Pentru cei care merg la culcare somn odihnitor
Noapte bună – Viktor Tsoi
Cei care doresc să interpreteze sensul cântecelor lui Viktor Tsoi pe site-urile de internet și în publicațiile tipărite sunt o duzină. Mai presus de toate, compozițiile lui Tsoi, despre care autorul nu a avut timp sau despre care nu a vrut să vorbească în timpul vieții, suferă din cauza filozofilor autohtoni, a personalităților religioase pompoase și a criticilor muzicali amatori.
Printre acestea se numără piesa „Noapte bună” de pe albumul „Blood Type”.
Istoria și semnificația cântecului „Noapte bună” – FILM
Cu siguranță Victor ar fi foarte surprins dacă ar ști cât de diferit subtextul și ce simboluri reușesc să găsească gânditorii individuali în cuvintele cântecului. Lupta biblică dintre bine și rău, o aluzie la Maestrul și Margarita, o referire la niște zei păgâni, opunând modul de viață al muzicienilor rock cu filistinismul – acestea sunt cele mai sănătoase presupuneri, a căror explicație sună cel puțin oarecum. logic. Nici nu vreau să vorbesc despre cele mai incredibile interpretări ale Nopții bune.
Nu voi fi ca iubitorii de ipoteze și nu voi impune cititorilor înțelegerea mea a cântecului. Vreau doar să vă reamintesc că noaptea în opera lui Tsoi are un loc special. Amintiți-vă de compozițiile „Noapte”, „Am văzut noaptea”, „plimbare romantică”, „Un loc în care să faceți un pas înainte” și altele.
Viktor Tsoi a vorbit sincer despre atitudinea sa față de timpul întunecat al zilei într-un interviu binecunoscut pentru revista Roxy:
Noaptea pentru mine este un moment special al zilei în care toate distragerile dispar… Noaptea mă umple de un sentiment de misticism… Putem spune că noaptea îmi dă un sentiment de romantism.
Corespondentului revistei Soviet Screen, întrebat dacă îi place noaptea, Tsoi i-a răspuns răspicat: „Da, în sensul în care se cântă”, referindu-se la piesa „Noapte”.
A pus el un sens misterios textului „Noapte bună”? Rămâne doar de ghicit…
Despre istoria piesei „Noapte liniștită” putem spune că a fost prezentată publicului la cel de-al patrulea festival al clubului rock din Leningrad, care a avut loc în 1986. Doi ani mai târziu, grupul Kino a inclus-o în albumul Blood Type. Mai târziu a apărut în mai multe colecții. „Noapte liniștită” este inclusă în lista celor mai bune sute de cântece ale rockului rusesc din secolul XX, care a fost compilată de „Radioul nostru”.
„Noapte bună”, precum și alte cântece ale lui Viktor Tsoi, sunt interpretate de grupul Alisa.
Fapte interesante
- Serghei Lysenko, regizorul filmului „Sfârșitul vacanțelor”, a susținut că Viktor Tsoi a scris „Noapte bună” la Kiev și l-a cântat pentru prima dată la Casa Oamenilor de Știință din localitate, la un mic concert în sală.
- Konstantin Kinchev nu a vrut să includă versiunea piesei „Quiet Night” interpretată de „Alisa” în albumul „KINOproby”, deoarece acest proiect i-a stârnit antipatia.
- Ricochet a înregistrat albumul „Sorrow”, format în întregime din remixuri ale compozițiilor grupului Kino. Printre acestea se numără „Noapte bună”. Materialul pentru această lucrare au fost casetele rămase în studioul francez Du Val d’Orge după înregistrarea „Ultimul erou”. Au fost cumpărate de Marianna Tsoi.
- Melodia sună în filmul documentar „Rock” de Alexei Uchitel.
Versurile piesei „Noapte bună” – Viktor Tsoi, Kino
Acoperișurile caselor tremură sub greutatea zilelor,
Păstorul ceresc păzește norii,
Orașul trage foc în noapte
Dar noaptea este mai puternică, puterea ei este mare
Pentru cei care merg la culcare –
Somn usor
noapte bună
Am așteptat acest timp, iar acum a sosit timpul,
Cei care au tăcut au încetat să mai tacă
Cei care nu au ce să aștepte cu nerăbdare, stau în șa,
Nu-i pot ajunge din urmă, nu-i pot ajunge din urmă
Pentru cei care merg la culcare –
Somn usor
noapte bună
Vin vecinii, aud zgomotul copitelor,
Ele interferează cu somnul, le perturbă somnul
Cei care nu au nimic de așteptat să-și continue drumul
Cei care sunt mântuiți, cei care sunt mântuiți
Pentru cei care merg la culcare –
Somn usor
noapte bună
Citat despre melodie
Mi se pare că simt piesa „Quiet Night” ca fiind a mea, așa că am îndrăznit să o cânt.
Despre melodia lui Tsoi Noapte bună
Videoclip despre orașul Pripyat, însoțit de cântecul „Noapte bună”,
Acoperișurile caselor tremură sub greutatea zilelor.
Păstorul ceresc îngrijește norii.
Orașul trage în noapte cu un foc de foc.
Dar Noaptea este mai puternică, puterea ei este mare.
Refren: Pentru cei care merg la culcare,
Am așteptat acest timp, iar acum a sosit timpul.
Cei care au tăcut au încetat să mai tacă.
Cei care nu au ce să aștepte cu nerăbdare, stau în șa,
Nu-i pot ajunge din urmă, nu-i pot ajunge din urmă.
Vin vecinii, aud zgomotul copitelor.
Interferează cu somnul, le perturbă somnul.
Cei care nu au nimic de așteptat să-și continue drumul.
Cei care sunt mântuiți, cei care sunt mântuiți.
După al doilea și al treilea vers, urmează refrenul: „Și pentru cei ce se culcă. „
O melodie scurtă, dar ce conținut uriaș. Nu există doar imagini maiestuoase monumentale și formă muzicală și literară impecabilă. Conține o viziune filozofică și teologică integrală, surprinzător de organic legată de viziunea socială dreaptă a lumii.
Individualismul biblic se opune unei iubiri active pentru lumea lui Dumnezeu în toate manifestările ei – dragoste pentru oamenii care își asumă responsabilitatea pentru acțiune și inacțiune în Lumea lui Dumnezeu și opoziție față de răceala și lipsa de sens a civilizației.
Acesta este cântecul cel mai anticlerical care neagă biserica rea și guvernarea nelegiuită. Spune direct: cei care așteaptă harul din trecut, nedorind să trăiască în prezent, nu cred nici pe Dumnezeu, nici pe aproapele lor.
„Severitatea zilelor”? – Ce a fost cel mai influențat de Timp în viața omenirii? – Pe acoperișuri. Până în vârful caselor umane. La vetrele familiei, de la care oamenii mergeau sub acoperișurile templelor. Acoperișurile templelor tremurau sub greutatea prejudecăților, a prejudecăților, a ani și secole de falsitate acumulată a credinței rituale, nesinceritate și viclenie. Acoperișurile tremurau de norii minciunilor care ascundeau lumina cerească care pasc.
Și cine sau ce este acest „păstor”, asemănător cu păstorii bisericești, dar „păstorind norii”?
Ce înseamnă „norii” în melodiile lui Viktor Tsoi? Să ne amintim replica lui din cântec: „Dar văd cum norii sunt tăiați de o rază de soare”!
Deci, cine este acest „păstor ceresc” care îi păstorește pe cei care cred în cei care sunt învestiți cu puterea de a „lega și dezlega” de la care nu este clar.
Victor răspunde la această întrebare la finalul cântecului, în al treilea vers.
„Orașul trage în Noapte cu un foc de foc.
Dar Noaptea este mai puternică, puterea ei este mare”
– Aceste versuri pot fi comparate cu versurile piesei ulterioare „Pines on the Seashore”:
„Și lăsați felinarele să strălucească mai puternic decât stelele îndepărtate.
Toate luminile se vor stinge, iar stelele vor străluci.
Noaptea cheamă trăirea sinceră cu profunzimea și misterul ei.
„Fracția” de „lumini” pământești împușcă conștiința unui profan civilizat cu lumina artificială strălucitoare a orașului, dar o persoană cu adevărat vie nu se poate împăca cu această lumină electrică de neon, iar în spatele ei simte Marea Putere a Noaptea și Steaua Sa – simbolizând cu lumina ei micul, sau un loc măreț al omului în univers, în conformitate cu Destinul său personal și ancestral.
„Zi de zi, Verbul vărsă, iar noaptea de noapte vestește Rațiunea” (Ps. 18, v. 2).
Măreția nopții va rămâne la cei care trăiesc și aspiră sincer la viața viitoare. Dar, cum nu sună asta ca refrenul „Noapte bună”:
Și pentru cei care merg la culcare,
Este o noapte complet diferită aici. Noaptea nu are nimic de-a face cu măreția și misterul universului.
O persoană mică părăsește ușor și natural puterea destinului său personal. În loc să trăiască încordat cu vecinii săi și timpul pe care i-l dă Dumnezeu, el preferă „să meargă la culcare”, iar acum noaptea este, de asemenea, un timp de permisivitate și desfrânare – satisfacerea poftei omenești, și în cuvintele lui V. Tsoi există o ironie de noapte rece a unei persoane singuratice, dar „crezând în stele”.
Apoi conversația merge direct la timpul social în care a trăit Victor:
„Am așteptat acest timp și acum a sosit acest timp.
Cei care au tăcut au încetat să tacă.”
Este vorba despre cei care au insistat cu îndrăzneală asupra necesității unor schimbări reale în viața poporului sovietic.
„Cei care nu au ce să aștepte cu nerăbdare, ridică-te,
Nu-i mai pot ajunge din urmă, nu-i mai pot ajunge din urmă.”
Să ne amintim de Legendă. Se afirmă clar că „moartea merită trăită, iar dragostea merită așteptată”.
Asta pentru că pentru o persoană liberă nu există și nu poate exista altă așteptare decât iubirea. Nu se teme de Noapte – necunoscutul și, prin urmare, stă cu îndrăzneală în șa – aici, cel mai probabil, înseamnă înțelegerea calului ca o creatură generică, luptă cu abnegație pentru un scop stabilit de sus.
Astfel de oameni liberi, care călătoresc timpul și urmează soarta, desigur, nu pot fi depășiți de cei care așteaptă schimbări externe pentru a le urma și cu siguranță au ocazia să profite de bunăstarea generală.
Este groaznic să rămâi în urma vieții naturale și să cazi din mâna dreaptă a lui Dumnezeu, nu pentru un oportunist, ci pentru o persoană liberă.
„Vin vecinii, aud zgomotul copitelor” – amintiți-vă de vecinul din „Trecător”: „Și vecinul geme în spatele zidului, a avut un vis groaznic”.
Vecinul ăla gemea din cauza „registrofonului” al unui boor de stradă, iar „vecinii” ăștia „vin” undeva… Victor nu termină de spus unde anume… deși clar fug de „bătaia copitelor” aud deja, „împiedicându-i să adoarmă, tulburându-le visul…
Deci, unde vin vecinii care fug de zgomotul copitelor, dorind să scape de anxietatea psihică? Ce loc din lume le poate oferi liniște față de anxietățile vieții și posibilitatea de a dormi liniștit? Unde poți scăpa de „zopăitul copitelor”?
Să ne amintim cântecul „Melt the Snow” de V. Tsoi, în vârstă de douăzeci de ani:
„Sunt în prag. Aud un zgomot de copite.
Topiți zăpada. Topiți zăpada.
O să mă omoare. El este dușmanul meu pentru totdeauna.”
Fără îndoială, vorbim despre Satan, atât în acel cântec, cât și în celălalt cântec. Deci, unde vin „vecinii” – nu vecini, nu rude (amintiți-vă: „Am frați, dar nu rude”), ci doar atât și tot ce este vecini?
Ei merg la biserică, iar acolo sunt „mântuiți” de frica morții, „tulburându-le somnul”, de „bătaia copitelor” în paradisul îngust la minte al unei vegetații liniștite și obișnuite. Cei care merg la templu cer milostenie spirituală, așteaptă har de la alții…
Iar „cei care nu au ce să aștepte”, care sunt gata să acționeze singuri, … sunt mântuiți – liberi, „plec într-o călătorie” conform Cuvântului lui Dumnezeu, luând calea în timp și spațiu a ființei de felul lor.
Cei care acceptă canoanele, ritualurile și formele exterioare stabilite ale așa-numitei „spiritualitate” într-o anumită sectă, confesiune, biserică sau stat, îi lasă să doarmă mai departe. Nu este nevoie să le tulbure somnul, altfel vor strânge asta când se trezesc.
Credincioșii „păstorului ceresc”, luna care păstorește „norii” prejudecăților cu lumina reflectată, nu s-au trezit încă la o viață spirituală liberă și sunt infinit departe de Dumnezeu:
„Și pentru cei care merg la culcare,
Sau, ca în „Legendă”:
„Hei, cine va cânta dacă toată lumea doarme? „
Pentru cei care merg la culcare – somn odihnitor
… Orașul trage în noapte cu un foc de lumini,
Dar noaptea este mai puternică, puterea ei este mare…
Viktor Tsoi
Problemele de somn pot fi împărțite în 2 grupe:
- nu poți adormi mult timp, dar dacă reușești, atunci dormi bine;
- adormi imediat, dar te trezesti devreme (3-4 ore dupa ce ai adormit) si nu mai poti adormi.
În funcție de tipul de insomnie, alegeți modalitatea de rezolvare a problemei.
Dacă nu poți dormi mult timp
Dacă nu poți adormi, atunci te culci într-o stare supraexcitată – fie multe evenimente încărcate emoțional în timpul zilei, fie prea multă muncă seara. În acest caz, trebuie să vă rezervați timp înainte de culcare pentru a vă răcori emoțional. Câteva reguli vă vor ajuta:
- Renunță cu 1-2 ore înainte de culcare de la tot ce poate provoca emoții – verificarea e-mailurilor și a postărilor de pe rețelele de socializare (Internetul este un nu greu!), vizionarea de filme interesante, citirea cărților amuzante. Dezactivați-vă mobilul pe timp de noapte (sau setați-l astfel încât doar un cerc foarte mic de persoane să poată suna în acest moment în caz de urgență).
- Evitați exercițiile intense seara târziu – fie reprogramați cursurile la o oră mai devreme, fie reduceți sarcina. Acest lucru este valabil mai ales pentru tine dacă după un antrenament experimentați supraexcitare sau chiar nervozitate în mușchi. Fani ai cursurilor serale, vă rog să nu vă faceți griji (eu învățam târziu). Acesta este un sfat pentru cei care nu dorm bine.
- Sari peste ceai si cafea seara. Desigur, totul este individual, dar rețineți că efectul revigorant al ceaiului și cafelei durează până la 8 ore. Bea ceai de plante (musetel, menta), chefir.
- Dacă vă place să faceți o baie înainte de culcare, nu faceți apa fierbinte. – va avea un efect incitant. Dacă ai dificultăți în a adormi, cel mai bine este să faci un duș rece (confortabil) înainte de culcare.
Dacă te trezești în miezul nopții
Dacă te trezești după câteva ore de somn și nu poți adormi din nou, atunci Ești stresat și poate chiar deprimat?.
Problema care te deranjează cu adevărat este în subconștient. În timpul zilei, creierul este ocupat cu rezolvarea problemelor curente de zi cu zi – muncă, viață. Iar când, după câteva ore de somn, creierul se odihnește, problema ascunsă vine din subconștient în prim-plan și te privează de somn. De regulă, atunci când cauza stresului sau a depresiei este eliminată, somnul revine la normal.. Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui specialist – un neurolog sau un psihoterapeut, care vă va prescrie un sedativ adecvat sau o altă terapie.
Cum să îmbunătățiți calitatea somnului
Pentru a îmbunătăți calitatea somnului în general, ar trebui să faci 3 reguli foarte simple, dar din anumite motive dificile:
- ține un program de somn: trezeste-te si culca la aceeasi ora, atat in zilele lucratoare cat si in weekend.
- adormi într-o cameră întunecată (TV – nu, computer / laptop / tabletă – nu, lampă – nu) și trezeste-te in lumina (se spune că au inventat ceasurile deșteptătoare luminoase).
- faceți exerciții regulate, de preferință aerobice (echipament pentru alergare, înot, aerobic sau cardio) De 3-4 ori pe săptămână timp de 1-1,5 ore.
Ei bine, este foarte simplu! )))
Cum să adormi și să dormi bine
Pentru cei care merg la culcare
Somn bun.
Noapte bună.
Piața lui Pitagora
Calcul online al pătratului lui Pitagora după data nașterii: o tehnică numerologică te va ajuta să descoperi trăsăturile personajului tău și să înțelegi o persoană dragă. CALCULATI