Interpretarea viselor pentru a adormi copilul
Sleep, modul sleep, adormi copilul. Sfaturi pentru părinți, pagina 6
Se afișează publicațiile 51-60 din 102 .
Toate secțiunile | Sleep, modul sleep, adormi copilul. Sfaturi pentru parinti
Consultație „Pozele copilului în timpul somnului” POZE COPIL ÎN TIMPUL DORMULUI Posturi ale bebelușului în timpul somnului Nu vă grăbiți să lăsați copilul adormit, priviți mai atent cum minte. pozitia de dormit copil vă va spune despre starea lui de spirit nu mai rea decât orice psiholog. Copiii se aranjează întotdeauna în pat în felul lor, pregătindu-se pentru.
Consultație pentru părinți „O poveste tăcută sau ce înseamnă poziția unui copil adormit” Pe spate. Această postură vorbește despre confort spiritual. Copil acceptă lumea din jurul său în toată diversitatea ei și se simte complet în siguranță, are încredere în sine și în cei din jur. Își cunoaște valoarea și este plin de respect de sine. Pe burta. Această postură vorbește despre nevoia de.
Sleep, modul sleep, adormi copilul. Consiliere pentru părinți – Consiliere pentru părinți „Tulburări de somn la copil”
Publicația „Consiliere pentru părinți „Tulburarea somnului în. » Somnul este un proces fiziologic necesar atat pentru adulti cat si pentru copii. În timpul somnului, organismul reface energia cheltuită în timpul zilei, căpătând putere. Copiii cheltuiesc de două ori mai multă energie decât adulții, ceea ce înseamnă că somnul joacă un rol important pentru corpul copilului.
Biblioteca de imagini MAAM
Consultație pentru părinți „Principalul este un somn de noapte” Consultație pentru părinți „Principalul este un somn sănătos!” Un subiect separat este somnul copilului. Amintiți-vă, somnul este cheia! Somnul în timpul zilei se adaptează la noapte, și nu invers! „Noaptea ne culcăm la 12, pentru că ziua adoarme la 16 și se trezește la 18…”. Întreaga lume suferă.
Consultație pentru părinți „Somnul de zi al unui copil” Consultație pentru părinți „Visul de zi al unui copil” Copiii care frecventează grădinița se obișnuiesc rapid cu faptul că „timp de liniște” este obligatoriu pentru ei. Din păcate, în majoritatea familiilor nu există tradiție de a pune copiii în pat în timpul zilei în weekend. Deci, se dovedește că copiii „de grădiniță”.
Recomandări pentru părinți „Organizarea jocurilor liniștite înainte de culcare” Mulți părinți se confruntă cu problema când este dificil să adormi copilul seara. Copilul aleargă, se joacă și nu își ascultă părinții. Și se pare că nicio persuasiune nu va mai funcționa. Jocurile care pot fi organizate înainte de a merge la culcare vor veni în ajutor. Unele jocuri pot fi jucate.
Sleep, modul sleep, adormi copilul. Sfaturi pentru părinți – Sfaturi pentru părinți „Copilul meu are nevoie de un pui de somn în timpul zilei?”
Articolul „Consiliere pentru părinți” Are nevoie copilul de o zi. » Copiii care merg la grădiniță se obișnuiesc rapid cu faptul că „timp de liniște” este obligatoriu pentru ei. Din păcate, în majoritatea familiilor nu există tradiție de a pune copiii în pat în timpul zilei în weekend. Așadar, se dovedește că copiii de la „grădiniță” iau o pauză de la regim în weekend, dar copiii nu.
Consultație pentru părinți „Temeri și vise groaznice la copii” Temeri și vise groaznice la copii Ce este frica? Frica este o emoție umană fundamentală care apare ca răspuns la o amenințare. Ca și alte experiențe neplăcute (mânie, afect, suferință etc.), frica nu este fără ambiguitate periculoasă și „dăunătoare” pentru un copil. Foarte des, frica.
Consultație pentru părinți „Am nevoie de somn în timpul zilei” Consultație pentru părinți. Este necesar somnul în timpul zilei? Copiii care merg la grădiniță se obișnuiesc rapid cu faptul că „timp de liniște” este obligatoriu pentru ei. Din păcate, în majoritatea familiilor, nu există o tradiție de a pune copiii în pat în timpul zilei în weekend. Deci, se dovedește că copiii „de grădiniță”.
Consultație pentru părinți „Somnul de zi al unui copil” Somnul în timpul zilei este esențial pentru copiii preșcolari. Pediatrii și neurologii pediatri consideră că somnul într-o oră de liniște ar trebui să fie de cel puțin 2 ore. În timpul somnului, copilul se odihnește, câștigând putere. Produce substante speciale care permit organismului.
Cum să adormi un copil?
Citirea va dura: 11 minute N-AI TIMP DE CITIT?
Fără spam, da dormi!
Fără spam, da dormi!
Sunt sigur că toți viitorii și părinții realizați știu cât de mult au nevoie copiii de o odihnă bună. Organismul adormit se reface, se vindeca, bebelusul se relaxeaza emotional si fizic. Creierul procesează informațiile primite în timpul zilei și le sortează, consolidează cunoștințele și abilitățile. În timpul somnului, copiii se dezvoltă memorie pe termen lungnecesare dezvoltării lor în timp util.
Desigur, cu toții ne dorim ca visele să vină copiilor noștri cu ușurință și la timp, iar ora de culcare nu se transformă în ore de încercare pentru toți participanții la acest proces.
Dacă povestea unei vecine de la locul de joacă că poate adormi un copil în 5 minute provoacă invidie arzătoare în jumătate cu neîncredere și indignare, atunci este timpul să acționăm.
In acest articol vreau sa stabilesc directia generala de organizare a somnului pentru firimiturile tale, astfel incat sa nu ratezi nimic. La urma urmei, somnul este sistem, prin urmare, este necesar să se lucreze la organizarea sa într-un complex! Pentru mai multe informații, urmați linkurile corespunzătoare din text;).
Deci, la ce trebuie să acordați atenție pentru ca așezarea să meargă fără probleme?
Creați un mediu confortabil pentru somnul bebelușului
Pentru a evita încăpățânarea și pentru a vă culca mai natural, aveți grijă să creați condiții confortabile.
Primul lucru de care trebuie să aveți grijă înainte de a vă pune copilul în pat este temperatura, umiditatea și saturația de oxigen. Atmosfera unui spațiu închis cu dispozitive de încălzire funcționale nu corespunde nevoilor noastre fiziologice. Căldura excesivă duce la un somn agitat și îl face mai superficial și, prin urmare, mai puțin reparator.
Potrivit pentru dormitor temperatură aerul este de 23-25 ° C, umiditate relativă – 50-55%.
Cum pot fi măsurați și controlați acești parametri? Instalați un termometru, un higrometru în dormitor și urmăriți citirile. Echipați bateriile cu regulatoare, faceți o curățare umedă zilnică, luați un umidificator chiar înainte de a se naște copilul. Asigurați-vă că ventilați camera, dacă este posibil, lăsați cadrele în modul de ventilație pe timp de noapte. Crede-mă, asta îți va face odihna și mai bună.
Dacă simțiți că este cald în casă, eliberați principalii „regulatori termici” ai corpului copilului de îmbrăcăminte – capul și picioarele. Acest lucru va ajuta la prevenirea supraîncălzirii. Supraîncălzirea pentru un copil este mai periculoasă decât hipotermia!
În general, încercați să nu înfășurați copiii. O recomandare obișnuită este să îmbraci un bebeluș cu un strat de îmbrăcăminte în plus decât este confortabil pentru tine, nu este potrivit pentru toată lumea și, în general, este mai mult despre mers pe jos. Observați copilul, comportamentul, reacțiile și starea lui de bine și trageți propriile concluzii.
Alți parametri de promovare a somnului includ întunericul și liniștea. Dimmingul imită scăderea naturală a luminii, dă un semnal că este timpul să te odihnești. Organismul reacționează corect: întunericul favorizează producerea unui hormon melatoninacare ajută la relaxare și la adormire cu ușurință. În plus, întunericul este un semnal clar și constant.
Pentru cei mai mici, este semnificativ și faptul că întunericul joacă rolul unui „voal” – ascunde prezența sau estompează luminozitatea obiectelor care pot interesa bebelușul, prelungind starea de veghe. Furnizați întunecarea camerei pe pat. Pentru întunecare, utilizați perdele groase, jaluzele și alte dispozitive care blochează bine lumina.
Mulți adulți neglijează conformarea tăcere în orele de liniște. Cineva crede că dacă-ți înveți copilul să adoarmă într-o liniște perfectă, atunci se va trezi la cel mai mic foșnet.
Totuși, trebuie reținut că natura, pentru a garanta siguranța, are în noi un mecanism de analiză a condițiilor exterioare – sunetele, nivelurile de lumină, poziția corpului, care funcționează chiar și atunci când dormim. Dacă auzim zgomote străine, nu cădem într-un somn adânc. Astfel, compoziția și calitatea acestuia sunt încălcate.
Desigur, există situații în care liniștea este pur și simplu imposibilă: dacă nu locuiești singur, mai ales când familia are copii mai mari care locuiesc după propriul program, vecinii au reparații, geamurile apartamentului tău au vedere la un drum zgomotos etc. .
În astfel de cazuri, utilizați un generator de zgomot alb – un dispozitiv sau o aplicație care reproduce sunete de șuierat monotone, care amintesc de sunetul unui ventilator care funcționează, uscător de păr, aspirator etc. Au tăiat toate celelalte zgomote străine venite din apartament, de la vecini sau de pe stradă.
Pe lângă cortina de sunet și dispozitivele de control al climei, există și alte „dispozitive de dormit” – atât de înaltă tehnologie, cât și mai tradiționale.
Bebelușii care nu au învățat încă să se răstoarne pot fi liniștiți prin înfășări libere. Suzeta satisface reflexul de sugere. În plus, suptul suzetei este una dintre măsurile pentru a asigura siguranța somnului și pentru a preveni SIDS. Scutecul va menține patul uscat, iar cel mic va dormi liniștit. O lumină de noapte cu o strălucire caldă și redusă va crea o senzație de confort și siguranță în dormitor, va pune copilul într-o stare de somn. O jucărie spion în condiții de siguranță îi va ajuta pe bătrânii agitați, mai aproape de un an, să facă față fricii de întuneric și anxietății de la viitoarea despărțire de mama și tata.
Condițiile principale de utilizare a tuturor acestor dispozitive sunt calitatea lor și respectarea regulilor de funcționare în siguranță.
La ce oră să pun copilul în pat?
Multe mame ne pun întrebarea „La ce oră este mai bine să culcăm copilul?”. Să aflăm!
Influența ritmurilor biologice asupra unei persoane
În ciuda faptului că progresul tehnologic face o persoană independentă în mare măsură de condițiile naturale în care trăiește, ca orice creatură de pe planetă, el este supus influenței ritmuri biologice. Cele mai semnificative dintre ele sunt ritmurile circadiene – schimbarea orelor întunecate și luminoase ale zilei, zilei și nopții. În funcție de aceste ritmuri, de starea fizică și emoțională a unei persoane, capacitățile intelectuale se schimbă. Astfel de modificări sunt determinate de fluctuația zilnică a sintezei anumitor hormoni. În special, fondul hormonal este cel care ne spune când este cel mai bine să dormim și când să stăm treji.
Cum funcționează melatonina, „hormonul somnului”?
Se numește hormonul somnului nocturn hormon melatonina. Începe să fie produs în organism seara devreme, atinge o concentrație maximă noaptea târziu și scade brusc dimineața. Una dintre funcțiile utile ale acestui hormon este de a regla durata și schimbarea fazelor de somn. Odată cu începutul sintezei melatoninei, în aproximativ a treia sau a patra lună a vieții unui copil, este asociată apariția în structura somnului a subfazelor profunde și foarte profunde ale somnului lent și „pornirea” ceasului biologic. . Înainte de asta, bebelușul trăiește mai degrabă în ritmul hrănirii.
Melatonina provoacă somnolență noaptea. Sub influența sa, toate procesele încetinesc, temperatura corpului scade ușor, nivelul glucozei din sânge scade și toți mușchii corpului se relaxează puțin. Dacă te culci în acest moment, atunci va fi foarte ușor să adormi, iar visul va fi cât mai profund și calm posibil.
Momentul în care melatonina este prezentă în sânge în concentrație suficientă pentru a adormi, numim condiționat „fereastra somnului”. „Fereastra de somn” vă va spune la ce oră să vă culcați copilul pentru ca acesta să doarmă mult timp și cu calitate înaltă. La marea majoritate a copiilor de la vârsta de 3 luni până la aproximativ 5-6 ani, acest moment, favorabil adormirii, este în intervalul 18.30-20.30. „Fereastra somnului” poate dura câteva minute sau o jumătate de oră – totul depinde de temperamentul copilului, de caracteristicile dezvoltării sistemului nervos și de condiția fizică.
Tutorial video La ce oră să culci copilul?
Abonează-te la canalul nostru YouTube ca sa nu ratati videoclipuri noi!
Dacă am ratat „fereastra de somn”?
Dacă bebelușul nu se culcă în acest moment, sinteza melatoninei se oprește, iar hormonul stresului, cortizolul, intră în sânge. Funcția sa principală este de a menține vigoarea. Cortizolul crește tensiunea arterială, provoacă un flux de sânge către mușchi, exacerbează viteza de reacție și, în același timp, este excretat destul de lent din organism. Starea de excitat persistă pe tot parcursul nopții. Un copil care se culcă mai târziu decât ora care este biologic convenabilă pentru corpul său adoarme mai greu, cu proteste și lacrimi, iar ulterior doarme superficial și neliniștit. Dacă există tendința de a trezi noaptea, atunci când se va culca târziu, copilul o va face trezindu-se mai ales des. Bunicile și mamele noastre numesc adesea acțiunea cortizolului cuvântul de acasă „exagerat”. Și într-adevăr – un copil care a „depășit” „fereastra somnului” este foarte activ și este greu să-l adormi.
La ce oră să pun copilul în pat?
Astfel, de la nastere pana la aproximativ 3-4 lunipână la stabilirea sintezei melatoninei, bebelușul poate fi culcat noaptea când mama se culcă – de exemplu, la 22-23 de ore.
Cu toate acestea, de la vârsta de 3-4 luni, va recomandam cu caldura sa aflati „fereastra de somn” a copilului dumneavoastra si sa-l culcati in acest moment favorabil, incepand toate pregătirea pentru somn cel puțin 30-40 de minute.
Cum poți determina la ce oră să-ți culci copilul?
Pentru a defini o „fereastră de repaus”:
1. Ceas. În același timp, seara (undeva între orele 18.30 și 20.30), bebelușul va da semne de pregătire pentru somn: își va freca ochii, se va săruta pe o canapea sau pe scaun, va căsca, va încetini. Coordonarea mișcărilor poate fi afectată. Privirea se oprește pentru o secundă și devine îndreptată „spre nicăieri”. Acesta este momentul care îi va arăta mamei la ce oră să pună copilul în pat. În acest moment copilul ar trebui să fie deja în pat, bine hrănit, spălat, ascultând un basm.
Această stare poate dura câteva minute, apoi bebelușul va experimenta ceva ca un „al doilea vânt”. Acest lucru poate fi exprimat în activitate crescută nefiresc sau în excitabilitate neobișnuită, capriciu. În orice caz, o astfel de explozie de vivacitate va însemna că „fereastra somnului” este ratată.
Uneori, semnele de pregătire pentru somn sunt greu de observat. Ele pot fi subtile, iar luminile puternice și mediile zgomotoase îl ajută pe copil să le ascundă. În acest caz:
2. calculati oră convenabilă. Normal durata somnului nocturn pentru copii de la 3 luni la 5-6 ani 10-11.5 ore. În același timp, copiii mici, de regulă, se trezesc devreme – nu mai târziu de ora 7.30. Dacă scadeți durata recomandată de vârstă a somnului pe timp de noapte din ora obișnuită de trezire, veți obține doar un moment aproximativ pentru a adormi perfect.
3. În sfârșit, doar ridica exact momentul potrivit, schimbând ora de culcare cu 15-30 de minute la fiecare 2-3 zile și amintindu-și (sau notând) cât timp a adormit copilul și dacă noaptea a trecut liniștit.
În orice caz, dacă copilul adoarme cu lacrimi, cel mai probabil, îl culci mai târziu decât este necesar. Analizează-i regimul și poate a doua zi pune copilul în pat mai devreme, începe ritualurile cu 15 minute mai devreme.
Schimbări în rutina zilnică.
Este important să nu uităm că înainte de începerea somnului de noapte, bebelușul trebuie să fie treaz și suficient de obosit pentru vârsta lui. Prin urmare, atunci când regimul este mutat pe partea incipientă, este de dorit și vise în timpul zilei de asemenea, schimbați în mod corespunzător și treziți ușor copilul dacă doarme în ultimul pui de somn prea mult timp. La un moment dat, este mai bine să abandonați complet somnul suplimentar în timpul zilei, dacă devine dificil să puneți copilul la momentul potrivit după acesta. De regulă, copiii sunt gata să renunțe complet la al 4-lea somn la vârsta de 4 luni, din al 3-lea – la 7-9 luni, de la al 2-lea somn după 15-18 luni.
Tiparele de somn trebuie ajustate pe măsură ce îmbătrânești. De regulă, după renunțarea la unul dintre somnurile din timpul zilei, este indicat să se schimbe timpul de culcare a copilului noaptea cu 30-60 de minute mai devreme. Dar, în același timp, dacă, la ora obișnuită timp de câteva zile, copilul este vesel, calm și nu arată pregătit pentru a adormi și, odată ajuns în pat, nu poate adormi mult timp, este foarte posibil ca timpul a venit să-l culce 30 de minute mai târziu.
Bebelusul dorm la 2 luni
La 2 luni bebelusul mai are nevoie de mult somn. La o vârstă fragedă, somnul este baza pentru dezvoltarea deplină a sistemului nervos central al sugarului și pentru creșterea sănătoasă a corpului său.
Analizăm ce este important de știut despre somnul copiilor la această vârstă!
Cum ar trebui să doarmă un bebeluș de 2 luni?
Până la 2-2,5 luni, vei observa că dacă înainte copilul tău dormea constant, acum se trezește mai des, se comportă mai activ în timpul zilei și arată mai mult interes față de ceilalți. Acest lucru se datorează faptului că, la naștere, sângele nou-născuților conținea melatonină maternă, care a intrat în copil prin placentă. Și de la 2-2,5 luni, bebelușii încep să-și producă treptat propriul hormon de somn. Până la 3 luni, există și modificări ale fluctuațiilor hormonului cortizol. Acești doi hormoni vor determina somnul bebelușului tău în viitor.
Cât ar trebui să doarmă un bebeluș la 2 luni? În a doua lună de viață, bebelușul va dormi 14-17 ore pe zi.
La această vârstă, somnul devine din ce în ce mai organizat. De la 6 săptămâni, perioadele de somn devin mai lungi noaptea. Ciclul de somn constă din faze rapide și lente. În timpul somnului REM, bebelușii se pot răsuci, se pot răsuci, se pot tresări. În timpul fazei lente, somnul la bebeluși este mai profund și mai puternic. La sfârșitul fiecărui ciclu dintre somnuri, bebelușii se trezesc. Și la 2 luni, sarcina părinților este să ajute copilul să adoarmă înapoi în orice fel.
Cât de mult ar trebui să doarmă bebelușii de două luni în timpul zilei?
La această vârstă, copilul are o structură mai înțeleasă a somnului în timpul zilei. Începutul și durata lor se vor schimba în continuare, la fel ca și timpul în care copilul este treaz între somnuri. Poți să te ții de un program cu 4-6 pui de somn. Unul dintre vise va fi lung – aproximativ 2 ore.
Bebelușul va începe să doarmă în cicluri de 40-45 de minute. Acest lucru se datorează duratei unui ciclu de somn și nu înseamnă că copilul a dormit dacă se trezește după această perioadă de timp. Dacă este necesar, reașezați copilul în acest caz.
Dacă un copil doarme prea mult (mai mult de 3 ore) într-un singur somn de zi, va fi corect să-l trezești.
Acum bebelușul poate rămâne treaz nu mai mult de 1 oră – 1 oră și 15 minute. Dar merită să nu permiteți suprasolicitarea și, de asemenea, să monitorizați semnele de oboseală și să țineți cont de durata somnului anterior al copilului.
Dacă copilul se calmează, își pierde interesul pentru obiectele din jur, începe să-și frece ochii, își îndreaptă privirea către un punct, fără niciun motiv începe să devină nervos și să ceară mâncare, atunci vrea să doarmă și este necesar să meargă la culcare . Dacă copilul este obraznic și plânge, atunci este deja obosit.
Bebelușii din a doua lună de viață încetează să doarmă peste tot. Prin urmare, este foarte important să se organizeze condiții adecvate și un loc sigur pentru a dormi în camera copiilor.
Este important să creați întuneric pentru toate visele, să activați zgomotul alb și să monitorizați temperatura și umiditatea din creșă.
Pătuțul este cel mai bun loc pentru ca un copil să se odihnească. Nu ar trebui să fie nimic de prisos în ea – doar o saltea elastică cu un cearșaf cu o bandă elastică. Bebelusul adoarme in brate, iar cand este transferat in patut se trezeste? Așteptați 20 de minute pentru ca bebelușul să adoarmă adânc, apoi schimbați locul de somn.
Bebelusul dorm noaptea la 2 luni
Durata somnului nocturn crește treptat. Copilul se culcă deja mai devreme și „plimbă” mai puțin între ciclurile de somn. Dar, deocamdată, ora de culcare nu este la fel de importantă ca dacă copilul doarme suficient. Somnul nocturn al unui copil de două luni durează aproximativ 9-10 ore cu treziri pentru hrănire. Care ar trebui să fie rutina de hrănire de noapte, vă va spune medicul pediatru. Cel mai probabil bebelusul se va trezi de 2-4 ori pe noapte pentru a manca.
Trezirile pe timp de noapte sunt asociate nu numai cu foamea, ci și cu alți factori.
- Copilul este suprasolicitat – acest lucru se întâmplă dacă mama a ratat momentul potrivit pentru culcare sau când copilul nu doarme suficient în timpul somnului de zi.
- De asemenea, dimpotrivă, dacă copilul doarme regulat mai mult ziua decât noaptea. Firimiturile au o confuzie de zi cu noapte.
- Bebelusul se confrunta cu disconfort fizic (in camera este prea cald/rece, aer uscat etc.) sau il doare burtica.
Unii copii la această vârstă se pot calma deja pentru un timp sugându-și degetul mare. Dar până la vârsta de 4 luni, ei încă mai trebuie să obțină cel mai mare sprijin de la părinți pentru a-i ajuta să se relaxeze și să adoarmă din nou când se trezesc.
Aici, pe lângă sân sau biberon, înfășarea, pufălatul, răul de mișcare vă vor ajuta. Cel mai bine este să alternați toate metodele de calmare.
Înfășarea protejează brațele și picioarele de vărsături – copilul nu se trezește cu ele și este mai convenabil pentru tine să mutați copilul în pătuț. Când se înfășează, bebelușul se află într-o poziție care îi amintește de atmosfera intrauterină (întuneric și etanșeitate). Iar umflarea și răul de mișcare calmează și mai mult atunci când adorm.
Copilul este pregătit pentru introducerea ritualului pentru somn.
Activitățile zilnice repetitive la culcare îl fac să se odihnească și îl fac mai ușor să meargă la culcare. Includeți masajul, înfășarea, hrănirea, purtarea copilului în brațe în ritual. La final, citește un basm sau cântă un cântec de leagăn. Separarea hrănirii și a adormii îl va ajuta pe bebelușul să învețe să adoarmă singur pe viitor, în loc să se bazeze doar pe sân. Treptat, mâncarea va deveni parte a ritualului și nu singurul mod de a adormi.
Hrănirea și somnul
Regimul de hrănire rămâne la cerere. Deoarece formula este digerată mai lent, mesele vor fi mai puțin frecvente la copiii IV.
Numărul de atașamente în timpul alăptării în timpul zilei va fi de aproximativ 6-9, noaptea – de la 2 la 4 ori. Pentru un bebelus de doua luni sunt de ajuns aproximativ 800-900 ml. lapte sau 700-750 ml. amestec pe zi. Hrănirea bebelușului la cerere are loc de obicei în 15-20 de minute.
Bebelușul din a doua lună de viață are nevoie de contact cu lumea exterioară. Începe să fie distras de stimulii mediului în timpul alăptării și mănâncă mai puțin lapte sau formulă în timpul zilei decât are nevoie. Prin urmare, oferă sâni pentru somn și după trezire. Și în timp ce hrăniți, duceți copilul într-un loc liniștit, întunecați camera astfel încât nimic să nu-i distragă atenția și oferiți sânul într-un mediu calm.
Împărtășește cum doarme copilul tău noaptea și ziua?