Văzând animale într-un vis

Interpretarea viselor: de ce visează animalele, pentru a vedea animalele într-un vis, ceea ce înseamnă

Interpretarea viselor lui A. Vasiliev

La ce visează animalele într-o carte de vis:

Dacă ai visat la un animal – aceasta este o boală.

Multe animale diferite visează într-un vis – atunci vei întâlni o societate de oameni egoiști vicleni.

Animalele sunt, de asemenea, un simbol al pericolului.

Vezi și: de ce visează ursul, de ce visează câinele, de ce visează calul.

Animale din cartea de vis:

Animalele sunt diferite – De ce visezi să vezi un animal – asta vorbește despre dorința ta de a te preda puterii senzualității, de a uita de îndatoriri, de datorie.

Sau acest vis prevestește o relație cu o persoană care nu te obligă la nimic, de care vei fi conectat doar prin sex, o puternică atracție senzuală.

Mai ales vei fi atras de o relație cu un partener care îți va permite să iei o poziție dominantă în sex.

La ce visează animalele într-o carte de vis:

Lumea animală este o paradigmă simbolică, un fel de cod simbolic al universului, „un model al societății umane și al naturii în general” (V. Toporov). Elementele acestui cod au fiecare o semnificație fixă, dar pot fi combinate și în complexe care îmbrățișează diferite sfere ale ființei – cf., de exemplu, corelarea unui anumit animal cu direcția cardinală, plantă, culoare, element, anotimp. . Animalele sălbatice codifică timpul (ciclul animal de doisprezece ani al calendarului chinez) și spațiul („nici un cal nu va sări, nici un lup nu va sări”), ele întruchipează energia cosmică și divină (zeitățile animale ale Egiptului sau animalele din Egipt). zodiacul).

Potrivit lui V. Toporov, „ideile despre abilitățile reale ale animalelor, combinate cu utilizarea lor în clasificări, care sunt o modalitate prin care o persoană se explică pe sine și natura înconjurătoare, creează o oportunitate de personificare mitologică a lui în natură, pentru subliniind unitatea sa, explicând peisajul ca o istorie vizuală a strămoșilor lor.”

În multe tradiții, animalele de companie sunt martori la crearea lumii; distribuția lor în întreaga lume este legată de structura tripartită a arborelui lumii. De regulă, păsările corespund vârfului, ungulatele la mijloc, reptilele, amfibienii, rareori prădătorii (ursul) în partea de jos.

În viața de zi cu zi, toate animalele simbolizează instinctele umane, fertilitatea și abundența. Pe lângă semantica generală a lumii animale, mulți dintre reprezentanții ei au propriile simboluri.

Dacă animalele visează, pentru ce este:

Animale sălbatice (pentru a vedea în vis) – la boală. Dacă vezi un șobolan sau un șoarece, atunci vei întâlni o societate de oameni egoiști vicleni. Acesta este un simbol al pericolului. Animalele sunt diferite – pasiuni și incontinență. Pluto în casa de colț a horoscopului.

Pentru a vedea animale într-un vis:

Scurtă interpretare: natura; îmblânzire; instinctele.

Expresie populară: bunuri pământești; natura animală; atracție animală.

Vecinii noștri de pe planetă sunt nenumărate specii biologice diferite. Și poate că va veni ziua când vom primi feedback de la animale și vom afla ce cred ei despre noi!

Înzestrăm animalele cu trăsături umane. De exemplu, se spune adesea că vulpile sunt viclene, bufnițele sunt înțelepte, iar câinii sunt credincioși. Pentru a vedea că ai văzut un animal, stabilește ce reprezintă acesta pentru tine. Unii oameni se tem de șobolani, în timp ce alții sunt animale de companie.

Nativii americani foloseau în mod tradițional animalele ca toteme pentru a ajuta la cunoaștere și vindecare. Dacă ați văzut un animal într-un vis, încercați să înțelegeți ce calități ați dori să aveți sau să depășiți. Poate că ai dori să înzestrați pe cineva cu aceste calități.

De asemenea, este important să înțelegeți cum vă simțiți despre animalul în sine. De exemplu, îți este frică de el sau educi? Este un animal singuratic sau face parte dintr-o haită, turmă sau turmă? Ce simți despre stilul lui de viață solitar sau de grup – putere și putere sau slăbiciune și depresie?

Pentru a determina ce înseamnă animalul la care ai visat, poți analiza diverse interpretări etnice. De exemplu, în culturile romanice timpurii, bufnița era un simbol al unui vindecător, în culturile orientale, un prădător. Acordați atenție și temei principale a visului și oamenilor pe care îi visați pentru a vă face o idee despre situație. Te simți liber și neîngrădit, sau ești neliniștit și în cușcă?

Visezi animale din specii pe cale de dispariție? Poate că asta personifică percepția ta asupra atitudinii celorlalți din jurul tău, care te pot trata ca și cum nu ai exista.

Un animal dintr-un vis poate reprezenta comportamentul tău în ultima vreme. Te-ai bazat doar pe instincte? Ai fost nepoliticos? Poate crezi că ar trebui să te comporți ca un animal, pentru că animalele sunt mai aproape de natură decât oamenii? La urma urmei, nu poluează mediul înconjurător, nu au suprapopulare, trăiesc fericiți, îngrijorându-se doar pentru ei înșiși, lăsând grijile despre trecut și viitor în seama noastră, oamenilor.

La ce visează animalele într-o carte de vis:

Animalele domestice – Animalele văzute într-un vis simbolizează instinctele. Animale sălbatice – emoții scăpate de sub control; domesticirea animalelor sălbatice – autodisciplină; animale domestice – dorința de a câștiga sau de a stabili controlul asupra unui anumit domeniu al vieții; moartea unui animal este o trecere de la o etapă la alta a vieții tale.

Visezi la animale? Vezi următorul interpret.

De ce visează într-un vis Animale într-un vis:

Semnificația simbolică a animalelor este extrem de dificil de determinat, deoarece animalele diferite denotă o serie de concepte diferite. Interpretarea corectă în acest caz depinde și de asocierile personale cu animalele. În general, animalele simbolizează instinctivul fizic, eul „animal” și animalele sălbatice care apar în vise, a căror înfățișare o persoană nu poate determina cu exactitate, reprezintă de obicei această latură a personalității (sau „asemănător unei fiare” în mediul visatorul). Cu toate acestea, ar trebui să fiți atenți la această generalizare, deoarece unele tipuri specifice de animale (de exemplu, păsările) pot avea sensul exact opus (de exemplu, sinele superior al unei persoane, sufletul său).

Interpretarea visului lui O. Smurova

De ce visează și ce înseamnă Animalele:

Dacă ai visat la animale care pășesc în pajiște, atunci acesta este un semn al unui sfârșit bun și reușit al treburilor tale.

De ce visezi să vezi cum animalele chinuiesc trupurile – atunci trebuie să te ferești de vechii dușmani care vor face orice să-ți facă rău.

Interpretarea visului lui S. Karatov

La ce visează animalele:

Dacă ai visat la animale sălbatice, atunci vei vorbi cu inamicul tău.

De ce visezi să vezi animale îmblânzite – atunci te vei întâlni cu un vechi prieten.

Să vezi că prinzi animale sălbatice – atunci te vei certa cu cineva.

Citeste mai mult:  Într-un vis, o piatră a căzut din inel

Dacă într-un vis ai prins animale de companie, atunci vei avea în curând noi prietenii sau relații amoroase.

Dacă ești atacat de animale sălbatice, ai grijă la capcană.

Un vis despre animale cu coarne – la notorietate și bârfă. Mângâierea animalelor sălbatice într-un vis înseamnă că vei întâmpina dificultăți într-un nou efort. Să vezi animale prinse în capcane sau capcane este un prevestitor de necazuri în casa ta. A elibera și a elibera animalele în sălbăticie înseamnă a eșua din cauza propriei lor neglijențe. Puneți capcane asupra lor – nu vă așteptați la nicio schimbare în prezent și în viitor.

A vedea jocuri de împerechere și împerecherea animalelor înseamnă că experimentați o atenție sporită față de un fel de persoană. Animalele împăiate într-un vis înseamnă că cineva te va sprijini.

Pentru a vă transforma într-o fiară sălbatică într-un vis – în realitate trebuie să căutați o corespondență cu natura fiarei (în funcție de natura și esența evenimentelor viitoare); mângâierea unei fiare sălbatice – intrarea într-o relație ilegală cu cineva (legătura cu prietenul unei soții sau cel mai bun prieten al soțului); alungă fiara – la boală.

Dacă animalele sălbatice vorbesc limbajul uman într-un vis, tot ceea ce spun ei ar trebui luat la propriu.

Văzând animale într-un vis

Animalele din vise sunt personificarea naturii bestiale a personalității umane. Adesea simbolizează agresivitatea, comportamentul nepotrivit al unor persoane, trăsăturile de caracter neplăcute. Dar interpretarea exactă a imaginii depinde uneori de ce fel de animale sunteți. În unele cazuri, interpretarea poate fi pozitivă. Îți vom spune la ce visezi vezi animale în vis, din punctul de vedere al mai multor cărți de vis populare.

Subconştient

Pentru a înțelege semnificația simbolului din punctul de vedere al subconștientului, este important să luați în considerare ce creaturi ți-au apărut, precum și modul în care te raportezi la ele în lumea reală. Îți amintești dacă creatura era singură sau erau mulți dintre ei – o turmă întreagă? Cum te-ai simțit în acel moment – ai experimentat frică și depresie, sau poate te-ai bucurat de un sentiment de forță și putere?

Adesea, astfel de imagini vorbesc despre modul în care percepi realitatea. Dacă te simți deprimat, atunci acest lucru poate indica o neînțelegere din partea celorlalți. Te simți izolat de societate.

Vedeți animale sălbatice într-un vis poate însemna propriul tău comportament nestăpânit. Poate arăți în mod deschis agresivitate față de oameni, inclusiv față de cei dragi?

Carte de vis popular

În acest interpret, ei sugerează să iei în considerare ce creaturi ți-au apărut – trăind în condiții naturale sau animale. De asemenea, trebuie să vă amintiți cum s-au simțit. Visele pot avea următorul sens:

 • creaturile sălbatice personifică instinctele și sentimentele tale interioare. Cel mai adesea vorbim despre agresivitate și ostilitate față de ceilalți;
 • vezi animale de companie într-un vis – semn că succesul va însoți afacerile, totul va ieși bine;
 • prădătorii reprezintă experiențe și anxietăți viitoare;
 • animalele erau foarte mari – de fapt, avansarea în carieră este înainte;
 • cei mici sunt un simbol al faptului că te comporți ca un copil. Trebuie să-ți depășești propria frivolitate;
 • dacă există locuitori marini, acest lucru prevestește o întâlnire cu o persoană cinstită, deși puțin încăpățânată;
 • vezi multe animale într-un vis – în realitate, vei obține prosperitate și vei câștiga independență financiară;
 • visând la creaturi pe care nu le cunoști – trebuie să întâlnești ceva necunoscut. Acesta este un semn de surpriză și dorințe secrete;
 • dacă animalele erau bolnave, atunci trebuie să vă faceți griji, să-i invidiați pe cei care au realizat ceva;
 • fără adăpost – în realitate riști să pierzi stabilitatea materială, proprietatea, te poți confrunta cu sărăcia;
 • fugi undeva – cedează instinctelor și se comportă nerezonabil;
 • furios – un semnal că nu îți controlezi propriile dorințe. Dimpotrivă, ei te controlează;
 • vis la oase de animale – un semnal că nu poți uita ce s-a întâmplat în trecut. Aceste evenimente încă te bântuie;
 • o creatură rănită într-o capcană este un avertisment că cei dragi te vor trăda.

Interpretarea visului lui Freud

În interpretarea unui psihanalist vezi diferite animale într-un vis – un semn că nu îți controlezi propriile instincte sexuale. Ele te ghidează, provocând o dorință constantă de a intra în intimitate. Cel mai adesea, preferi formele sălbatice și pervertite de sex.

În plus, simbolul poate indica faptul că pur și simplu nu ai avut intimitate de mult timp. Dacă ai visat că animalele te atacă, asta indică promiscuitate într-o relație. Am visat la un atac al mai multor creaturi deodată – în lumea reală ești predispus la masochism.

Sonnik Miller

În reprezentarea acestui interpret, simbolul poate avea următoarea interpretare:

 • părea că animalele erau furioase – de fapt, elimină problemele;
 • visează la creaturi sălbatice în cuștile de la grădina zoologică – în realitate trebuie să-ți faci griji degeaba;
 • dacă animalele erau blânde și inofensive, în curând vei întâlni un prieten;
 • animalele de companie prezic o nouă relație romantică;
 • încercarea de a prinde creaturi sălbatice este un semnal că te vei certa cu cei dragi;
 • te atacă – viața sau bunăstarea ta este în pericol;
 • hrănește-i – în realitate vei fi dezamăgit;
 • împușcă și omoară – riști să devii victima unui accident;
 • pășuna animale – de fapt poți obține profit, deși într-un mod dubios;
 • încercarea de a te ascunde de animalele sălbatice care te urmăresc este un simbol al faptului că se vor răspândi bârfe murdare împotriva ta. Reputația ta este în joc.

Dream Vanga

Clarvăzătorul nu a descris însuși faptul apariției imaginii în vise, ci ce fel de animale ai visat. Un câine fără stăpân poate indica o situație dificilă cu care se confruntă o persoană dragă. Are nevoie de ajutor, deși nu va recunoaște. Dacă a avut părul negru, asta prevestește o trădare a unui prieten care va acționa împotriva ta. Pentru a vedea că câinele este rănit sau ucis – puteți pierde persoana iubită.

Unicornii din vise prezic de obicei evenimente pozitive. Hrănirea lor este un eveniment fericit. Călcat – vei primi o recompensă pentru eforturile tale. Dacă unicornul a fost rănit, atunci, în realitate, vei deveni o victimă a oamenilor lacomi și răi. Te pot ucide în căutarea prăzii.

Interpretarea viselor lui Loff

Interpretul a stabilit că această imagine ar putea avea aproape orice semnificație. Se referă la relațiile personale dintre oameni, la posibile probleme. În vise, creaturile se pot comporta prietenos față de o persoană sau pot manifesta agresivitate. Interpretarea a ceea ce vedeți va depinde și de asta.

Citeste mai mult:  De ce o femeie căsătorită visează la un șarpe

Pentru a înțelege semnificația simbolului, gândiți-vă la ce fel de emoții evocă în tine creatura la care ai visat. Câinele personifică cel mai adesea devotamentul, prin urmare îi poate întruchipa pe cei dragi. Dacă te atacă, acest lucru poate indica o lipsă de încredere în ei. Poate că ai o frică secretă de câini care se întâmplă încă din copilărie.

Creșterea, pe de altă parte, simbolizează prosperitatea și prosperitatea, mai ales dacă ai visat la o pășune înflorită. Uciderea lui este simbolul dorinței de a supraviețui cu orice preț. Poate fi și o manifestare a agresiunii ascunse, o dorință de a încălca o interdicție nerostită.

Dacă visezi că animalele păreau slăbite, flămânde, în realitate crezi că lumea este nedreaptă. Uneori, relația ta cu cineva din mediu este întruchipată în această imagine.

Interpretarea viselor lui Karatov

Acest interpret descrie următoarele semnificații posibile ale viziunilor:

 • creaturile sălbatice prevestesc o conversație rapidă cu un nedoritor;
 • animalele îmblânzite spun că vei întâlni un vechi prieten în viitorul apropiat;
 • prinderea animalelor sălbatice visează la o ceartă viitoare, iar animalele domestice – la începutul unei noi relații. Poate că este o prietenie sau o relație romantică;
 • ești atacat – inamicii au pregătit o capcană;
 • animalele erau cu coarne – se vor răspândi zvonuri neplăcute despre tine;
 • călcat – te vei confrunta cu dificultăți într-o nouă afacere;
 • dacă creaturile sunt prinse în capcane, va apărea o nenorocire gravă în familie;
 • întinderea singuri capcane este un semn că nu sunt așteptate evenimente pozitive în viitorul apropiat;
 • a visat jocuri de căsătorie – în realitate, acordați atenție cuiva;
 • să devii tu însuți un animal – ai trăsăturile lui de caracter;
 • alunga – la boală.

Dream interpretare Tsvetkova

Animalele neobișnuite ale lui Tsvetkov personifică necazurile și anxietățile. Dacă vorbesc, atunci vei primi o veste bună. Hrănirea lor este înșelătoare.

De ce visează animalele?

Ați avut vreodată vise profetice?

De ce visează animalele

Animalele pot juca orice rol într-un vis. După cum arată istoria, visele despre animale au dovedit adevărata valoare a viselor în general. Ele dezvăluie esența problemelor și relațiilor personale, indică semnificația circumstanțelor. Animalele ne pot ajuta, ne pot vorbi, sau pot urmări, chiar mânca sau pur și simplu să fie prezente în vis, provocând calm sau, dimpotrivă, anxietate. Animalele apar adesea în vise sub influența experiențelor individuale de viață.

Pentru a interpreta un vis, este important să vă comparați atitudinea față de orice animal din viața reală și într-un vis. În același timp, acordați atenție comportamentului animalului într-un vis și comparați-l cu stereotipul dvs. despre percepția animalului în realitate. Acest lucru este semnificativ, deoarece percepțiile într-un vis și în realitate pot fi diametral opuse.

Luați, de exemplu, un câine. Un câine este un simbol constant al unui prieten devotat. Cu toate acestea, în adâncurile subconștientului, mulți oameni au o frică copleșitoare de câini. Cu aceste animale sunt asociate și stereotipuri sociale esențial opuse (comparați: „cel mai bun prieten al omului” și „răul ca un câine”). Oamenii cărora le este foarte frică de câini pot avea un vis în care această frică este justificată, iar în noaptea următoare – un vis cu direcția opusă.

Unul dintre punctele fundamentale de interpretare este acțiunile câinelui. Te urmărește un animal? te mușcă? Sau vorbesti cu el?

Animalele de companie sunt oaspeți frecventi într-un vis, dar nu sunt atât de atașați de o persoană modernă precum erau pe vremea agriculturii de subzistență. Animalele domestice din pășune, de regulă, simbolizează securitatea. Anterior, visele cu astfel de animale erau văzute ca un semn al prosperității și bunăstării pământului.

Uciderea animalelor este un eveniment rar de vis. Poate fi cauzată de două motive: necesitate sau dorință obișnuită. Uciderea unui animal din necesitate este arhetipul susținătorului familiei sau visul de supraviețuire. Astfel de vise transmit adesea un sentiment de responsabilitate pentru ceilalți sau o nevoie de a se afirma. Uciderea nemotivată a unui animal poate fi o simplă realizare a dorinței tale, o proiecție a furiei sau a nemulțumirii față de un tabu social. Realizarea dorinței sau proiecția furiei este în mare măsură legată de modul în care percepeți animalul ucis.

Acest animal personifică vreo persoană pentru tine sau poate compari o persoană din mediul tău cu un anumit animal?

Tabuul social impus de societate asupra rănilor nemotivate sau uciderii animalelor a devenit criteriul după care este judecat comportamentul antisocial al oamenilor. Prin urmare, nu este surprinzător că în vise poate simboliza ruperea unui tabu. Dar, din nou, este important cum percepi acest animal.

Animalul înfometat este de interes în societățile agricole, cum ar fi în comunitățile indienilor americani. Apariția unor astfel de animale într-un vis transmite sentimente sau gânduri despre inconsecvența (sau inadecvarea) cerințelor realității. În trecut, animalele înfometate erau considerate un semn de mare foamete și pestilență. Animalele înfometate pot simboliza și relațiile interpersonale cu ceilalți.

Iată o listă a unor asociații stereotipe direct legate de imaginile animalelor și simbolismul lor metaforic inerent (spre deosebire de „bun – rău”). Acest simbolism este adesea folosit ca trăsăturile cele mai caracteristice ale unei persoane:

Pisica / pisica: calm, independent – distant, iresponsabil.

Vaca: susținătoare, nobilă, moale – timidă.

Câine: loial, prietenos – distructiv, agresiv.

Cal: muncitor, de ajutor – încăpățânat, independent.

Șoarece: calm, mic – indecis.

Bou: harnic – prost.

Porc: inteligent – lacom, murdar.

Iepure: rapid, amabil, productiv – timid.

Vezi: URȘI, PĂSĂRI, PISICI, CÂINI, ELEFANT, PEȘTE, VULPE, TAURI, ȘOOLAI, LUP

Interpretarea viselor animal, pentru a vedea un animal într-un vis, de ce vis

Interpretarea viselor a magiei negre

Multe animale într-un vis

Pentru a vedea animale într-un vis și arhetip animale – șobolani, lupi, pisici negre, corbi, lilieci, păianjeni, maimuțe. Pur și simplu participă la complotul visului sau atacă, zgârie sau mușcă. Prim-plan cu ochi de animal sălbatic.

Fiarele-vârcolac sunt animale sălbatice din specii antropomorfe. Iepurele este un simbol al fricii. Șerpi, boa. Corb negru, păsări de pradă mari, gorile antropoide păroase, capre…

Diverse animale cu trăsături antropomorfe, inteligente și vorbitoare (arhetipuri animale). Unii dintre ei predau, instruiesc, dezvăluie unele secrete (care în realitate sunt doar secretele temniței infernale energetice și servesc ca momeală otrăvitoare, ademenesc în magie). Un visător i-a spus autoarei că, de îndată ce a început să practice magia lui C. Castaneda, așa că în pragul somnului și a trezirii, practic în percepția subiectivă în realitate, ea a simțit perceptibil un fel de șarpe otrăvitor grăsime care se târăște adânc în corpul ei. prin gura ei. Da! Exact în acest fel, aproximativ în această formă, o vibrație demonică aspră poate intra într-o persoană de încredere și atrasă de diverse descrieri magice originale, poate pătrunde profund și va fi aproape imposibil să scapi de ea după aceea!

Citeste mai mult:  Căței într-un vis pentru o femeie

Mângâie animale – Profituri îndoielnice; sălbatic – să aibă propria lor casă; expulzat – în pericol; ciobani – să aibă prieteni adevărați.

Visul apostolului Simon Canaanitul

dormi animalele de companie

Mângâierea animalelor – Profituri dubioase – sălbatice – să ai propria casă – alungate – în pericol – pășunat – să ai prieteni adevărați

Carte universală de vis

Vise de animale

Iată ce spunea D. Loff despre visele în care apar animalele: „Animalele pot juca orice rol într-un vis. După cum arată istoria, visele despre animale au dovedit adevărata valoare a viselor în general. Ele dezvăluie esența problemelor și relațiilor personale, indică semnificația circumstanțelor. Animalele ne pot ajuta, ne pot vorbi, sau pot urmări, chiar mânca sau pur și simplu să fie prezente în vis, provocând calm sau, dimpotrivă, anxietate. Animalele apar adesea în vise sub influența experiențelor individuale de viață. Pentru a interpreta un vis, este important să vă comparați atitudinea față de orice animal din viața reală și într-un vis. În același timp, acordați atenție comportamentului animalului într-un vis și comparați-l cu stereotipul dvs. despre percepția animalului în realitate. Acest lucru este semnificativ, deoarece percepțiile într-un vis și în realitate pot fi diametral opuse.

Câinele, potrivit lui D. Loff, „este un simbol invariabil al unui prieten devotat. Cu toate acestea, în adâncurile subconștientului, mulți oameni au o frică copleșitoare de câini. Cu aceste animale sunt asociate și stereotipuri sociale esențial opuse (comparați: „cel mai bun prieten al omului” și „răul ca un câine”). Oamenii cărora le este foarte frică de câini pot avea un vis în care această frică este justificată, iar în noaptea următoare – un vis cu direcția opusă.

D. Loff a sugerat, înainte de a interpreta un vis despre un câine, să răspundă la astfel de întrebări: ce a făcut câinele într-un vis? Te urmărea ea? te muşcă? Sau ai vorbit cu ea?

Loff oferă o listă a unor asociații stereotipe direct legate de imaginile animalelor și simbolismul lor metaforic inerent (spre deosebire de „bine-rău”).

Acest simbolism este adesea folosit ca trăsăturile cele mai caracteristice ale unei persoane:

Pisica / pisica: calm, independent – distant, iresponsabil.

Vaca: susținătoare, nobilă, moale – timidă.

Câine: loial, prietenos – distructiv, agresiv.

Cal: muncitor, de ajutor – încăpățânat, independent.

Șoarece: calm, mic – indecis.

Bou: harnic – prost.

Porc: inteligent – lacom, murdar.

Iepure: rapid, amabil, productiv – timid.

Cartea de vis psihoterapeutic

Somnul animalelor și al oamenilor

Animale – Energie animală spontană în visător/fantasist. Corpul unui animal cu dorințele sale instinctive sau impulsurile inumane, animale, ale inconștientului poate fi perceput ca o imagine totemică profundă. O încercare de a găsi adăpost de un animal prin construirea unui gard. Combaterea instinctelor animale. Un vis poate indica ce măsuri de precauție sunt necesare și care sunt adecvate. Aceste instincte pot fi amenințătoare sau dăunătoare aspectelor constructive ale vieții individului.

Domesticarea sau folosirea animalelor. O încercare de a-ți controla instinctele și, dacă este posibil, de a le recunoaște ca fiind constructive și utile.

Uciderea unui animal sau plasarea unui animal într-o cușcă. O încercare de a reține instinctele, acțiunea distructivă a iraționalului, însoțită de eliberarea de energie vitală haotică.

Mâncând animale. Acumularea de energie. Alți oameni, în special părinți, pentru că în spatele totemului se află părinții mitologici.

Dacă sexul animalului nu este reprezentat în vis, atunci animalul mai mare poate reprezenta tatăl și, respectiv, animalul mai mic, mama. Visele pot fi asociate cu dorințe reprimate, temeri, concentrate pe sexualitatea individuală, adesea incestuoasă. Aspecte ale supraeului inconștient colectiv.

Animale vorbitoare și animale divine. Un indiciu al divinizării arhetipale asociate cu totemul, animalismul, corespunzătoare acceptării iraționalității inconștientului ca energie a armoniei naturale, ceea ce ne permite să considerăm instinctele animale ca o manifestare a minții. În basme și vise, animalele divine sunt călăuze către scop, adică către realizarea lui pui.

Animale de companie utile. Activitate utilă a inconștientului, prezentată poate ca corporativă și cooperativă. O astfel de atitudine conștientă este întotdeauna pozitivă.

Copil animal. Copii.

Animale care nu cresc niciodată, animale mici. Infantilism. Eșecul de a se maturiza.

Animale cu bebelusi. Maternitatea și deci mamă.

Urs. Mama sau Mama Mare. Copiii urs și familia ursului sunt asociați cu o familie obișnuită. Dorință de moarte și evadare din ea. Mamă posesivă, distrugătoare. Bear Man (Lokis), posibil tatăl.

O pisică sau un animal din familia pisicilor. Asociat cu stilul felin al imaginii unei femei, eleganță, dar în același timp înșelăciune. Arhetipul vrăjitoarei.

Taur. Pasiunea sexuală ca energie creativă sau mai des sub aspect negativ este furia oarbă. Uciderea taurului. O introducere în lumea maturizării unui adult care și-a supus instinctele.

Reptile. Răceala, aspectul inuman al instinctelor, frica.

himere. Calitățile variate ale diferitelor animale care alcătuiesc himera. Două sau mai multe potențiale de dezvoltare într-o singură figură.

Bazilic hipogrif, vultur, dragon, unicorn, cancerberus etc. Jumătate animal, jumătate om (centaur, ihtiocentaur, sirenă). Începutul umanizării instinctelor animale.

Vacă. Simbolismul alimentelor. Feminitate eternă, mamă sau arhetip de mamă pozitivă.

animale deformate. Visătorul își consideră impulsurile dezgustătoare.

Câine. Se presupune comportamentul canin sau asemănarea unei persoane cu un câine. Un prieten devotat sau cineva de care individul nu poate scăpa, sau unul care provoacă anxietate (în funcție de starea visului, precum și de atitudinea visătorului față de câini). Un câine pe care o persoană l-a păstrat sau cu care era familiarizat într-o anumită perioadă a vieții. Funcțiile câinelui (protecție, vânătoare) și abilitățile acestuia (înot, alergare rapidă, agresivitate) depind de rasă. Câinele cuiva. În spatele imaginii se află cel căruia îi aparține câinele.

Femeie cu un câine. Amazon/Vânătoarea sau arhetipul Anima. Câinele care păzește poarta de lângă cimitir (câine negru). Corespunde imaginii unui câine care devorează cadavre, care este considerat gardianul lumii interlope (Cerberus); câinele Iadului, o creatură care trebuie liniștită și adormită înainte ca visătorul să treacă prin lumea interlopă.

Elefant. Simbolismul pământului. De sine.

Broască. Datorită capacității de transformare și a capacității de a ieși din apă la pământ, este considerată ca o perioadă de transformare cu o metamorfoză (Prințesă-Broaște) a imaginii.

Capră. Voluptatea, un produs al lui Pan, Satana. Întunericul coroanei naturii umane. Călare pe o capră. Relația individului cu reversul naturii sale.

Cal. Energie, inclusiv sexuală. Cal slăbit sau cal pe moarte. R