mai important de remediat este să împiedicați hardware-ul să trezească computerul din starea de repaus în Managerul de dispozitive.

Mai multe instrucțiuni pas cu pas:

  1. Apăsați tasta Windows + R pentru a deschide caseta de dialog Run. Tastați comanda devmgmt.msc, faceți clic pe Enter.
  2. În manager, extindeți fila asociată adaptoarelor de rețea. Apoi faceți clic dreapta pe placa de rețea activă și selectați „Proprietăți”.
  3. Faceți clic pe fila Power Management. Debifați „Permiteți acestui dispozitiv să pornească computerul” și faceți clic pe OK pentru a salva modificările.

Reporniți computerul. Verificați dacă se trezește din hibernare după efectuarea acestor modificări.

Metoda 3: Dezactivați defragmentarea automată a discului

O altă soluție, după care computerul a încetat să se trezească spontan din modul de repaus, este dezactivarea defragmentării automate a discului.

Apăsați împreună Windows + R pentru a afișa caseta de dialog Run. Tastați dfrgui și confirmați rularea comenzii cu Enter.

Faceți clic pe butonul „Setați programul”. În fereastra următoare, debifați „Run on schedule (recomandat)”.

Notă: Această procedură va dezactiva sarcina programată. Prin urmare, dacă găsiți că această metodă este eficientă, va trebui să reveniți la acest ecran din când în când și să vă defragmentați manual unitățile.

Dacă această metodă nu reușește să remedieze problema, computerul continuă să se trezească singur din hibernare, continuă cu următoarea metodă.

Metoda 4: Identificați dispozitivele care trezesc computerul

Utilizați linia de comandă pentru a determina ce dispozitive conectate (altele decât adaptorul de rețea) fac sistemul să se trezească brusc din repaus.

Afișați fereastra Run apăsând în același timp Windows + R. Tastați cmd , apăsați Ctrl + Shift + Enter pentru a deschide promptul de comandă cu drepturi de administrator.

În Shell, tastați următoarea comandă, care va afișa toate dispozitivele care pot activa computerul:

powercfg -devicequery wake_armed

Acum, conform acestei liste, trebuie să dezactivați fiecare (una câte una) până când găsiți vinovatul. Pentru a face acest lucru, utilizați următoarea comandă, care dezactivează capacitatea dispozitivului de a trezi sistemul din repaus:

powercfg -devicedisablewake „numele dispozitivului”

După ce ați găsit cel problematic, utilizați comanda pentru a reactiva dispozitivele verificate:

powercfg -deviceenablewake „numele dispozitivului”

Pune computerul în stare de repaus și vezi dacă se trezește singur.

Metoda 5: Dezactivați pachetul „magic”.

Dezactivarea a două opțiuni: Wake On Magic Packet și Wake on Pattern Match asigură că adaptorul de rețea nu va mai putea trezi computerul din repaus.

Afișați fereastra Run (Fereastră + R). Tastați ms-settings: network-vpn , confirmați rularea comenzii cu Enter.

În fila VPN, faceți clic pe „Gestionați rețelele și partajarea”. Apoi faceți clic pe adaptorul de rețea activ din colțul din dreapta sus al ecranului.

Pe ecranul de stare a adaptorului de rețea, faceți clic pe Proprietăți. Faceți clic pe fila Rețea și faceți clic pe Configurare sub adaptorul wireless activ.

Pe ecranul de proprietăți, accesați fila Avansat și derulați în jos la opțiunea Wake on Magic Packet. Schimbați-i valoarea la Dezactivat. Faceți același lucru pentru Wake on pattern match.

Pune computerul în stare de repaus și vezi dacă se trezește singur.

Windows 10 se trezește sau se trezește automat

O situație destul de comună pe care o pot întâlni utilizatorii Windows 10 este aceea că un laptop sau un computer se trezește de la sine sau se pornește de la sine. Acest proces se poate întâmpla în cel mai inoportun moment, de exemplu, pornirea unui laptop noaptea fără a fi conectat la rețea.

Citeste mai mult:  Interpretarea viselor a dat un inel

Sunt posibile următoarele scenarii:

  1. Laptopul sau computerul pornește imediat după ce a fost oprit.
  2. Windows 10 se pornește automat în momente aleatorii. Adesea, acest lucru se întâmplă atunci când utilizatorul nu folosește „Oprire”, ci folosește oprirea laptopului. De asemenea, computerul poate fi configurat să intre în repaus după o anumită perioadă de timp inactiv, ceea ce se poate întâmpla după finalizarea procesului de lucru.

În acest articol, vom lua în considerare a doua opțiune – pornirea spontană a unui laptop sau computer cu Windows 10 sau trezirea din somn, fără nicio acțiune din partea utilizatorului.

Motive pentru care Windows 10 se trezește din somn

Pentru a determina motivul pentru care se trezește un laptop sau un computer, trebuie să vizualizați evenimentele Windows 10. Le puteți deschide tastând bara de activități Vizualizator de evenimente în bara de căutare, apoi lansați elementul găsit din rezultatele căutării.

Se va deschide o fereastră și în ea din stânga, selectați „Jurnalele Windows”, apoi faceți clic pe „Sistem”. Acum faceți clic pe „Filtrul de jurnal curent” din panoul din dreapta.

Folosind setările pentru filtru din meniul „Surse de evenimente”, trebuie să selectați „Power-Troubleshooter” și să aplicați filtrul. Acolo vor rămâne doar astfel de elemente care ne vor interesa în contextul pornirii spontane a sistemului.

Datele pentru fiecare dintre aceste evenimente vor include informații „Exit Source”, care indică motivul pentru care laptopul sau computerul s-au trezit.

  1. Butonul de pornire. Utilizatorul pornește singur computerul folosind butonul corespunzător.
  2. Dispozitiv de intrare HID. Informează despre ieșirea sistemului din modul de repaus după efectuarea acțiunilor cu diferite dispozitive de intrare (mișcat mouse-ul, apăsat o tastă).
  3. adaptor de retea. Placa de rețea este configurată astfel încât să poată iniția trezirea unui laptop sau computer pe o conexiune de intrare.
  4. Temporizator. Windows 10 a fost trezit de o sarcină programată. De exemplu, pentru a descărca și instala actualizări sau pentru întreținerea automată a sistemului.
  5. Deschiderea capacului laptopului.
  6. Nu dat. Nu există informații aici. Este indicată doar ora de trezire. Articole similare sunt situații standard pentru aproape toate laptopurile. Adesea, acțiunile ulterioare de succes sunt capabile să oprească ieșirea automată din somn, deși nu există informații despre sursa ieșirii.

Cele mai frecvente motive pentru care un computer se pornește singur și în mod neașteptat pentru utilizator sunt legate de capacitatea de a activa dispozitivele periferice, actualizările de sistem și întreținerea automată a Windows 10.

Dezactivarea modului de trezire automată

Dispozitivele computerizate, inclusiv temporizatoarele și plăcile de rețea, pot influența Windows 10 să pornească singur. Întreținerea automată a sistemului este capabilă să pornească computerul sau laptopul separat.

Împiedicați dispozitivele să vă trezească computerul

Primim o listă de dispozitive care afectează includerea Windows 10 se trezește:

  1. Rulați promptul de comandă ca administrator.
  2. Introduceți powercfg -devicequery wake_armed.

O listă de dispozitive va apărea în forma în care sunt indicate în managerul de dispozitive.

Pentru a dezactiva capacitatea de a activa sistemul, trebuie să mergeți la managerul de dispozitive, să găsiți dispozitivul dorit, să faceți clic dreapta pe el, să selectați „Proprietăți”.

În secțiunea „Opțiuni de alimentare”, dezactivați „Permiteți acestui dispozitiv să iasă computerul…” și aplicați setările.

Acum repetați aceiași pași pentru dispozitivele rămase.

Dezactivarea temporizatoarelor de trezire

Pentru a vizualiza temporizatoarele active ale sistemului, rulați promptul de comandă ca administrator și executați comanda powercfg -waketimers.

Ca urmare, va apărea un planificator de sarcini cu o listă de astfel de sarcini care pot porni computerul dacă este necesar.

Puteți dezactiva cronometrele pentru anumite lucrări sau complet pentru toate lucrările.

Când îndeplinim o anumită sarcină, dezactivăm capacitatea de a părăsi modul de repaus:

  1. Deschideți Windows 10 Task Scheduler.
  2. Găsiți sarcina specificată în raportul powercfg.
  3. În proprietățile acestei sarcini, în secțiunea „Condiții”, debifați „Activați computerul pentru a finaliza sarcina”. Salvăm modificările.

Captura de ecran din raportul powercfg din a doua sarcină numită Repornire arată sarcina creată automat pentru Windows 10 după primirea următorului lot de actualizări. Aici, este posibil ca trezirea manuală să nu funcționeze.

Acum dezactivați complet cronometrele:

  1. Accesați Panoul de control, selectați meniul Opțiuni de alimentare. Deschideți setările pentru schema de alimentare curentă.
  2. Faceți clic pe „Modificați setările avansate de alimentare”.

  • În meniul Sleep, trebuie să dezactivați cronometrul de trezire și să salvați modificările.
  • După acțiunile efectuate, programatorul nu va putea trezi sistemul din repaus.

    Dezactivarea trezirii din repaus când Windows 10 este pornit automat

    În Windows 10, în mod implicit, se realizează întreținerea zilnică a sistemului, care poate porni computerul. Dacă un laptop sau un computer se trezește noaptea, atunci acesta este adesea cazul.

    Pentru a preveni trezirea, urmați instrucțiunile:

    1. Deschideți Panoul de control, selectați „Centrul de securitate și întreținere”.
    2. Extindeți meniul „Întreținere” și faceți clic pe „Modificați setările serviciului”.

  • Debifați „Permiteți sarcinii să trezească serviciul…” și salvați setările.
  • Poate că ar fi mai logic, în loc să dezactivezi trezirea pentru întreținerea automată, să schimbi ora de începere a sarcinii. Acest lucru se face în aceeași fereastră. Funcția în sine este utilă, include defragmentarea automată pentru HDD (nu este efectuată pentru SSD), actualizări, verificări de malware și alte sarcini.

    În unele situații, dezactivarea „pornirii rapide” ajută la rezolvarea problemei.

    Windows 10 se pornește sau se trezește de la sine

    Una dintre situațiile pe care le poate întâlni un utilizator de Windows 10 este atunci când un computer sau un laptop pornește sau se trezește singur din somn, iar acest lucru s-ar putea să nu se întâmple la momentul cel mai potrivit: de exemplu, dacă laptopul pornește noaptea și nu este conectat la rețea.

    Există două scenarii posibile principale ale ceea ce se întâmplă

    • Computerul sau laptopul pornește imediat după oprire, acest caz este descris în detaliu în instrucțiunile Windows 10 nu se oprește (de obicei driverele chipset-urilor sunt problema și problema se rezolvă fie prin instalarea lor, fie prin dezactivarea pornirii rapide a Windows 10 ) și Windows 10 repornește la oprire.
    • Windows 10 se pornește singur la ore aleatorii, cum ar fi noaptea: acest lucru se întâmplă de obicei dacă nu utilizați Shut Down, ci pur și simplu închideți laptopul sau computerul este configurat să adoarmă după o anumită perioadă de timp inactiv, deși se poate întâmpla. după terminarea lucrărilor.

    Citeste mai mult:  Văzând un soț în vis cu o altă femeie

    Acest ghid va acoperi a doua opțiune: pornirea aleatorie a unui computer sau laptop cu Windows 10 sau trezirea din somn fără nicio acțiune din partea dvs.

    Cum să aflați de ce se trezește Windows 10 (se trezește din somn)

    Pentru a afla din ce motiv se trezește un computer sau laptop, este util Vizualizatorul de evenimente Windows 10. Pentru a-l deschide, începeți să tastați „Vizualizator de evenimente” în căutarea din bara de activități, apoi lansați elementul găsit din rezultatele căutării. .

    În fereastra care se deschide, în panoul din stânga, selectați „Jurnalele Windows” – „Sistem”, apoi în panoul din dreapta, faceți clic pe butonul „Filtrați jurnalul curent”.

    În setările filtrului din secțiunea „Surse de evenimente”, selectați „Power-Troubleshooter” și aplicați filtrul – doar acele elemente care ne interesează în contextul pornirii spontane a sistemului vor rămâne în vizualizatorul de evenimente.

    Informațiile despre fiecare dintre aceste evenimente vor include, printre altele, un câmp „Sursă de ieșire” care indică motivul pentru care s-a trezit computerul sau laptopul.

    Surse posibile de ieșire:

    • Butonul de pornire – când porniți singur computerul cu butonul corespunzător.
    • Dispozitive de intrare H > De obicei, motivele pentru care computerul în sine pornește neașteptat pentru utilizator sunt factori precum capacitatea dispozitivelor periferice de a-l trezi din starea de repaus, precum și întreținerea automată a Windows 10 și lucrul cu actualizări de sistem.

    Cum să dezactivați trezirea automată din somn

    După cum sa menționat deja, faptul că Windows 10 se pornește de la sine poate fi afectat de dispozitivele computerului, inclusiv de plăcile de rețea și de temporizatoarele setate în programatorul de activități (mai mult, unele dintre ele sunt create în timpul funcționării – de exemplu, după descărcarea automată a programului obișnuit). actualizări). Separat, puteți porni laptopul sau computerul și puteți întreține automat sistemul. Să analizăm dezactivarea acestei caracteristici pentru fiecare dintre elemente.

    Împiedicați dispozitivele să trezească computerul

    Pentru a obține o listă de dispozitive care activează Windows 10, puteți face următoarele:

    1. Rulați promptul de comandă ca administrator (puteți face acest lucru din meniul cu clic dreapta pe butonul Start).
    2. Introduceți comanda powercfg -devicequery wake_armed

    Veți vedea o listă de dispozitive așa cum apar în Manager dispozitive.

    Pentru a le dezactiva capacitatea de a activa sistemul, accesați managerul de dispozitive, găsiți dispozitivul dorit, faceți clic dreapta pe el și selectați „Proprietăți”.

    În fila Opțiuni de alimentare, dezactivați opțiunea „Permiteți acestui dispozitiv să trezească computerul” și aplicați setările.

    Apoi repetați același lucru pentru restul dispozitivelor (cu toate acestea, este posibil să nu doriți să dezactivați capacitatea de a porni computerul apăsând tastele de pe tastatură).

    Cum să dezactivezi cronometrele de trezire

    Pentru a vedea dacă vreun temporizator de trezire este activ pe sistem, puteți rula promptul de comandă ca administrator și utilizați comanda: powercfg -waketimers

    Ca urmare a execuției sale, o listă de sarcini va fi afișată în Task Scheduler, care poate porni computerul dacă este necesar.

    Există două opțiuni pentru dezactivarea temporizatoarelor de trezire – dezactivați-le numai pentru o anumită lucrare sau complet pentru toate lucrările curente și ulterioare.

    Pentru a dezactiva capacitatea de a vă trezi din somn atunci când efectuați o anumită sarcină:

    1. Deschideți Windows 10 Task Scheduler (poate fi găsit printr-o căutare în bara de activități).
    2. Găsiți-l pe cel din raport powerCfg sarcină (calea către aceasta este de asemenea indicată acolo, NT TASK din cale corespunde secțiunii „Biblioteca de programare de sarcini”).
    3. Accesați proprietățile acestei sarcini și în fila „Condiții”, debifați „Treziți computerul pentru a finaliza sarcina”, apoi salvați modificările.

    Fiți atenți la a doua sarcină numită Repornire din raportul powercfg din captură de ecran – aceasta este o sarcină creată automat de Windows 10 după primirea următoarelor actualizări. Dezactivarea manuală a trezirii, așa cum este descris, poate să nu funcționeze pentru el, dar există modalități, consultați Cum să dezactivați repornirea automată a Windows 10.

    Informații suplimentare: Pentru a obține o listă cu toate sarcinile Planificatorului care pot activa computerul, puteți utiliza comanda PowerShell:

    Dacă doriți să dezactivați complet cronometrele de trezire, puteți face acest lucru utilizând următorii pași:

    1. Accesați Panoul de control – Opțiuni de alimentare și deschideți setările pentru planul de alimentare curent.
    2. Faceți clic pe „Modificați setările avansate de alimentare”.
    3. În secțiunea Sleep, dezactivați cronometrele de trezire și aplicați setările pe care le-ați făcut.

    După aceasta, sarcinile din programator nu vor putea trezi sistemul din repaus.

    Dezactivarea Wake Up pentru întreținere automată Windows 10

    În mod implicit, Windows 10 efectuează zilnic întreținere automată a sistemului și îl poate porni pentru aceasta. Dacă computerul sau laptopul se trezește noaptea, acesta este cel mai probabil cazul.

    Pentru a dezactiva trezirea în acest caz:

    1. Accesați panoul de control și deschideți elementul „Centrul de securitate și întreținere”.
    2. Extindeți Întreținere și faceți clic pe Modificare setări de întreținere.
    3. Debifați „Permite unei sarcini de întreținere să-mi trezească computerul la ora programată” și aplicați setările.

    Poate că, în loc să dezactivați trezirea pentru întreținerea automată, ar fi mai înțelept să schimbați ora de începere a sarcinii (ceea ce se poate face în aceeași fereastră), deoarece funcția în sine este utilă și include defragmentarea automată (pentru HDD, nu se realizează pe SSD) , scanare malware, actualizări și alte sarcini.

    În plus: în unele cazuri, dezactivarea „pornirii rapide” poate ajuta la rezolvarea problemei. Citiți mai multe despre acest lucru într-un ghid separat Cum să porniți rapid Windows 10.

    Sper că printre punctele enumerate în articol a fost unul care a apărut exact în situația ta, dar dacă nu, împărtășește-l în comentarii, s-ar putea să-l poți ajuta.

    Computerul pornește spontan (din modul de repaus) ce trebuie să facă

    Se întâmplă (și adesea, după cum arată practica) ca computerul să iasă spontan din starea de repaus – adică să se pornească de la sine după un timp după ce este pus în modul de așteptare.

    Cel puțin, aceasta este NEECONOMIREA energiei electrice și deteriorarea tehnică prematură a computerului.

    Și în cea mai mare parte – o risipă de nervi, deoarece este periculos să lăsați computerul nesupravegheat pentru o lungă perioadă de timp.

    Aceasta problema trebuie rezolvata!

    Ei bine, să corectăm această neînțelegere:

    Computerul pornește spontan – rezolvăm problema prin intermediul managerului de dispozitive

    Și primul lucru pe care trebuie să-l facem este să intrăm în panoul de control „Manager dispozitive”. În meniul de pornire, scrieți…

    Acum, în managerul de dispozitive deschidem proprietățile echipamentului informatic de care avem nevoie: pentru tastatură, mouse etc.

    Toate acestea trebuie remediate – faceți clic de câteva ori pe parametru și în fereastra NOUĂ RENUNCIAtă din „gestionarea energiei” debifați caseta „Permiteți acestui dispozitiv să trezească computerul din repaus”.

    După aceste manipulări, pentru unii utilizatori (dacă driverele corespunzătoare funcționează), computerul începe să funcționeze corect: adică nu pornește spontan!

    Si mergem mai departe…

    pornirea spontană a computerului – rezolvăm problema în „gestionarea puterii”

    1: Deschideți „Gestionarea energiei” – puteți face acest lucru: comandă rapidă de la tastatură Win + X (sau Start / panoul de control / sistem și securitate / POWER (în aceste setări ar trebui să fie setată la „Echilibrat (recomandat)”)

    /Configurați un plan de alimentare/Modificați setările avansate de alimentare…

    Și încă ceva: modificați setările pentru dezactivarea temporară a USB la „dezactivat” (poate „dezactivat” sau altceva…)

    Iată o astfel de fereastră, în setările căreia trebuie să corectați tot ce este propus mai sus …

    2: Dezactivați modul de repaus hibrid.

    … extindeți fila „+ Sleep”, faceți clic de câteva ori, extindeți „+ Allow hybrid sleep”, schimbați la „Off”, faceți clic pe „Aplicați”, „OK”.

    Deconectați toate echipamentele USB externe de la computer (cameră web, imprimantă, scaner, dispozitiv neîntreruptibil, în general, totul în afară de tastatură și mouse) și verificați… dacă sistemul intră corect în modul Sleep.

    Daca ai un laptop:

    Apăsați combinația de taste Win + X, selectați Power Management, în partea stângă a ferestrei, faceți clic pe „Acțiuni la închiderea capacului”, apoi … în secțiunea „La închiderea capacului”, selectați „pe baterie și din hibernare în rețea” – salvați modificările.

    Aici atentie! Este posibil ca unele echipamente să nu accepte modurile Repaus sau Hibernare, ceea ce poate cauza funcționarea defectuoasă a acestor moduri. Treceți computerul în modul de hibernare, sistemul intră corect în modul de hibernare?

    Dezactivați toate „gadget-urile” externe ale mouse-ului etc. ÎN GENERAL TOT ceea ce este posibil (după punerea computerului în stare de adormire)

    Ascultați cu atenție foșnetul din interiorul sistemului…

    În general, testați!

    Dacă asta nu funcționează, iată o altă opțiune.:

    driver deteriorat – erori de sistem

    3: sistemul informatic se poate trezi spontan din cauza erorilor de „închidere” (drivere deteriorate etc.).

    Acest lucru apare din cauza incompatibilității hardware-ului computerului, a programelor conflictuale în profunzimile sale: și, ca rezultat amar, după trecerea în modul de repaus, sistemul se pornește automat din nou.

    Excludem și aceasta (dacă există) o problemă: vom dezactiva execuția comenzii „Pornire eroare de sistem”.

    Faceți clic dreapta pe pictograma „Computer”, căutați selecția „Proprietăți sistem” și, după ce ați deschis-o, accesați fila „Setări avansate de sistem”.

    În fereastra nouă, trebuie să găsiți secțiunea „Avansat”, și anume linia „Descărcare și recuperare” și să faceți clic pe butonul – subsecțiunea „Setări”, iar în fereastra nou afișată eliminăm pasărea din „Efectuați repornirea automată”. ” Caseta de bifat.

    Asta e tot în teorie, încearcă să aplici aceste setări în practică.

    Dacă, chiar și cu astfel de setări-condiții, computerul nostru va trece spontan în modul de veghe, atunci avem acum o cale directă către BIOS.

    computerul pornește aleatoriu – BIOS

    4: Intrăm în BIOS. Știi cum? – Faptul este că fiecare computer are propriile căi… către bios.

    În BIOS, suntem interesați de tehnologia de control a sistemului de la distanță, totul se numește Wake-On-LAN. Unele computere folosesc această setare în mod implicit și, ca rezultat, computerul nostru se poate porni la un anumit moment (acest lucru este simplificat).

    Deci, intrăm în BIOS… și reparăm setarea Wake-On-LAN.

    În meniul „Start”, selectați „reporniți”… Când procesul a început! ATENTIE ! este important pentru noi să nu pierdem momentul înainte de a conecta sistemul de operare Windows la sistemul computerizat (nu așteptați o încărcare completă), – adică atunci când sistemul se oprește complet … și începe din nou pentru a porni.. . în câteva secunde, informațiile tehnice vor apărea pe ecran, iar apoi afișajul se va opri pentru un moment, apoi apăsați butonul „Șterge” de mai multe ori (vă reamintesc: cineva poate avea alte taste de intrare în bios. Vezi informațiile tehnice al computerului dvs.) – așteptați momentul când apare ecranul albastru de setări BIOS.

    După ce intrați în BIOS, veți avea nevoie de opțiuni de Power Options fundamental similare (cu cele descrise mai sus).

    În meniul derulant, accesați linia Wake On LAN și modificați setarea pentru a dezactiva de la „Activare” (activată) LA „dezactivare” (dezactivată).

    În plus, pentru a nu rătăci în miniprogramul BIOS, atingeți tastatura – F10, submeniul se va retrage din nou, în care selectați răspunsul „Da” (Da) și …

    … noi, ca fiind inutil, vom fi aruncați cu îndemânare și cu plăcere din setările BIOS.

    Și computerul va lua de la sine… va începe să se conecteze la sistemul nostru Windows:

    După procedurile descrise, problema pornirii spontane a computerului ar trebui rezolvată.

    Dacă ați găsit ceva util în articol, grozav!

    … sau dacă aveți întrebări: întrebați în comentarii… pentru că tehnologia se dezvoltă rapid și pot apărea tot felul de probleme))

    . Și bineînțeles, citește articolele site-ului: Îmi împărtășesc experiența mea amară, pentru dulcea ta bunăstare))