Atacurile de panică înainte de culcare
Atacurile de panică înainte de culcare
În lumea computerelor și a inovației, există mulți factori care vă pot dezechilibra. În fiecare zi, o persoană se confruntă cu o mulțime de situații în care „nervii sunt obraznici”. Atacurile de panică la culcare sunt flagelul unei persoane moderne, având motive dificile.
Atacul de panică – ce este?
Atacurile de panică pe timp de noapte sunt izbucniri spontane de anxietate și frică. Frica frecventă – frica de moarte. Ele apar noaptea când o persoană este inconștientă. Au manifestări viscerale pronunțate.
Acestea includ: bătăi puternice ale inimii, lipsă de oxigen, transpirație crescută, vertij.
Atacurile regulate de atacuri se numesc tulburare de panică.
Dar cel mai frapant semn al unui atac de panică este frica necontrolată.
Cum merge un atac?
Anxietatea este rezultatul unei defecțiuni a sistemului nervos. Noaptea sunt caracteristice manifestările atacurilor de panică cu creșterea presiunii.
Înainte de un atac, o persoană poate simți simptome psihologice pe care nu le poate depăși. Acestea includ:
- sentiment de irealitate a ceea ce se întâmplă (derealizare);
- tulburare de conștientizare de sine – o privire spre sine din exterior;
- frică puternică de moarte sau de lipsă de rațiune;
- confuzie în conștiință;
- frica de somn;
- coșmaruri sau insomnie.
Cât de periculos este un atac de panică?
Pe lângă manifestările simptomatice neplăcute, boala reprezintă și o amenințare pentru victimă. Sub influența gândurilor negative, o persoană poate declanșa o stare obsesivă cu pierderea rațiunii sau moartea.
Experții evidențiază consecințele periculoase ale atacurilor de panică într-un vis. În procesul de frică, se observă manifestări ale durerii fizice, pe care o persoană încearcă să le elimine cu medicamente. Acest lucru se întâmplă în mod inconștient, ceea ce înseamnă probabilitatea de a lua medicamente incompatibile.
Un atac care a avut loc pentru prima dată poate fi privit ca o altă boală. Simptomele vii sugerează o boală gravă și persoana încearcă frenetic să rezolve problema. Cel mai adesea, pacientul cheamă medici specialiști cu obligația de a face o injecție anestezică.
O altă amenințare a atacurilor de panică este formarea persistentă a diferitelor fobii – agorafobie, autofobie, claustrofobie și altele. Și ca rezultat, există o dezvoltare a tulburărilor mintale.
Când se simte anxietatea, nu doar pacientul suferă, ci și cei din jur. La urma urmei, cu un izbucnire spontană de anxietate, o persoană își pierde controlul asupra sa.
Sindromul somnului de panică afectează negativ activitatea întregului organism, agravând cursul bolilor cronice.
Cine este cel mai susceptibil
Persoanele cu vârsta peste 20 de ani sunt considerate a fi mai predispuse la manifestări ale bolilor psihologice. Cel mai adesea, boala este inerentă jumătății feminine a populației. Acest lucru se datorează emoționalității și vulnerabilității ridicate.
Un atac poate apărea în timpul suprasolicitarilor, cum ar fi: divorțul, moartea celor dragi, probleme la locul de muncă, perturbări hormonale.
Barbatii sunt mai putin predispusi la atacuri de panica datorita unei perceptii calme asupra lumii din jurul lor. Ei nu iau la inimă situațiile neplăcute, ci eliberează stresul cu ajutorul hobby-urilor lor preferate (pescuit, sport, vânătoare).
Când se simte stresat la serviciu, un bărbat găsește o altă opțiune. Femeia este îngrijorată din cauza incertitudinii de a găsi un post mai prestigios.
Când apare o situație dificilă de viață, bărbații nu caută să vadă un medic. Partea feminină a populației recurge la tratament psihologic.
Ajutor cu boala
Cum să te calmezi în timpul unui atac de panică? În primul rând, nu-ți face griji. Poți rezolva singur situația.
Pentru a face acest lucru, închideți ochii și respirați lent și adânc pe nas. Apoi expirați pe gură. Este necesar să se continue aceste proceduri până când simptomele de anxietate scad.
Trebuie să realizezi și să accepți că un atac de panică are loc aici și acum și să nu te împotriviți. Când încerci să te aperi, totul devine și mai rău. Înaintarea către sursa anxietății va da un rezultat pozitiv.
Creierul realizează treptat că pericolul a trecut și după un timp corpul se va relaxa.
Făcând un duș rece sau stropindu-ți fața te pot readuce la viață mult mai repede. Frigul este asociat cu șoc, determinând organismul să acționeze și să supraviețuiască. În acest caz, se observă o scădere a ritmului cardiac.
Puteți încerca să faceți ceva care vă va ajuta să vă calmați și să vă relaxați. Spălați vasele, măturați podeaua, curățați rafturile frigiderului – o performanță plictisitoare și banală face minuni.
Trezindu-te cu o sudoare rece, trebuie să faci un duș cald, să schimbi lenjeria de pat și să-ți îmbraci pijamaua preferată. Scutită de dovezile directe ale unei stări de anxietate, conștiința o consideră ceva nou. Astfel, puteți reveni rapid la modul obișnuit.
Asistență specializată
Contactarea unui specialist vă va ajuta să discutați despre punctele care cauzează îngrijorare. Împreună, este posibil să creați instrumente pentru a face față atacurilor de panică. Un set de exerciții de noapte poate forma baza pentru calmul natural și relaxarea corpului.
A vorbi cu un partener, prieten sau membru al familiei despre cauza grijilor tale este o modalitate sigură de a elimina simptomele neplăcute. O baie sau un duș cald pot ameliora simptomele de anxietate prin reducerea tensiunii musculare.
Pentru a minimiza motivele pentru care starea obsesivă apare din nou, este necesar să urmați recomandările. Elimină băuturile alcoolice din viața ta. Ele nu ascund problemele, ci sunt un factor de îngrijorare.
Un stil de viață activ este cheia existenței fără depresie, ceea ce înseamnă că atacurile de panică nu au nicio bază. Unele tipuri de alimente pot crește sentimentul de frică. Ar trebui să fie abandonați, iar o viață fericită fără griji nu vă va face să așteptați.
Pentru a scăpa de simptomele negative ale unui atac de panică, trebuie să înțelegeți cauzele acestuia. Acest lucru poate necesita un curs de terapie sau vă puteți descurca singur. În orice caz, va fi nevoie de efort pentru a schimba.
În timpul atacurilor, nivelul de anxietate este foarte ridicat, deci este o decizie rațională să solicitați ajutor calificat de la un specialist.
Atacurile de panică la culcare: unde să cauți cauza?
Primul atac de panică rămâne pentru totdeauna în memoria VVDshnikului, ca prima întâlnire din viața unei persoane standard. Dar pentru pacient, aceasta este ca o întâlnire cu moartea însăși – pentru prima dată i-a fost frică pentru viața sa și s-a îndoit de fiabilitatea corpului uman.
Și a așteptat atât de mult și s-a temut de noi atacuri, încât totul a început să se repete. Panica a încins atât de strâns viața de zi cu zi încât a început să depășească chiar înainte de culcare. Ce este asta? Amăgire sau coincidență? Și este posibil să readuci un somn calm, astfel încât dimineața să nu te simți complet copleșit?
Cum se antrenează o persoană?
Mulți VVDshniki se întreabă: de ce este AP depășită în acest moment anume? Absolut orice eveniment din viața de zi cu zi poate intra sub „exact acesta”. La unii pacienți apare o criză de adrenalină la consumul de cafea cu zahăr. Alții nu se pot antrena corect pe o bandă de alergare – două minute și acoperiți. Și, în cele din urmă, mulți bolnavi de HVD experimentează atacuri de panică în timp ce adorm.
Și acesta poate fi numit cel mai rău dintre toate momentele. Toată ziua, pacienta și-a experimentat eroic soarta sa vegetovasculară, iar ea a început să-i dea căldură înainte de a merge la culcare. Este posibil să te așezi pe somnifere? Dar ce urmează? Îți petreci întreaga viață consumând droguri care creează dependență? Nu. Poți „înlătura” panica din timpul serii, dar mai întâi trebuie să înțelegi de ce te acoperă tocmai în perioada de culcare.
Atacurile de panică au o proprietate uimitoare de a „repara” anumite evenimente. Sistemul nervos al VVDshnikului este aranjat într-un mod foarte original: cu psihicul său suprasensibil, el „plasează” iritantul într-o situație specifică și începe să creadă că în următoarea situație similară se va simți din nou rău. Toată lumea știe cum sunt dresate animalele și de ce au nevoie de tratamente și pedepse.
Un animal stabilește la un nivel instinctiv unde să-i fie frică și unde să aducă o baghetă. Și dacă un animal, intrând într-o lecție de antrenament, se obișnuiește în cele din urmă să îndeplinească cerințele proprietarului pentru a nu fi pedepsit („supraviețuiește”), atunci corpul, intrând într-o situație fixată în memorie („pericol”), în în același mod „supraviețuiește”, declanșând un stres natural.
Și o persoană, spre deosebire de frații săi mai mici, uneori este suficientă o singură criză strălucitoare pentru a-și fixa definitiv instinctul de supraviețuire din cap. Primul PA înainte de culcare se întâmplă, de regulă, din întâmplare. Și dacă o persoană este suficient de speriată în acel moment, atunci fixarea instinctului este garantată.
Ridicăm ancore
Omul este norocos. Tot ceea ce îi face psihicul său jucăuș este reparabil. Și poți corecta situația cu adormirea foarte repede dacă înțelegi că trebuie să acționezi nu asupra corpului, ci asupra gândurilor. Da, da, propriile tale gânduri, care devin singurul motiv pentru a lansa instinctul de supraviețuire – un atac de panică.
Cei care se forțează să adoarmă cu ajutorul medicamentelor, în timp ce se gândesc doar la o ruptură a inimii sau la moarte în vis, de regulă, pot suferi o criză severă în miezul nopții. Scopul tău este să te înțărci de la așteptarea atacurilor de panică înainte de culcare.
VSDshniki „cu experiență” sunt salvate prin următoarele metode:
- Citiți literatură interesantă înainte de a merge la culcare (puteți folosi telefonul mobil). Dar textele nu ar trebui în niciun fel să intre în contact cu VVD, și cu atât mai mult cu boli care nu sunt deloc relevante pentru caz. Nu trebuie să te sperii! Puteți începe să citiți un roman lung sau câteva rețete culinare interesante. Concluzia este că informațiile pe care le citiți sunt interesante și utile pentru dvs. Și da, va fi grozav dacă adormi sub el. Apropo, textele pot fi înlocuite prin vizionarea talk-show-urilor. Mulți VVDshniki adorm perfect sub vocile murmurătoare ale prezentatorului TV.
- Dacă ceaiul cu mentă sau balsam de lămâie vă ajută să vă abateți gândurile de la subiecte înfricoșătoare la altele mai plăcute, bea-le înainte de culcare. Dar amintiți-vă că ceaiul verde crește ritmul cardiac, așa că nu preparați pungi sau frunze cu apă clocotită. Temperatura apei (fiartă anterior) ar trebui să fie de aproximativ 80 de grade, astfel încât concentrația de substanțe care măresc tonusul corpului (și, în consecință, se acordă la PA) va fi scăzută, iar efectul sedativ va rămâne.
- Mergeți la culcare cu 2-3 ore mai devreme decât de obicei. Efectul obișnuit al timpului va dispărea imediat și, subconștient, veți „ști” că PA nu va veni acum, ci abia după trei ore. În acest timp, poți adormi de zece ori. Cu psihicul se poate juca, poate fi înșelat.
- Dacă, totuși, ați căzut sub atacul unei crize iminente, încercați să nu o lăsați în corpul vostru. Relaxează-te cât mai mult posibil, inspiră o mare parte de aer și ține-ți respirația. Apoi expirați încet și încet. Suna un prieten. Îmbrățișează pisica. Fă totul pentru a-ți abate gândurile de la faptul că „adrenalina este pe cale să-ți preia corpul nefericit”.
- Încercați să dormiți în poziția fetală. O persoană ghemuită într-o minge își amintește subconștient cum a fost în pântecele mamei sale, unde nimic nu l-a amenințat. Mulți pacienți HSD se confruntă cu atacurile de panică înainte de culcare în acest fel.
- Verifică-ți coloana vertebrală! Cât de des o poziție nereușită pe un pat inconfortabil duce la ciupirea nervului de către vertebre, apariția extrasistolelor, frică și, desigur, o eliberare bruscă de adrenalină. Toate aceste lanțuri sunt atât de naturale. Vizitați un neurolog și vedeți singur.
Dacă nu a fost posibil să faci față singur crizelor de dinainte de somn, reține: poți conta oricând pe ajutorul unui psihoterapeut. Vă va ajuta să ridicați ancorele și să navigați mai departe fără să vă concentrați asupra situației „periculoase”. Și atunci Morpheus nu te va lăsa să aștepți.
” alt = „Atacuri de panică înainte de culcare: unde să cauți cauza?”>
Atacurile de panică noaptea
Atacurile de panică pe timp de noapte pot duce la paralizie temporară și frică fără cauză. O astfel de stare va interfera cu o odihnă completă, ceea ce va duce la faptul că o persoană va începe să experimenteze oboseală constantă.
Atacurile de panică pot fi fie constante, fie să apară sporadic.
Descrierea bolii
Încălcarea este destul de ușor de descris: mă trezesc brusc noaptea în panică. Această problemă apare adesea noaptea. Mediu liniștit și calm, întunericul contribuie la exacerbarea sensibilității. Orice zgomot va fi perceput ca un pericol.
Important! Atacurile de panică sunt iraționale.
În această stare, este imposibil să dormi normal. O persoană are oboseală, iritabilitate, probleme cu emoțiile. Timpul de somn este foarte important pentru o odihnă bună. Fără el, nivelul imunității scade, bolile cronice se agravează, crește sensibilitatea la bacterii și viruși.
Atacurile de panică nocturne apar la persoanele care sunt impresionabile, predispuse la ipohondrie, care au un tip de sistem nervos slab. Nevroza este moștenită, prin urmare, dacă unul dintre părinți a suferit de nevroză, atunci copiii săi o vor avea cu un grad ridicat de probabilitate.
Situațiile traumatice pot duce și la o panică nerezonabilă. Acest lucru îi afectează în special pe copii. O frică neașteptată în întuneric va duce la faptul că o persoană în mod subconștient începe întotdeauna să-i fie frică.
Etiologia exactă a atacurilor de panică este necunoscută. Experții consideră că o combinație de factori biologici și psihologici joacă un rol.
simptome
Un atac de anxietate nocturnă începe cu faptul că pacientul se trezește brusc. Este cuprins de un sentiment de teamă nerezonabilă, care se transformă instantaneu în panică.
Poate exista o senzație de amorțeală
Din partea corpului, un atac de panică se manifestă prin palpitații, transpirație crescută, tremor, amețeli, greață, vărsături și dureri de cap. Presiunea crește, ceea ce dă și o serie de senzații neplăcute.
Un atac de panică brusc nu este întotdeauna standard. Din această cauză, poate fi dificil de determinat. Un simptom neobișnuit este pierderea sau deteriorarea vederii. Se întâmplă la persoanele care sunt predispuse la un comportament isteric.
Un simptom atipic este pierderea vocii. În această stare, o persoană nu poate spune nimic. Boala se poate manifesta prin tulburări de coordonare, convulsii, leșin.
Dacă te ridici brusc din sânge, atunci capul ți se poate învârti și mai mult. În acest caz, este mai bine să sunați la un medic și să așteptați sosirea lui.
Cauze
Atacurile de panică pot apărea în diferite momente ale zilei. Adesea ele apar întotdeauna la o anumită perioadă de timp. Într-un vis, controlul creierului asupra corpului este redus, astfel încât există o probabilitate mai mare de atac.
Factorul psihogen
Stresul frecvent, suspiciunea, îndoiala de sine, ipohondria, trăirea în puncte fierbinți – orice aspecte psihologice pot afecta negativ sănătatea unei persoane. Tulburarea se poate dezvolta pe parcursul vieții în condiții nefavorabile: acestea sunt scandaluri, certuri, conflicte, umilințe.
Factorul fiziologic
Dacă un sentiment de frică apare noaptea la un adult, atunci fără un motiv acest lucru nu se întâmplă. Eșecurile hormonale, tulburările sistemului nervos central, bolile infecțioase pe termen lung duc la o slăbire a organismului.
Important! Atacurile de panică pot apărea la orice vârstă.
Alimentația necorespunzătoare cu o lipsă de vitamine și minerale, alcool și droguri provoacă disfuncționalități ale sistemului nervos. Într-o astfel de situație, creierul poate să nu funcționeze corect.
Erodenie ereditară
Dezvoltarea geneticii permite să se acorde din ce în ce mai multă atenție bolilor care se pot transmite de la părinți. Multe tulburări sunt de natură genetică. Fobiile, ipocondria, impresionabilitatea pot fi caracteristici ale corpului.
Cea mai mare probabilitate de transmitere apare atunci când ambii părinți sunt bolnavi de nevroze. Au și un model special de educație. Adesea se strică, strigă, ordonă. Copilul, din cauza vârstei, le percepe la propriu.
De exemplu, i se spune să se spele pe mâini sau bacteriile îl vor ucide. Copilul percepe atunci întreaga lume ca fiind ostilă.
Sunt atacurile de panică pe timp de noapte periculoase?
Nu orice persoană poate spune că suferă de o problemă similară. Prin urmare, dacă poate spune „Mă trezesc noaptea cu un sentiment de frică și anxietate”, atunci el trebuie tratat.
Nu poți muri dintr-un atac, dar poți pierde o viață normală
Cu o astfel de boală, o persoană nu se va odihni pe deplin. Treptat, numărul de atacuri crește, nervozitatea nu va face decât să agraveze situația. Ele pot apărea în timpul zilei, ceea ce va începe să interfereze cu munca.
Prin urmare, este important să începeți să vă ocupați de problema din momentul în care aceasta apare. În acest caz, există o șansă mai mare de a scăpa de el.
Metode de tratament
Pentru a scăpa cu succes de problemă, trebuie să utilizați o terapie complexă. Doar o combinație de psihoterapie, tratament medicamentos, fizioterapie va da rezultate. Atacurile de panică trebuie tratate din momentul în care apar pentru prima dată.
Pentru terapia medicamentoasă sunt prescrise antidepresive, tranchilizante, vitamine B. Toate acestea ajută la restabilirea funcționării organismului, ameliorarea simptomelor atacurilor.
Important! Medicamentele trebuie prescrise numai de către un medic, deoarece o creștere a dozei de medicamente va duce la consecințe negative.
Psihoterapia are ca scop identificarea cauzelor încălcării, rezolvarea problemei. Specialistul arată persoanei cum să facă față convulsiilor. Fizioterapia este masaj, educație fizică și alte proceduri. Scopul lor este de a întări și relaxa corpul.
profilaxie
O persoană poate întotdeauna să se teamă de ceva, aceasta este o proprietate normală a psihicului. În cazul convulsiilor, reacția de protecție a organismului este patologică. Fiecare persoană are un atac de panică din diferite motive.
Un stil de viață sănătos ajută la menținerea corpului în formă bună.
Alimentația corectă, renunțarea la obiceiurile proaste, reducerea cantității de stres au un efect pozitiv asupra unei persoane. Activitatea fizică face posibil să dormi bine și sănătos.
Cu un nivel ridicat de suspiciune, este necesar să se reducă cantitatea de informații traumatice. Prin urmare, nu puteți urmări știrile, citiți ziare, în general, ar trebui să vă protejați de informațiile negative.
Adormirea ar trebui să fie confortabilă: liniște, întuneric în cameră, fără televizor pornit. Puteți asculta muzică relaxantă sau puteți medita. În astfel de condiții, somnul va fi puternic și calm.
Reducerea unui atac
În cazul unui atac de panică, trebuie să acționați rapid. Pentru a vă calma, respirați încet și adânc. Ele pot fi numărate închizând ochii, concentrându-se pe senzații.
Dacă o persoană a trebuit să se trezească, este important să încerce să adoarmă din nou. Pentru a face acest lucru, trebuie să fiți distras, de exemplu, numărând mobilierul din cameră sau rădăcinile cărților.
Unii oameni în momentul unei treziri ascuțite încep să țipe. Nu încercați să suprimați acest sentiment. După ce pacientul ar trebui să înceapă imediat să respire lent și profund.
Toată lumea poate învăța cum să oprească rapid un atac prin acțiuni independente. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați două reguli: este calm și abstractizare. Pentru a adormi, puteți bea ceai cald sau puteți asculta muzică relaxantă.
Când apar atacuri de panică, trebuie să știi de ce se întâmplă. Numai acest lucru va ajuta la efectuarea unui tratament eficient.
video
Cum să depășești atacurile de panică înainte de culcare?
Oricine nu-i plăcea să doarmă în copilărie, la vârsta adultă își amintește acest lucru cu surprindere. A merge la culcare este un eveniment mult așteptat al unei zile aglomerate, grele, dar unii Morpheus nu apare imediat. Mai întâi vine atacul de panică debilitant „remediază pătura”.
Dacă adrenalina mai devreme aranja dansuri în sânge doar în timpul zilei sau seara, atunci de ce a început să se întâmple acest lucru noaptea? În cel mai nedorit moment al zilei, când fiecare minut de odihnă este valoros.
Noaptea – un accident sau un model?
Atacurile de panică în timpul adormii au exact aceleași mecanisme de declanșare ca și alte crize. ÎN la un moment dat, o persoană a fost „acoperită de adrenalină”, iar acest lucru l-a speriat – a apărut o „ancoră”. Psihicul face astfel de legături nu numai pentru ora din zi, ci și pentru situații (o mulțime aglomerată, transport înfundat), activități (mâncat anumite alimente, ascultare de muzică, jogging) și chiar pentru imagini subconștiente ascunse de noi.
Prin urmare, nu se poate spune că noaptea este cea mai frecventă perioadă pentru PA și că starea de somn afectează cumva eliberarea de adrenalină în sânge. Aceasta este doar o situație care s-a înrădăcinat în psihicul alarmistului și s-a transformat într-un reflex. De îndată ce întunericul se îngroașă și primele semne de oboseală încep să vă facă somnoros, reflexul funcționează imediat și începe „dansul adrenalină”:
- În primul rând, pulsul este perturbat. Adesea o persoană simte o împingere ascuțită (o extrasistolă), după care începe o panică instantanee („Am un infarct, mor, am nevoie de o ambulanță”). Eliberarea de adrenalină include tahicardie, uneori prea puternică – până la 160 de bătăi. min. Înspăimântat și mai mult, alarmistul este deja la un pas să țipe și să se arunce prin apartament. Noaptea este un moment special. În acest moment, toată lumea din jur doarme și nu există întotdeauna suficientă forță morală pentru a-ți trezi chiar și propria gospodărie, nu ca un vecin de pe verandă. De aceea, experimentând atacuri de panică înainte de a merge la culcare, o persoană se simte deosebit de neputincioasă („Voi muri și nimeni nu va auzi, pentru că e noapte și toată lumea doarme de mult”), ceea ce o obligă să „doar în cazul în care” formați „03”. De îndată ce paramedicul apare în pragul ușii, criza, de regulă, deja dă drumul, dar unele dintre simptomele sale pot persista.
- Mâinile și picioarele se răcesc – nici măcar o plapumă groasă cu șosete de lână nu economisește.
- Frica chinuitoare de moarte nu dă odihnă.
- Uneori cazul este însoțit de extrasistole puternice, iar acestea sunt un adevărat test pentru alarmist.
- Fiind într-un cerc vicios de frică și adrenalină, o persoană simte o anumită distorsiune a realității, chiar și timpul trece într-un mod diferit. Uneori se pare că nu au trecut 5 minute, ci o săptămână. Într-o stare de stres, este dificil să te gândești și să evaluezi în mod adecvat situația, gândurile sunt în mod constant confuze.
- Respirația este perturbată, apare adesea hiperventilația plămânilor, din cauza căreia unei persoane i se pare că se sufocă, deși plămânii în acest moment sunt suprasaturați cu oxigen. Și este nevoie de doar cinci minute pentru a respira calm, măsurat în palmă, deoarece totul va reveni la normal.
- Capul se învârte, poate răni și poate apăsa în piept în mijloc, iar acesta, de regulă, este doar un ecou al sistemului nervos central care a fost jucat. De fapt, totul este în ordine cu inima și în interior nu are loc nici un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Dar cel mai important simptom este o altă întărire a reflexului tău. Persoana este sigură: atacurile de panică înainte de culcare se vor repeta constant, în fiecare seară. Această credință fixează ferm „ancora” în subconștientul său și, desigur, acest reflex funcționează pe cinci plus, de îndată ce începi să te pregătești de culcare.
Cauzele tremurului nocturn
Cauza principală a PA se află în psihic, iar acest lucru este important de înțeles. Astfel de afecțiuni nu sunt tratate cu medicamente și nu dispar „deodată”. Dacă crizele au început să se facă simțite adesea, înseamnă că o persoană suferă o anumită schimbare a sistemului nervos central și a psihicului. Și acest proces, de regulă, are în cele mai multe cazuri motive spirituale.
Psihologii, psihiatrii și terapeuții numesc câțiva factori principali care provoacă atacuri de panică (și aici nu putem evidenția crizele nocturne ca fiind deosebite, cauzele lor sunt aceleași ca și pentru alte adrenalină):
- Genetica. Cu părinții alarmiști, copiii devin adesea TSA sau au un fel de tulburare mintală.
- Caracteristici individuale. Naturile suspecte, artistice, creative au întotdeauna un colț special pentru stres în interiorul sufletului. Uneori ajută să faci munți în lumea creativității, dar noaptea nu este cel mai bun partener.
- Trauma psihologică a copiilor. Orice evenimente nefavorabile, stresante din prima copilărie se transformă adesea în tulburări psihice la vârsta adultă. Divorț de părinți, pedepse stricte, mușcătură de câine sau foc – toate acestea lasă amprente în interior. Și dacă nu vedem probleme, asta nu înseamnă că ele nu există.
- Stresul cronic, lipsa somnului, stilul de viață nesănătos, obiceiurile proaste – s-ar părea că nu au legătură directă cu sufletul uman, dar nervii sunt spulberați decent. Și acesta este un alt factor pentru ca ceva să meargă prost în interiorul psihicului.
De aceea, nu are sens să mergi la un cardiolog și să te plângi de o inimă care bate frenetic – nu are nimic de-a face cu asta. Nu are sens să-i ceri terapeutului să prescrie somnifere – este imposibil să stai pe ele toată viața, într-o zi va trebui să renunți la a le lua și apoi ce? Cea mai sigură mișcare este să mergi la un psihoterapeut și să găsești cauza mentală a atacurilor tale de panică atunci când adormi. Și, desigur, munca conștientă asupra propriei persoane este de mare importanță.
Acest truc este, de asemenea, destul de potrivit: treceți la culcare obișnuită cu 1-2 ore în sus sau în jos. Pentru unii alarmiști, acest lucru a ajutat să-și înșele propriul reflex: vremuri noi – circumstanțe noi în care „ancora” nu avusese încă timp să prindă un punct de sprijin.