Picioarele amorțite după somn

Amorțeală a picioarelor în timpul somnului: principalele cauze, diagnostic și selectarea tratamentului

Când picioarele devin amorțite în timpul somnului, o persoană nu se poate relaxa complet și nu se poate recupera peste noapte. Această situație duce la faptul că amorțeala membrelor reduce calitatea vieții pacientului. Sentimentele de „târâire”, precum și disconfort la nivelul picioarelor pot fi asociate cu un număr mare de cauze posibile, variind de la o postură inconfortabilă în pat, terminând cu leziuni vasculare severe. În acest sens, dacă o persoană se culcă și picioarele îi amorțesc în timpul somnului, ar trebui să solicitați imediat ajutor medical de la un medic. Medicul specialist va examina pacientul, va selecta metode suplimentare de examinare și, pe baza acestora, va alege un tratament eficient.

Amorțeala la nivelul picioarelor în timpul somnului poate fi cauzată din diverse motive.

Dezvoltarea bolii

De ce picioarele amorțesc în timpul somnului la copii și adulți? De regulă, astfel de senzații la piciorul drept sau stâng sunt asociate cu fluxul sanguin afectat prin vasele extremităților inferioare și compresia formațiunilor nervoase. Există o serie de factori care pot duce la amorțeală pe timp de noapte fără ca pacientul să aibă vreo boală.

 • Dacă o persoană a adormit într-o poziție inconfortabilă, atunci picioarele lui se amorțesc într-un vis, motiv pentru care se poate trezi cu un disconfort semnificativ. De obicei, o situație similară apare atunci când pacientul își îndoaie picioarele sau pur și simplu ia o poziție nefiziologică în pat. În acest caz, se obișnuiește să se spună că picioarele sunt amorțite într-un vis.
 • Pijamalele strâmte neadecvate sau alte haine de dormit pot comprima țesuturile superficiale, perturbând fluxul de sânge în ele.
 • Bea multă cafea înainte de culcare, consumul de alimente excesiv de sărate sau condimentate poate provoca amorțeală a membrelor din cauza redistribuirii lichidului în organism și umflarea țesuturilor.

Cele mai frecvente cauze de amorțeală la nivelul extremităților sunt o postură incomodă sau îmbrăcămintea pentru dormit.

Poziția inconfortabilă de dormit poate provoca amorțeală la nivelul brațelor și picioarelor

Pe lângă aceste motive, picioarele pot deveni amorțite după somn ca urmare a prezenței diferitelor boli la pacient. Cel mai adesea, această situație apare în următoarele situații.

 • Un proces inflamator în nervul sciatic (sciatica) duce cel mai adesea la o afecțiune similară. Sciatica poate rezulta din dezvoltarea diferitelor afectiuni: modificari degenerative ale discurilor intervertebrale, aparitia osteofitelor, sindromul piriform etc.
 • Modificări de tunel în nervii membrului inferior, în care există comprimarea formațiunilor nervoase din exterior.
 • Boala Raynaud, în care brațele sau picioarele încep să amorțeze și să amorțeze. O situație similară este asociată cu o încălcare a tonusului vaselor mici și o tulburare a fluxului sanguin local.
 • Endarterita este însoțită de faptul că degetul pacientului sau o parte a membrului poate deveni amorțit din când în când. Boala este însoțită de o scădere a lumenului arterelor și o scădere a fluxului sanguin.

Doar medicul curant poate răspunde la întrebarea de ce picioarele devin amorțite în timpul somnului. O astfel de varietate de cauze posibile complică procesul de diagnosticare și selecția ulterioară a terapiei.

Măsuri de diagnostic

Când pacientul știe că piciorul ar putea amorți din cauza păstrării pe termen lung a unei poziții inconfortabile a corpului, atunci nu există niciun motiv să vă faceți griji și să mergeți la o instituție medicală. Cu toate acestea, dacă un simptom similar apare în fiecare noapte, atunci este necesar să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru un diagnostic adecvat. Ce trebuie făcut pentru a face un diagnostic corect? Există un algoritm special de diagnosticare.

 • Examinarea generală a pacientului, care permite colectarea plângerilor existente, precum și identificarea bolilor concomitente ale organelor interne. Este foarte important să se acorde atenție bolilor anterioare sau cronice ale pacientului.
 • Dacă suspectați o leziune a nervului sciatic, ar trebui să consultați un neurolog care va efectua o examinare suplimentară a sistemului nervos și va putea identifica simptomele osteocondrozei.
 • Se fac teste generale de urină și sânge pentru a evalua starea de sănătate.
 • Efectuarea ultrasunetelor extremităților inferioare cu Doppler sau angiografie cu contrast vă permite să diagnosticați modificările vaselor arteriale și venoase, ceea ce este necesar pentru a detecta endarterita, leziunile aterosclerotice și alte afecțiuni. Cu aceste boli, un astfel de studiu este „standardul de aur” pentru diagnostic și selecția tratamentului.

Examinarea cu ultrasunete a vaselor extremităților inferioare

 • Încălcări ale structurii țesutului cartilaginos al discurilor intervertebrale pot fi detectate folosind imagistica prin rezonanță magnetică sau determinate indirect prin examinare cu raze X.

Diagnosticul și interpretarea rezultatelor examinării la copii, adulți sau în timpul sarcinii trebuie efectuate de un medic specialist. În niciun caz nu trebuie să încercați să o faceți singur și să alegeți un tratament. O astfel de abordare poate duce la progresia ulterioară a bolii și la dezvoltarea complicațiilor acesteia.

Tratament eficient

De regulă, terapia depinde în întregime de cauza de bază și constă din două abordări: non-medicament și medicament.

Intervențiile fără medicamente sunt cea mai importantă parte a unui tratament eficient.

O abordare non-drog implică schimbarea stilului de viață al unei persoane. Fiecare pacient, în absența contraindicațiilor, ar trebui să meargă în mod regulat la sport, alegând un nivel adecvat de exercițiu. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este ca parte a unor grupuri speciale de exerciții de fizioterapie din spitale. Masajul are, de asemenea, un efect bun, care îmbunătățește nutriția țesuturilor moi și previne apariția edemului. O persoană trebuie să renunțe la obiceiurile proaste (abuzul de alcool și fumatul), deoarece acestea perturbă reglarea tonusului vascular și pot duce la amorțeală a extremităților.

Programul de exerciții terapeutice este individual și este dezvoltat separat pentru fiecare pacient.

Terapia medicamentosă se bazează pe tratamentul principalului motiv pentru care picioarele se amorțesc în somn:

 • cu osteocondroză, este de importanță primordială administrarea regulată de antiinflamatoare nesteroidiene (Diclofenac, Indometacin), precum și kinetoterapie în afara perioadelor de exacerbare;
 • cu ateroscleroza vaselor arteriale, pacientul trebuie să ajusteze dieta, excluzând din aceasta toate alimentele grase care cresc nivelul lipidelor din sânge;
 • este necesar să se trateze sciatica cu medicamente antiinflamatoare (Ketorol, Nise etc.), precum și utilizarea fizioterapiei.

Citeste mai mult:  Visele în funcție de ziua săptămânii

Alegerea medicamentelor trebuie efectuată întotdeauna de un medic. Numai el poate evalua indicațiile și contraindicațiile pacientului pentru un anumit medicament.

De ce îmi amorțeau picioarele în somn? Există o mulțime de motive pentru apariția acestui simptom, cu toate acestea, contactul în timp util cu o instituție medicală vă permite să faceți rapid diagnosticul corect și să alegeți un tratament eficient. În niciun caz nu trebuie să vă automedicați, din cauza posibilei progresii a bolii de bază, a dezvoltării complicațiilor acesteia sau a efectelor secundare de la medicamentele utilizate.

Motive pentru care picioarele devin amorțite sub genunchi

Mulți oameni nici măcar nu se gândesc la prezența vreunei boli când amorțeală a membrelor, pentru că la majoritatea trece repede. Și, de fapt, nu provoacă durere, ci doar disconfort. Dar sunt cei pentru care această problemă este semnificativă și uneori nu vă permite să dormiți noaptea.

Să vedem de ce picioarele de sub genunchi se amorțeau.

Simptomele și cauzele amorțelii picioarelor

Unul dintre cele mai frecvente motive este lipsa de activitate fizică. Acum vorbim despre cea mai simplă încărcare musculară ușoară. Va fi suficient sa faci exercitii sau sa faci o plimbare mai des pentru a da tonusul muscular necesar. Afectează favorabil terminațiile nervoase ale membrelor. Umflarea dispare.

Probleme conexe

Amorțeala picioarelor sub genunchi este însoțită de astfel de însoțitori fideli precum:

 • ușoară frig pe piele;
 • furnicături cu „ace”;
 • senzație pe piele, ca după o arsură de urzică;
 • senzație de strângere.

Toate simptomele de mai sus pot fi indicatori ai prezenței unor probleme în organism:

 • circulație dificilă;
 • diabet zaharat;
 • hernie spinală sau osteocondroză;
 • lipsa de vitamine și minerale;
 • nervul ciupit în zonele înguste ale picioarelor;
 • încălcarea terminațiilor nervoase prin probleme articulare;
 • scleroză multiplă.

Când ar trebui să merg la medic dacă am picioarele amorțite

Dacă aveți disconfort regulat, trebuie doar să consultați un neurolog. Cel mai probabil, el va prescrie o examinare, inclusiv radiografii și RMN. Dacă rezultatele testelor nu arată prezența vreunei patologii, ar fi indicat să vizitați un endocrinolog.

În funcție de partea picioarelor pe care se simte amorțeală, se poate presupune că aceasta este asociată cu problemele din care parte a corpului. Amorțeala deasupra genunchiului este cel mai adesea cauzată de o boală vasculară, dedesubt – o perturbare a funcționării sistemului endocrin, circulator sau genito-urinar.

Uneori, cauza amorțelii se află „în viața de zi cu zi”. Originile faptului că picioarele sunt amorțite pot fi:

 • odihnă insuficientă, somn;
 • tensiune și stres etern;
 • mese uitate;
 • ședere lungă în aceeași poziție (de obicei șezând).

O persoană modernă se grăbește mereu undeva, aleargă, încercând să câștige toți banii din lume și uită complet de sănătatea și fericirea sa. Oprește-te, respiră. Locuiești aici și acum. Nu poți merge departe fără sănătate bună. Oamenii de știință notează că stresul și oboseala sunt cele care „distruge” societatea modernă.

Apariția convulsiilor

O senzație și mai neplăcută care însoțește amorțeala picioarelor sub genunchi este crampele. Aspectul lor poate fi explicat prin lipsa vitaminelor B și D și a oligoelementelor (de exemplu, calciu și magneziu).

Pentru a scăpa rapid de acest fenomen neplăcut, introduceți-vă în dieta zilnică:

 • lapte și produse din lapte acru;
 • leguminoase și nuci;
 • hrișcă fiartă;
 • sfeclă;
 • fructe uscate.

A mânca corect nu înseamnă a mânca rău. Din fericire, astăzi există o selecție uriașă de produse proaspete, diverse și sănătoase pe rafturile magazinelor.

Disconfort în timpul sarcinii

Sarcina este un moment unic în viața fiecărei fete. Cu toate acestea, uneori, în prezența unor complicații, este umbrită de un anumit disconfort. Amorțeala și crampele nu fac excepție. Aspectul lor nu este normal. Corpul arată în acest fel că ceva nu este în regulă.

Pentru început, ar trebui să acordați atenție dietei și prezenței nutrienților în ea. De asemenea, se întâmplă ca alimentația fetei să fie complet echilibrată, dar picioarele ei încă amorțesc. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea din cauza vărsăturilor în perioada de toxicoză, oligoelementele din alimente pur și simplu nu au timp să fie absorbite. În ciuda lipsei poftei de mâncare, merită să mănânci, deoarece este vital pentru dezvoltarea fătului.

Ce să faci cu amorțeala picioarelor

Fără îndoială, cu durere în fiecare zi, trebuie să începeți tratamentul cât mai curând posibil. Și dacă repetarea senzațiilor incomode nu este atât de puternică și se manifestă rar, atunci te poți descurca cu câteva sfaturi:

 • Reconsiderați-vă stilul de viață, luați o poziție activă. Niciodată nu e prea târziu. Un obicei bun se dezvoltă în doar 21 de zile. Forțați-vă să vă treziți cu 10-15 minute mai devreme pentru exercițiile de dimineață. Atunci va deveni un obicei;
 • Renunțați uneori la transportul public și la taxiuri. Fă o plimbare. Este bun nu numai pentru sănătatea fizică, ci și pentru sănătatea psihologică. În timpul mersului, toate gândurile din cap sunt așezate „pe rafturi”. Un alt beneficiu poate fi economisirea banilor. Ora de după-amiază este ideală pentru plimbare deoarece tocmai în această jumătate a zilei scade vâscozitatea sângelui;
 • Și nu uitați că suntem ceea ce mâncăm. Mănâncă corect.

Amorțeală a picioarelor și a degetelor de la picioare

Probabil că toată lumea este familiarizată cu senzația neplăcută de furnicături. Adesea, degetele de la picioare devin amorțite atunci când se află într-o poziție inconfortabilă, atât în ​​timp ce stați, cât și întinși. Dar merită să îndrepti piciorul sau să schimbi poziția și va dispărea.

Printre principalele cauze ale amorțelii degetelor de la picioare la femei și bărbați se numără:

 • lipsa B12 în organism;
 • încălcarea nivelului de zahăr și glucoză din sânge (diabet zaharat, neuropatie);
 • boala Raynaud;
 • dureri de spate;
 • accident vascular cerebral ischemic.

Amorțeala poate fi cauzată de consumul foarte mare de alcool, boli vasculare sau hiperventilație – acesta este un proces de respirație comun cu emoție sau frică.

Cauzele amorțelii piciorului:

 • diabet;
 • dureri de spate;
 • alimentarea cu sânge obstrucționată a creierului;
 • spondiloza coloanei vertebrale;
 • hernie a departamentelor intervertebrale;
 • boala Raynaud;
 • boala canceroasa.

Citeste mai mult:  Interpretarea viselor mănâncă fructe de pădure

Oricum ar fi, cu amorțeală frecventă a picioarelor, picioarelor sau degetelor, ar trebui să vizitați imediat spitalul.

Cauza amorțelii la gambe

Acest sentiment este familiar persoanelor supraponderale sau femeilor însărcinate în ultimele luni ale mandatului. Deci gambele picioarelor reacţionează la o sarcină care nu este confortabilă pentru ei. Devine dificil să te miști. Vițeii pot fi reduse de la purtarea de pantofi incomozi sau pantofi cu tocuri înalte. De asemenea, poate reduce piciorul de la apa rece.

Lasa-ti mereu timp sa te odihnesti, ai grija de tine si de corpul tau.

Există multe motive pentru amorțeala picioarelor – poate da vene varicoase sau poate o hernie la nivelul coloanei lombare. De asemenea, picioarele îmi amorțesc din când în când și mi se învârte brațele, mâinile, capul, parcă mi se mișcă inima în piept – nu este suficient aer. In timpul examinarii a fost diagnosticata osteocondroza cervicala, am o hernie la spate. Aceste simptome sunt foarte greu de trăit. Așa că cred că medicii nu spun nimic concret, ei bine, sistemul a picurat, dar starea a fost ceață, este, presiunea este fie scăzută, fie ridicată.

Motive pentru care picioarele devin amorțite sub genunchi

Mulți oameni nici măcar nu se gândesc la prezența vreunei boli când amorțeală a membrelor, pentru că la majoritatea trece repede. Și, de fapt, nu provoacă durere, ci doar disconfort. Dar sunt cei pentru care această problemă este semnificativă și uneori nu vă permite să dormiți noaptea.

Să vedem de ce picioarele de sub genunchi se amorțeau.

Simptomele și cauzele amorțelii picioarelor

Unul dintre cele mai frecvente motive este lipsa de activitate fizică. Acum vorbim despre cea mai simplă încărcare musculară ușoară. Va fi suficient sa faci exercitii sau sa faci o plimbare mai des pentru a da tonusul muscular necesar. Afectează favorabil terminațiile nervoase ale membrelor. Umflarea dispare.

Probleme conexe

Amorțeala picioarelor sub genunchi este însoțită de astfel de însoțitori fideli precum:

 • ușoară frig pe piele;
 • furnicături cu „ace”;
 • senzație pe piele, ca după o arsură de urzică;
 • senzație de strângere.

Toate simptomele de mai sus pot fi indicatori ai prezenței unor probleme în organism:

 • circulație dificilă;
 • diabet zaharat;
 • hernie spinală sau osteocondroză;
 • lipsa de vitamine și minerale;
 • nervul ciupit în zonele înguste ale picioarelor;
 • încălcarea terminațiilor nervoase prin probleme articulare;
 • scleroză multiplă.

Când ar trebui să merg la medic dacă am picioarele amorțite

Dacă aveți disconfort regulat, trebuie doar să consultați un neurolog. Cel mai probabil, el va prescrie o examinare, inclusiv radiografii și RMN. Dacă rezultatele testelor nu arată prezența vreunei patologii, ar fi indicat să vizitați un endocrinolog.

În funcție de partea picioarelor pe care se simte amorțeală, se poate presupune că aceasta este asociată cu problemele din care parte a corpului. Amorțeala deasupra genunchiului este cel mai adesea cauzată de o boală vasculară, dedesubt – o perturbare a funcționării sistemului endocrin, circulator sau genito-urinar.

Uneori, cauza amorțelii se află „în viața de zi cu zi”. Originile faptului că picioarele sunt amorțite pot fi:

 • odihnă insuficientă, somn;
 • tensiune și stres etern;
 • mese uitate;
 • ședere lungă în aceeași poziție (de obicei șezând).

O persoană modernă se grăbește mereu undeva, aleargă, încercând să câștige toți banii din lume și uită complet de sănătatea și fericirea sa. Oprește-te, respiră. Locuiești aici și acum. Nu poți merge departe fără sănătate bună. Oamenii de știință notează că stresul și oboseala sunt cele care „distruge” societatea modernă.

Apariția convulsiilor

O senzație și mai neplăcută care însoțește amorțeala picioarelor sub genunchi este crampele. Aspectul lor poate fi explicat prin lipsa vitaminelor B și D și a oligoelementelor (de exemplu, calciu și magneziu).

Pentru a scăpa rapid de acest fenomen neplăcut, introduceți-vă în dieta zilnică:

 • lapte și produse din lapte acru;
 • leguminoase și nuci;
 • hrișcă fiartă;
 • sfeclă;
 • fructe uscate.

A mânca corect nu înseamnă a mânca rău. Din fericire, astăzi există o selecție uriașă de produse proaspete, diverse și sănătoase pe rafturile magazinelor.

Disconfort în timpul sarcinii

Sarcina este un moment unic în viața fiecărei fete. Cu toate acestea, uneori, în prezența unor complicații, este umbrită de un anumit disconfort. Amorțeala și crampele nu fac excepție. Aspectul lor nu este normal. Corpul arată în acest fel că ceva nu este în regulă.

Pentru început, ar trebui să acordați atenție dietei și prezenței nutrienților în ea. De asemenea, se întâmplă ca alimentația fetei să fie complet echilibrată, dar picioarele ei încă amorțesc. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea din cauza vărsăturilor în perioada de toxicoză, oligoelementele din alimente pur și simplu nu au timp să fie absorbite. În ciuda lipsei poftei de mâncare, merită să mănânci, deoarece este vital pentru dezvoltarea fătului.

Ce să faci cu amorțeala picioarelor

Fără îndoială, cu durere în fiecare zi, trebuie să începeți tratamentul cât mai curând posibil. Și dacă repetarea senzațiilor incomode nu este atât de puternică și se manifestă rar, atunci te poți descurca cu câteva sfaturi:

 • Reconsiderați-vă stilul de viață, luați o poziție activă. Niciodată nu e prea târziu. Un obicei bun se dezvoltă în doar 21 de zile. Forțați-vă să vă treziți cu 10-15 minute mai devreme pentru exercițiile de dimineață. Atunci va deveni un obicei;
 • Renunțați uneori la transportul public și la taxiuri. Fă o plimbare. Este bun nu numai pentru sănătatea fizică, ci și pentru sănătatea psihologică. În timpul mersului, toate gândurile din cap sunt așezate „pe rafturi”. Un alt beneficiu poate fi economisirea banilor. Ora de după-amiază este ideală pentru plimbare deoarece tocmai în această jumătate a zilei scade vâscozitatea sângelui;
 • Și nu uitați că suntem ceea ce mâncăm. Mănâncă corect.

Citeste mai mult:  De ce visezi bani de hârtie și monede

Amorțeală a picioarelor și a degetelor de la picioare

Probabil că toată lumea este familiarizată cu senzația neplăcută de furnicături. Adesea, degetele de la picioare devin amorțite atunci când se află într-o poziție inconfortabilă, atât în ​​timp ce stați, cât și întinși. Dar merită să îndrepti piciorul sau să schimbi poziția și va dispărea.

Printre principalele cauze ale amorțelii degetelor de la picioare la femei și bărbați se numără:

 • lipsa B12 în organism;
 • încălcarea nivelului de zahăr și glucoză din sânge (diabet zaharat, neuropatie);
 • boala Raynaud;
 • dureri de spate;
 • accident vascular cerebral ischemic.

Amorțeala poate fi cauzată de consumul foarte mare de alcool, boli vasculare sau hiperventilație – acesta este un proces de respirație comun cu emoție sau frică.

Cauzele amorțelii piciorului:

 • diabet;
 • dureri de spate;
 • alimentarea cu sânge obstrucționată a creierului;
 • spondiloza coloanei vertebrale;
 • hernie a departamentelor intervertebrale;
 • boala Raynaud;
 • boala canceroasa.

Oricum ar fi, cu amorțeală frecventă a picioarelor, picioarelor sau degetelor, ar trebui să vizitați imediat spitalul.

Cauza amorțelii la gambe

Acest sentiment este familiar persoanelor supraponderale sau femeilor însărcinate în ultimele luni ale mandatului. Deci gambele picioarelor reacţionează la o sarcină care nu este confortabilă pentru ei. Devine dificil să te miști. Vițeii pot fi reduse de la purtarea de pantofi incomozi sau pantofi cu tocuri înalte. De asemenea, poate reduce piciorul de la apa rece.

Lasa-ti mereu timp sa te odihnesti, ai grija de tine si de corpul tau.

Există multe motive pentru amorțeala picioarelor – poate da vene varicoase sau poate o hernie la nivelul coloanei lombare. De asemenea, picioarele îmi amorțesc din când în când și mi se învârte brațele, mâinile, capul, parcă mi se mișcă inima în piept – nu este suficient aer. In timpul examinarii a fost diagnosticata osteocondroza cervicala, am o hernie la spate. Aceste simptome sunt foarte greu de trăit. Așa că cred că medicii nu spun nimic concret, ei bine, sistemul a picurat, dar starea a fost ceață, este, presiunea este fie scăzută, fie ridicată.

De ce îmi amorțeau mâinile și picioarele noaptea?

Amorțeala nu este neobișnuită: apare la majoritatea oamenilor. Se crede că 45% din populație suferă de amorțeală și spasme ale membrelor. De ce am mâinile și picioarele amorțite? Motivul poate fi în stilul de viață sau boală greșit.

De ce mâinile se amorțesc și ce să faci

Principala cauză a amorțelii mâinilor este o încălcare a fluxului sanguin, care se simte atunci când sunt scufundate în somn adânc sau mai aproape de dimineață.

Ce a cauzat astfel de probleme? Iată ce s-ar putea întâmpla:

 • A încălcat poziția corectă a corpului.

O pernă fermă și înaltă face ca coloana vertebrală să se îndoaie în gât, ceea ce interferează cu circulația sângelui. În acest caz, apare furnicături, membrele devin amorțite.

Brațele întoarse în sus interferează cu fluxul sanguin normal. Același lucru este valabil și pentru odihna cu brațul sub cap sau sub pernă. În timpul somnului, inima încetinește, sângele se mișcă mai lent și este posibil să nu curgă către membre.

Mânecile strânse, benzile elastice sau o cămașă de noapte prea strânsă pot comprima vasele de sânge și pot bloca fluxul de sânge. Prin urmare, mâinile devin amorțite.

Sindromul tunelului este o boală a muzicienilor, a operatorilor de calculator, a oamenilor care fac aceleași mișcări ale mâinii toată ziua.

Tensiunea constantă a tendoanelor duce la umflarea canalului și ciupirea nervului de la baza mâinii. Amorțeala degetelor apare noaptea sau dimineața devreme.

Ce să faci dacă mâinile îți amorțesc în timpul somnului? Fa asta:

 • Poziționați corect perna și salteaua.

Dacă perna este prea înaltă și salteaua face ca coloana să se curbeze nefiresc, înlocuiește-le cu accesorii noi.

 • Examinează-ți pijamalele sau cămașa de noapte.

Lucrurile ar trebui să fie libere, fără benzi elastice, să nu împiedice mișcarea.

 • Controlează-ți postura în timp ce dormi.

Nu pune brațul în spatele capului sau sub pernă. Nimic nu ar trebui să interfereze cu fluxul sanguin normal.

 • Dacă mâna este amorțită, exercițiile simple vă vor ajuta: strângerea și desfacerea degetelor, rotirea mâinilor, exercițiul cu o minge de masaj.

Bolile cronice pot duce, de asemenea, la amorțeală a membrelor. Dacă mâinile nu funcționează în decurs de o oră după trezire, ar trebui să consultați un medic.

Amorțeală a picioarelor în timpul somnului: cauze, ce trebuie făcut

Membrele inferioare devin amorțite din cauza lipsei de efort. Este important să mențineți mușchii în formă bună, atunci starea terminațiilor nervoase se va îmbunătăți.

Aflați ce factori afectează amorțeala picioarelor:

 • Poziție incomodă în timpul somnului.

Picioarele atârnând de pat, poziția fătului duce la afectarea fluxului sanguin și la compresia terminațiilor nervoase. Membrele puternic comprimate devin amorțite și provoacă durere.

Lipsa somnului, oboseala cronică, încărcătura grea pe picioare în timpul zilei – toate acestea duc la amorțeală și crampe pe timp de noapte.

Utilizarea cofeinei, alcoolului, nicotinei înainte de culcare perturbă fluxul sanguin.

De asemenea, circulația deficitară contribuie la eliminarea proastă a lichidului din organism.

Motivul este consumul de alimente sărate și picante în timpul zilei.

Amorțeala apare adesea în al treilea trimestru, când presiunea asupra coloanei vertebrale crește, activitatea motorie scade și nu există suficiente vitamine. Acești factori duc la afectarea aportului de sânge și la amorțeală a picioarelor.

Ce să faci dacă ți se amorțesc picioarele? Fa asta:

 • Dacă piciorul este amorțit într-un vis, schimbați-vă poziția.

Trageți pentru a permite sângelui să curgă în membru. Întindeți-vă în liniște câteva minute până când starea revine la normal.

 • Treceți la o dietă echilibrată, scăpați de obiceiurile proaste.

Mănâncă mai multe vitamine și produse lactate.

Un stil de viață sănătos poate ajuta la prevenirea problemelor de flux sanguin și amorțeală.

 • Fă sport, fă gimnastică.

Întindeți-vă membrele inferioare prin mișcări circulare, balansări ale spatelui și genuflexiuni. Acest lucru va aduce articulațiile înapoi la normal, va întări mușchii și tendoanele.

Articolul enumeră probleme minore care sunt ușor de rezolvat acasă.

Dacă amorțeala apare în mod regulat, atunci acesta este un motiv pentru a merge la spital. Nu amânați o vizită la medic, deoarece membrele amorțesc din cauza tulburărilor sistemului nervos, a muncii coloanei vertebrale. Este mai bine să detectați boala într-un stadiu incipient și să facilitați tratamentul.