De ce visezi vase sparte carte de vis

Vase sparte din cărțile de vis: interpretări precise ale viselor

Toată lumea știe că sparg feluri de mâncare – din fericire, dar asta este în realitate. În vise, ustensilele de bucătărie sunt asociate cu relațiile de familie, cu căldura vetrei. Prin urmare, vasele sparte, conform cărții de vis, sunt asociate cu apariția problemelor de relație la visător. Adevărat, acest lucru nu se aplică tuturor incidentelor nocturne; este important să clarificăm nuanțele scenariului jucat într-un vis.

Interpretarea generală a viziunilor cu feluri de mâncare

Apariția farfuriilor și a ceștilor, ca obiect de uz casnic familiar, în picturile de odihnă nocturnă nu este considerată un simbol alarmant. Prin urmare, de multe ori imaginii nu i se acordă prea multă importanță, dar când într-un vis se întâmplă să vezi vase sparte, un astfel de incident este alarmant.

Visând cu vase

În cazul general, viziunile cu obiecte de uz casnic sunt interpretate astfel:

 • ca prevestitor de surprize în realitate, treburile casnice și, uneori, schimbarea locuinței;
 • o abundență de feluri de mâncare în visele de noapte indică o lipsă de atenție față de propria casă din cauza angajamentelor pe partea laterală;
 • dacă nu au fost mâncăruri sparte care au fost visate în vis, ci altele noi și curate, imaginea oferă ordine și armonie în familie, prosperitate;
 • cumpărarea de articole noi promite o schimbare în bine, a vedea vase vechi cu așchii și crăpături este un prevestitor al sărăciei.

Important: așa cum indică cartea de vis, vasele sparte sunt un avertisment despre un viitor conflict dificil în familie, care va fi însoțit de sentimente puternice. Mai mult, atât rudele apropiate, cât și cele îndepărtate, a căror existență nici măcar nu a bănuit-o visătorul, vor fi implicate în conflict.

Obiecte sparte

Amintind detaliile pentru interpretarea corectă a viselor nocturne, trebuie acordată atenție tipului de ustensile de uz casnic. De exemplu, un pahar spart prevestește dezacorduri între îndrăgostiți, o farfurie – certuri cu membrii gospodăriei, o vază spartă avertizează despre uitarea prietenilor.

Este important să ne dăm seama din ce material au fost făcute vasele sparte într-un vis pentru a înțelege semnificația imaginii din vis.

 • Porțelan – ar trebui să prețuiți prietenia, nu vă jigniți cei mai buni prieteni. Dacă visătorul reușește să spargă farfurii sau căni curate, îl așteaptă resentimente neintenționate. Deteriorarea vaselor nespălate oferă o recenzie nemăgulitoare din partea unui prieten.
 • obiecte din sticlă. Este considerat un semn rău să vezi vase de cristal sparte; în viața reală, o astfel de imagine profetizează un conflict serios cu cei dragi. Mai mult, o neînțelegere cu consecințe nefaste va avea loc din vina visătorului.
 • Lemn, metal. De ce visezi la vase sparte din lemn? Acesta este un avertisment cu privire la necesitatea de a asculta părerea colegilor mai experimentați pentru a câștiga mai mulți bani. O tigaie de aluminiu spartă prevestește deșeuri din cauza oaspeților neaștepți.

În general, cartea de vis avertizează, vasele sparte sunt un semn al debutului unei perioade dificile de eșec. Incertitudinea visătorului în abilitățile sale va duce la o deteriorare a prosperității materiale, o lipsă de creștere a carierei. Deteriorarea accidentală a articolelor de uz casnic prevestește contemplatorul iluziilor nocturne de eșec din cauza propriei sale neglijențe.

Opțiuni pentru interpretări populare ale imaginii

Pe fundalul interpretărilor negative, simbolul mâncărurilor sparte într-un vis pentru un contemplator de vis bolnav este considerat un semn bun al unei recuperări rapide. Cu toate acestea, o crăpătură pe un vas căzut prezice o deteriorare a sănătății pentru cineva care este bolnav. În ciuda faptului că vederea pe timp de noapte avertizează asupra diferitelor pierderi, însuși procesul de deteriorare a articolelor de bucătărie poate rămâne fără atenția visătorului.

De ce visezi la feluri de mâncare sparte conform unor cărți de vis?

 • Potrivit cărții de vis a lui Miller, luarea unei farfurii cu mâinile într-un vis este considerată un semn de noroc. Cu toate acestea, căderea plăcilor promite o durată scurtă a unei perioade bune, mai ales când plăcile se rup. Articolele murdare de cină avertizează despre un viitor sumbru, vesela curată – va veni o perioadă de prosperitate.
 • Cartea de vis a lui Freud relatează că a vedea feluri de mâncare sparte este un semn al unor probleme grave în sfera sexuală, posibile boli ale organelor genitale. Femeile ar trebui să se gândească mai ales la asta, pentru că psihanalistul asociază un set de recipiente de prânz cu femininul. Prin urmare, contemplarea obiectelor strălucitoare simbolizează sănătatea sexuală a visătorului.
 • De ce visezi la feluri de mâncare sparte conform cărții de vis din secolul XNUMX? Dacă ustensilele erau din porțelan, atunci visătorul nu poate evita faptele fatale din cauza propriilor sale iluzii. Cartea de vis din secolul XNUMX se referă la imaginea mâncărurilor din visele nopții ca semne bune, mai ales când este veche și nu goală. Cartea de vis asociază vasele goale cu nevoia de ceva și contemplarea serviciului cu sprijinul unor oameni influenți.

Într-un vis, vasele sparte cu fragmente mici profețesc lacrimi și dezamăgiri unei femei, iar un astfel de complot de vis avertizează bărbații despre problemele din serviciu. Ustensilele ciobite într-un vis pentru o fată sugerează că sarcina merită așteptată, iar specimenele rupte din imaginea de noapte prevestesc gravitatea sarcinii și a nașterii.

Vise cu feluri de mâncare conform cărților de vis ale autorului

 • Conform cărții de vis a lui Hasse, vasele sparte într-un vis se vor transforma în despărțire de un prieten pentru visător.
 • Cartea de vis a lui Grishin sugerează luarea în considerare a motivelor daunelor cauzate vaselor. Dacă într-un vis placa este spartă din neglijență, în realitate nu ar trebui să uităm de precauție.
 • Conform cărții de vis a prințului chinez Zhou-Gong, a vedea vase sparte este o pacoste. Dacă cazanul din fontă este deteriorat, vin vremuri grele. Sirul eșecurilor va dura mult timp, chiar și doliu este posibil.

Interesant este că nu orice carte de vis interpretează felurile de mâncare sparte în același mod. Acest lucru este valabil mai ales pentru procesul de spargere a vaselor, care este observat de visător în timpul difuzării imaginilor de noapte.

De exemplu, conform cărții de vis a Hoinătorului, spargerea ceștilor sau a farfuriilor poate fi considerată un semn fericit. Cu toate acestea, conform cărții de vis ezoterice, ustensilele sparte într-un vis vor duce la colaps (familie, prosperitate, muncă) în realitate.

Citeste mai mult:  Într-un vis, soțul a dat un inel

De ce să visezi la feluri de mâncare sparte, în funcție de tipul psihologic al unei persoane care contemplă iluzia nopții? Direcția de interpretare a imaginii de către un optimist va fi fără echivoc pozitivă – vasele bat din fericire, promite scutire de problemele vieții, har material și moral.

Pentru un pesimist, vasele sparte într-un vis vor fi un avertisment cu privire la negativele problemelor domestice viitoare. Cu toate acestea, în ciuda tipului psihologic al personalității visătorului, visele cu feluri de mâncare care cad constant pe podea pot fi considerate un semn al necesității de a începe viața de pe o pagină nouă. Urmează o perioadă de schimbare, a cărei direcție va fi spusă de cele mai mici detalii ale vederii nocturne, acțiuni cu obiectele de uz casnic.

VASOARE SRUPTĂ

Interpretarea viselor vesele sparte a avut un vis, de ce visezi VASOARE SPRUTE într-un vis? Pentru a selecta interpretarea unui vis, introduceți un cuvânt cheie din visul dvs. în formularul de căutare sau faceți clic pe litera inițială a imaginii care caracterizează visul (dacă doriți să obțineți gratuit o interpretare online a viselor prin literă în ordine alfabetică).

Acum puteți afla ce înseamnă să vedeți MĂSURI SFRUTE într-un vis citind mai jos pentru o interpretare gratuită a viselor din cele mai bune cărți de vis online ale Casei Soarelui!

Ați avut vreodată vise profetice?

Interpretarea viselor – Bate felurile de mâncare

Interpretarea viselor – feluri de mâncare

A mânca în vis din feluri de mâncare obișnuite prevestește dezacorduri în familie, din lemn – va trebui să treci la modul de economisire și să devii vegetarian, din argint – să-ți îmbunătățești condițiile materiale, dintr-un serviciu – ești în pericol de a fi înșelat. Sticla prezintă fericire în casă, porțelan – pierderea unui prieten, metal – relații bune cu superiorii, emailat – veți găsi succes într-o afacere aproape fără speranță. Vasele goale – va trebui să plătiți urgent o datorie, plină cu ceva – obțineți o mulțime de bani. Vasele murdare îngrămădite în chiuvetă înseamnă că nu vei putea găsi un limbaj comun cu cei care de obicei te înțeleg perfect. Spălarea vaselor înseamnă că ești indus în eroare de iluzii.

Vasele curate reprezintă ordine în casă și armonie în relațiile de familie, rupte – un semn al fericirii pe termen scurt. Pentru a găti mâncarea în feluri de mâncare – așteptați vizitarea oaspeților, pentru a se spăla în ea – va avea loc o curățenie generală. Sarați sau marinați într-un castron – spre tristețe în bucurie și amintiri nostalgice din trecut.

A cumpăra feluri de mâncare într-un vis este o schimbare în bine. A folosi vase vechi de diferite dimensiuni, în crăpături, crăpături, cu mânere ciobite, este un semn de sărăcie și vegetație fără muncă constantă și pe drepturile păsărilor. Dăruirea de feluri de mâncare – perspective bune pentru îmbunătățirea prosperității în familie, primirea cadou – nu refuzați cererea de a ajuta prietenii.

Interpretarea viselor – feluri de mâncare

Mâncărurile vechi sunt un semn bun.

Noi feluri de mâncare – visează la necazuri.

Vasele goale sunt un semn că ai nevoie de ceva.

Mai ales bucatele de batut – din fericire.

Spărgerea accidentală a vaselor este un semn că, fiind atent, poți evita nenorocirea.

Pentru a vedea cioburi – la o întorsătură favorabilă a destinului.

Spălatul, alegerea vaselor este un semn că armonia în dragoste și căsătorie te așteaptă.

A cumpăra feluri de mâncare este o schimbare.

Pentru a vedea felurile de mâncare ale altcuiva – prieteni falși.

Obiecte de porțelan într-un vis – succesul vă va favoriza afacerea.

Vase de porțelan sparte – amăgirile tale vor cauza abateri grave.

Service – puteți conta pe sprijinul oamenilor influenți în toate eforturile dvs.

O femeie în vis pictează porțelan sau pur și simplu aranjează obiecte de porțelan – un vis arată că confortul și bunătatea se vor instala în casa ei pentru o lungă perioadă de timp.

Interpretarea viselor – feluri de mâncare

Un vis despre ustensilele de uz casnic îți amintește întotdeauna că ar trebui să fii atent la starea de lucruri din casa ta și să nu te lași dus de idei goale. Uneori, un astfel de vis prezice certuri în casă.

Vasele curate, frumos aranjate pe rafturi sunt un semn că totul merge bine pentru tine și nu trebuie să încerci să deranjezi idila familiei. Vasele împrăștiate, îndoite, sparte, murdare într-un vis prevestesc certuri și confuzie în casă.

Noile feluri de mâncare în casa ta într-un vis prevestesc adăugarea unei familii, căsătorie sau noi achiziții. Dar dacă vezi că un vas s-a prăbușit, s-a îndoit sau chiar s-a deteriorat, atunci speranțele tale de căsătorie cu cineva nu se vor împlini. Uneori, un astfel de vis sugerează că îți pierzi timpul.

Într-un vis, vasele strălucitoare din metal scump sau cu acoperire scumpă oferă bunăstare, fericire, noi achiziții și, uneori, câștiguri.

A vedea feluri de mâncare pe rafturile unui magazin într-un vis este un prevestitor al unei vieți fericite de familie. Ustensilele de argint într-un vis înseamnă bunăstare și fericirea familiei.

A primi cadou argintărie într-un vis este un semn de recunoștință față de persoana pe care ai ajutat-o ​​în momentele dificile. Cumpărarea de argintărie într-un vis este o schimbare mare și fericită în viață.

A fi prezent într-un vis la o vânzare (licitație) de argintărie prevestește necazuri care vor duce la mari pierderi materiale și la o schimbare a statutului tău social din cauza trădării unor oameni în care ai avut încredere ca tine. Vezi interpretare: porțelan, băuturi.

Citeste mai mult:  Cufăr interpretare vis

Interpretarea viselor – Bate pe cineva

A bate un străin este o pierdere.

A bate un subordonat – vei pierde respectul colegilor tăi.

Soț, soție – așteptați-vă la un divorț din cauza infidelității;

Copii – probleme familiale asociate cu neîncrederea în tine din partea membrilor gospodăriei.

Învingerea unui străin – vei afla în curând despre moartea unei persoane dragi care nu a fost văzută de mult timp.

Dușman – norocul s-a îndepărtat de tine; tu însuți – nu ești destinat să obții ceea ce îți dorești.

O persoană fără apărare – vei provoca eșec sau dezastru în viața ta.

Să învingi un animal – evenimente triste te așteaptă în curând.

A bate un câine – diferențele ireconciliabile vor duce la o rupere a relațiilor cu cel mai bun prieten;

Beat the cat – vei afla despre trădarea care ți-a fost ascunsă de mulți ani;

A bate un cal cu biciul – o conspirație falsă se complotează împotriva ta la locul de muncă.

Imaginați-vă că bateți pe cineva jucăuș: fără răutate, parcă în glumă, cu dragoste. În această vizualizare, principalul lucru este să scapi de furie și să ajungi într-o stare de bucurie, joc.

Am visat să sparg vase: motivele care au provocat un astfel de vis

De ce visezi să spargi vase

Mâncărurile frumoase și întregi în visele de noapte simbolizează confortul acasă și relațiile de familie puternice. Pe baza acestei interpretări, majoritatea oamenilor cred că spargerea vaselor într-un vis este un semn rău care prezice certuri, pierderi și alte necazuri pentru o persoană. Cu toate acestea, cărțile de vis nu interpretează întotdeauna visele în care au fost nevoiți să spargă vasele într-o lumină negativă. În unele cazuri, farfuriile și paharele sparte pot prevesti evenimente vesele celui care doarme.

Pentru a înțelege ce evenimente poate prezice pentru o persoană, ruperea felurilor de mâncare, trebuie să vă familiarizați cu interpretările acestui vis prezentate în diferite cărți de vis. Miller este sigur că viziunea de noapte, în care adormitul a ridicat vasele, dar a scăpat-o din greșeală și a rupt-o, îi prezice o scurtă perioadă de noroc. Dacă o persoană trebuie să rezolve probleme importante, cel mai bine este să facă acest lucru în zilele următoare, în timp ce norocul este de partea lui.

Dacă credeți cărțile de vis ezoterice, atunci ruperea vaselor ar trebui să fie considerată un semn rău, prevestind probleme pentru visător din cauza temperamentului său excesiv. Incapabil să-și stăpânească emoțiile, riscă să strice o chestiune importantă de care depind cariera și bogăția sa materială. Pentru a evita o problemă, într-o situație dificilă, cel mai bine este să te abții de la a-ți exprima opinia și să taci.

Într-un vis, o persoană a bătut în mod deliberat farfurii, bucurându-se de vederea fragmentelor care zboară în direcții diferite? Compilatorii Cărții moderne de vis sunt convinși că un astfel de complot al unui vis indică un ten excesiv al visătorului. Fiind prea timid din fire, suferă de izolare și îndoială de sine. Aceste neajunsuri nu îi permit să se bucure de viață și să obțină o creștere în carieră. Dacă nu se angajează în auto-îmbunătățire, nu va fi niciodată destinat să atingă culmile vieții.

Dacă visezi să spargi vase

Într-un vis, spargerea vaselor – la pierderea unui prieten apropiat. O astfel de interpretare este prezentată în cartea de vis a domnișoarei Hasse. Pierderea poate fi înțeleasă în moduri diferite. Poate fi atât moartea subită a unui prieten, cât și o ceartă majoră cu el, care va atrage încetarea completă a oricărei relații.

Potrivit cărții de vis a lui Loff, spargerea accidentală a sticlăriei ieftine în visele nocturne este o problemă care a apărut din cauza neatenției visătorului. Dacă visătorul a visat cum a bătut în mod special farfurii, pahare sau pahare scumpe pe podea sau pe pereți, atunci visul ar trebui să fie considerat un semn bun care promite o schimbare fericită în viață. Este posibil ca visătorul să-și cunoască sufletul pereche, să-și deschidă o nouă afacere sau să-și găsească locul de muncă visat.

Când interpretați visele de noapte cu vase sparte, este necesar să acordați atenție personalității celui care doarme. Dacă s-a dovedit a fi o persoană care se va căsători în curând, atunci viața sa de familie va fi plină de fericire, dragoste și înțelegere reciprocă. Spărgerea farfuriilor a fost însoțită de un clinchet puternic de sticlă? În acest caz, o persoană nu trebuie să-și facă griji cu privire la viitoarea sărbătoare: nunta se va dovedi a fi distractivă și va lăsa doar amintiri bune pentru oaspeți și proaspăt căsătoriți. Dar dacă un bărbat căsătorit ar visa să spargă vasele, atunci sensul visului pentru el ar fi complet diferit. Interpretarea viselor susține că un astfel de complot prezice certuri și scandaluri cu un suflet pereche care poate duce la divorț. Pentru a nu escalada situația la limită, visătorul ar trebui să evite disputele și conflictele în familie și, de asemenea, să învețe să respecte punctul de vedere al unei persoane dragi. Este posibil ca opinia lui să nu fie atât de eronată pe cât pare la prima vedere.

Dacă în viziunea de noapte o persoană, în afară de feluri de mâncare, a distrus tot ce i-a ieșit în cale, atunci în realitate va trebui să intre într-o situație neplăcută care îl va lipsi de liniște pentru mult timp. Cu cât au fost sparte mai multe obiecte într-un vis, cu atât mai gravă este problema unei persoane.

Ceea ce prevestește să batem vasele

Un vis în care o femeie s-a certat cu soțul ei, aruncând cu furie asupra lui vase care i-au căzut sub mâinile, îi prezice un scandal în realitate. Cauza acesteia va fi nemulțumirea acumulată de reprezentanta sexului slab cu soțul ei, care în mod neașteptat pentru ea se va revărsa. Astfel de izbucniri de furie pot distruge chiar și cea mai puternică familie, așa că o femeie trebuie să învețe cum să-și controleze emoțiile și să-și exprime toată nemulțumirea soțului ei într-o atmosferă calmă.

Citeste mai mult:  Certe un copil într-un vis

Bate feluri de mâncare într-un vis, la ce altceva poți visa? Dacă în visele de noapte o persoană i s-a întâmplat să-și rupă ceașca sau farfuria preferată, atunci în zilele următoare va trebui să experimenteze o pierdere gravă. Se poate dovedi a fi atât o valoare materială, cât și o persoană cu care visătorul apreciază foarte mult relația. În ciuda faptului că pierderea va fi uriașă, puterile mai mari îl sfătuiesc pe cel care doarme să nu fie supărat. Timpul te va ajuta să treci peste durerea pierderii și să simți din nou bucuria vieții.

Într-o viziune de noapte, un bărbat a spart un cazan întunecat din fontă? Un vis cu un astfel de complot promite începutul unor momente dificile în viața visătorului, când are nevoie de sprijinul prietenilor și celor dragi. Dâra întunecată va dura mult timp și, în cele din urmă, va submina credința celui care doarme într-un viitor fericit. Dar nu dispera, pentru că problemele și greutățile nu pot dura pentru totdeauna. Într-o zi se vor termina, iar soarele va străluci din nou în viața visătorului. Aceeași interpretare va fi într-un vis în care o persoană a visat fragmente de vase sparte. Cu cât sunt mai multe, cu atât seria de înfrângeri va fi mai lungă.

Ai visat o placă pe care s-a format o crăpătură după cădere? Somnul avertizează o persoană despre exacerbarea bolilor cronice sau apariția oricărei boli grave. Adresându-se la timp la medic, acesta va putea evita o boală îndelungată. Dacă o femeie care visează la un copil sparge o ceașcă în vise nocturne, atunci în realitate va avea probleme cu concepția. Pentru o femeie însărcinată, o ceașcă spartă promite probleme cu nașterea unui copil și naștere dificilă.

Bate interpretarea felurilor de mâncare a cărții de vis

Se spune că bucatele bat din fericire. Interpretarea viselor susține, de asemenea, această afirmație, explicând că fragmentele din cești și farfurii sunt un semn bun, prevestind schimbări pozitive, sentimente puternice, impresii noi.

Adevărat, există și nuanțe importante care ajută la sugerarea mai precisă de ce se visează să spargă vasele. Aici, se pare, chiar și tipul de material din care este fabricat joacă un rol semnificativ. Și, desigur, ar trebui să acordați atenție altor detalii observate într-un vis.

Previziuni Miller

Psihologul Miller este întotdeauna foarte sensibil la nuanțele și detaliile viselor. În acest caz, el recomandă să vă amintiți cu ce erau umplute vasele sparte într-un vis: produse comestibile sau necomestibile, sau poate apă sau plin de insecte?

Deci, conform cărții de vis a acestui autor, a bate vasele din neglijență, din întâmplare – la o poveste de dragoste trecătoare.

Dacă l-au aruncat în mod specific unui anumit personaj dintr-o viziune, atunci viața ta de familie va fi foarte multifațetă.

Ați observat în timp ce dormiți că vasele sparte erau pline cu vase? Excelent, în realitate situația ta financiară va fi întărită, sau vei fi promovat.

Vasele goale sau murdare sparte într-o fantasmagorie de noapte sunt un semn bun care prevestește că în curând vei face față tuturor problemelor, iar seria de necazuri se va termina. Și dacă o persoană care a văzut un astfel de vis este bolnavă, atunci se va recupera în curând.

Aveți grijă nervi!

Învingerea vaselor de cristal și chiar a altcuiva, un scandal într-o fantezie de noapte sau vizionarea unui alt personaj care sparge cristalul, arătând în mod clar emoțiile – la certuri și certuri pe baza geloziei, avertizează cartea de vis.

Se pare că comportamentul tău frivol și flirtul îți alarmează partenerul de mult timp, iar în curând el își va exprima toate pretențiile față de tine – la asta visau fragmente de pahare de porțelan și pahare de sticlă.

În general, sticla în somnul de noapte simbolizează fragilitatea relațiilor umane. De aceea, cartea de vis sugerează: arată delicatețe, atenție unei persoane apropiate, iubite, dacă nu vrei să-i pierzi încrederea și dragostea.

Când rupeți în mod intenționat feluri de mâncare într-o fantasmagorie de noapte, atunci rețineți că certurile, scandalurile și despărțirile pentru o lungă perioadă de timp sunt posibile în realitate.

minuni corpul

La o recuperare rapidă – asta am visat să scap accidental și să sparg o ceașcă, o farfurie. Dacă ai avut șansa de a învinge vasele murdare într-un vis, atunci vei face față bolii foarte repede, iar dacă nu te plângi de sănătatea ta, atunci la trezire vei simți un val de putere și energie, promite cartea de vis. .

Un vis că cineva a scăpat o tavă întreagă de veselă fragilă, sau că tu însuți ai scăpat și a spart multe feluri de mâncare, profețește o eliberare miraculoasă dintr-un obicei prost, o dependență periculoasă.

Cartea de vis a clarvăzătorului Vanga susține că spargerea plăcilor într-un vis, și chiar a celor murdare, este bine. Aceasta înseamnă că boala se va retrage și nici visătorul, nici rudele sale nu își vor mai aminti vreodată boala.

consiliu si iubire

De ce o fată visează că ea sau iubitul ei sparge vase? La faptul că frumoasa adormită se va căsători cu succes. Acest complot sugerează că visătorul nu numai că va fi fericit în căsătorie, ci va fi foarte bogat.

Împărțiți un întreg serviciu într-un vis? Nu vă faceți griji, deoarece în acest caz, cartea de vis franceză promite persoanei adormite armonie completă în relațiile sexuale cu un partener în realitate. Așadar, este foarte util să bati felurile de mâncare într-o fantasmagorie de noapte și nu se așteaptă pierderi în realitate, dar fericirea și înțelegerea reciprocă cu persoana iubită sunt garantate.