De ce oamenii au nevoie de somn

De ce este nevoie de somn?

Pentru a dormi, un elefant are nevoie de 2-3 ore pe zi, un dihor – 20 de ore, o persoană are nevoie de 7-8 ore. Dar pentru ce este somnul?

Oamenii de știință nu au dat încă un răspuns exact la întrebarea de ce este nevoie de somn. Și în încercarea de a pune cap la cap acest „puzzle” complex, au reușit să se potrivească doar cu câteva dintre fragmentele sale.

Pentru a înțelege de ce sunt necesare anumite organe, cercetătorii au testat cum s-ar descurca organismul fără ele și dacă acest lucru este posibil. Exact în același mod, am decis să lucrăm cu somnul. Pentru a înțelege de ce corpul are nevoie de somn, corpul trebuie să fie forțat să se descurce fără el.

Experiment în mod aleatoriu

S-a întâmplat că primul „cercetător” care a primit un răspuns la întrebarea cu privire la importanța somnului a fost un tribunal francez care a condamnat un chinez la moarte prin privarea de somn pentru uciderea soției sale. În vederea executării pedepsei, învinuitului i-au fost repartizați trei gardieni, ale căror atribuții imediate erau să trezească infractorul și să-l împiedice să adoarmă.

La 10 zile de la un astfel de test, ucigașul a cerut să fie executat în orice alt mod, pentru că, potrivit acestuia, a trăit un chin insuportabil. Informațiile despre acest caz au fost publicate pentru prima dată în 1859 într-un jurnal medical.

Cercetare științifică care implică oameni

În scopuri științifice, oamenii nu erau supuși unui asemenea chin sub constrângere. Au existat însă voluntari dispuși să câștige bani supunându-se la insomnie forțată. Datorită voluntarilor, a fost posibil să aflăm că în a cincea zi petrecută fără somn, unei persoane i se întâmplă următoarele:

 • Auzul și vederea se deteriorează
 • Dereglarea coordonării mișcărilor
 • Concentrația scade brusc
 • În unele cazuri, apar halucinații

S-a remarcat, de asemenea, că persoanele care au petrecut timp semnificativ fără somn, în ciuda unei diete bune, au slăbit. Pentru a restabili normalitatea modul de somn subiectii aveau nevoie de obicei de 2-3 zile. Deținătorul recordului pentru timpul petrecut fără somn a fost Randy Gardner, care a reușit să stea treaz aproximativ 11 zile (264 de ore). Acest caz este inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Cercetare științifică care implică animale

La sfârșitul secolului al XIX-lea, un om de știință rus, M. M. Manaseina, a efectuat experimente foarte crude pe câini. În experimentele lui Manaseina, câinii lipsiți de somn au murit după 2-3 săptămâni. O cauză evidentă a morții nu a putut fi găsită, deoarece toate organele și țesuturile păreau destul de normale. Ulterior, experimente similare au fost efectuate pe alte animale, întotdeauna cu același rezultat. S-a dovedit că până și gândacii și muștele mor din cauza insomniei forțate.

Fazele somnului și semnificația lor

După ce oamenii de știință au ajuns la descoperirea împărțirii somnului în faze, a devenit imediat necesar să înțelegem ce fază a somnului este responsabilă pentru ce. Pentru prima dată, astfel de experimente au fost efectuate în anii 60 în America de Daniel Rechshaffen. Experimentul a fost efectuat pe șobolani. Când animalele au fost trezite în somn non-REM, au apărut puține sau deloc schimbări semnificative. La început, animalele au devenit letargice, dar după aceea creierul lor s-a adaptat la noile condiții. Somnul NREM a devenit mai scurt și diferite părți ale creierului s-au oprit în momente diferite. Dar privarea animalelor de somn REM a devenit fatală.

În timpul experimentului, animalul experimental a fost plantat pe o platformă mică și plasat în centrul unui bazin special de apă. Când animalul a adormit, platforma a început să se rotească. În faza de somn lent, mușchii animalului au rămas în formă bună și s-au menținut pe platformă, dar când visul s-a transformat într-o fază rapidă, forțele centrifuge au împins șobolanul de pe platformă în apă și s-a trezit. sus. În cursul unor astfel de experimente, animalul a murit în 40 de zile. Experimentele au fost efectuate nu numai în apă. Indiferent de metoda folosită pentru a trezi animalul, după o anumită perioadă de timp acesta a murit.

Somnul și sistemul imunitar

După cum s-a menționat mai sus, în experimente de privare de somn, nu s-au produs modificări vizibile în corpul subiecților. Singurul lucru pe care oamenii de știință l-au putut detecta a fost o creștere semnificativă a bacteriilor și virușilor din sângele animalelor de experiment. Astfel, s-a presupus că somnul este necesar pentru ajustarea imunitară a organismului. În absența somnului, sistemul imunitar eșuează treptat și lupta împotriva microorganismelor și substanțelor dăunătoare încetează. Cu toate acestea, ipoteza a fost criticată pentru că, dacă presupunerea ar fi absolut corectă, animalele de experiment ar muri din cauza uneia sau aceleia boli. Deși faptul că eșecurile sistemului imunitar afectează cauzele morții nu este cu siguranță nefondat.

Somnul slab este una dintre cele mai frecvente probleme pentru locuitorii orașului. Cum să dormi când viața te obligă să te învârți ca o veveriță într-o roată?

Cu ce ​​au ajuns oamenii de știință?

În ciuda faptului că răspunsul exact despre motivul pentru care este nevoie de somn nu a fost găsit, oamenii de știință au prezentat mai multe presupuneri.

Regenerarea celulară: S-a stabilit că procesul de regenerare celulară este cel mai activ în timpul somnului.

Organizarea amintirilor: S-a stabilit că somnul face posibilă eficientizarea emoțiilor și amintirilor primite în timpul stării de veghe.

Restul neuronilor: Noaptea, corpul intră în „modul economic”. Se presupune că cu ajutorul somnului vine un fel de „odihnă de neuroni”. Informațiile primite în timpul zilei determină o creștere a numărului de conexiuni între neuroni. Este nevoie de energie pentru a realiza aceste conexiuni. Se observă că după somn numărul conexiunilor scade și apare posibilitatea formării altora noi. Astfel, starea de somn vă permite să economisiți energie.

Până în prezent, multe laboratoare din întreaga lume continuă să efectueze cercetări în încercarea de a dezvălui „secretele” somnului. Au fost utilizate tomografia cu emisie de pozitroni și neurochimia celulară. Cât de eficient și informativ va fi un astfel de arsenal, va arăta viitorul.

De ce o persoană are nevoie de somn (+ sfaturi despre cum să dormi suficient)

De pikacho Publicat 02.08.2019/02.08.2019/XNUMX Actualizat XNUMX/XNUMX/XNUMX

În acest articol vă voi spune de ce o persoană are nevoie de somn, de ce este atât de important în viață și dacă se poate face fără el. Și vă voi oferi și sfaturi utile pentru a vă ajuta să dormi suficient.

Citeste mai mult:  Cântă în somn

Ce este somnul

Pentru început, am decis să aflu ce spune știința modernă despre acest fenomen și am urcat pe Wikipedia. Spunea cam asa:

Somnul este o stare în care reacția corpului la ceea ce se întâmplă în jur este redusă. Somnul este inerent nu numai oamenilor, ci și aproape tuturor ființelor vii.

Nu confunda somnul cu letargia și coma. Acestea sunt concepte complet diferite din domeniul psihiatriei și neurochirurgiei. Lasă-le doctorilor.

5 motive pentru care avem nevoie de somn

O persoană are nevoie de somn pentru a:

 1. Odihnește-te și recuperează-te (dacă creierul și corpul lucrează zi și noapte fără odihnă, se vor uza mai repede).
 2. Procesează și organizează informațiile. Aruncă ceea ce este inutil și lasă ceea ce este necesar în viață.
 3. Supraviețuiește și ține-te ocupat noaptea. Dacă în urmă cu câteva zeci de mii de ani o persoană nu dormea ​​noaptea, putea, din plictiseală, să părăsească o peșteră retrasă și să-și încheie viața în stomacul unui tigru deosebit de mare cu dinți de sabie.
 4. Restabiliți imunitatea. Prin activarea limfocitelor T.
 5. Îndepărtați deșeurile otrăvitoare din creier.

Cicluri de somn

O persoană doarme și se trezește ciclic. Adică doarme noaptea, face afaceri ziua. Acest ciclu se numește ritm circadian.

Când organismul are nevoie de somn, se instalează letargia, interesul pentru stimuli scade, apare somnolența și dorința de a se sprijini de pernă cât mai curând posibil. Dacă o persoană nu a dormit mult timp, ochii încep să ardă intens sau să lăcrimeze, pleoapele și membrele devin grele, căscatul devine mai profund și apare mai des, activitatea creierului scade.

Care sunt părțile unui vis?

Omul este format din cicluri, fiecare dintre ele având 6 etape:

 1. Durează 10 minute.
 2. Durează 15-18 minute.
 3. Durează între 30 și 45 de minute.
 4. De asemenea, nu durează mai mult de 45 de minute.
 5. Lungimea este egală cu a doua etapă.
 6. Se numește somn REM și durează 5 minute.

Un ciclu durează de la 1 la 1,5 ore.

Partea lentă a somnului

Prima etapă este ca un somn profund. Temperatura corpului scade, metabolismul încetinește, ochii nu se închid încă complet, clipirea se poate observa periodic.

A doua etapă este similară cu prima. Chiar și un sunet nu foarte puternic poate trezi o persoană adormită.

În a treia etapă, activitatea musculară scade, corpul devine mai rece, ochii se închid strâns, inima începe să bată mai încet.

În timpul celei de-a patra etape, persoana cade în cele din urmă într-un somn profund și visează.

somn REM

Somnul REM este așa-numita a cincea parte a somnului non-REM care durează 7-10 minute. Pe EEG este reprezentat de o undă din dinte de ferăstrău.

De cât somn ai nevoie la vârste diferite

Copiii și adolescenții au cel mai mult nevoie de somn. Atât acea perioadă, cât și cealaltă perioadă de vârstă sunt într-o etapă

creșterea rapidă a masei osoase și musculare, a sistemului nervos și a diferitelor organe.

Copii sub 12 ani – 9-11 ore pe zi.

Adolescenți – 9-9,5 ore pe zi.

Pentru persoanele cu vârsta peste 25 de ani – 6-8 ore sunt suficiente, în cazuri extreme, 9.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că este cel mai benefic pentru organism să doarmă între orele 22:00 și 06:00. Cu toate acestea, nu toată lumea reușește să urmeze acest program, deoarece oamenii sunt împărțiți în bufnițe, lacăte și porumbei – intervalul de timp pentru adormire și trezire este diferit pentru fiecare.

În plus, fusurile orare și dezastrele naturale joacă un rol important.

Cum să adormi rapid și să dormi liniștit

Insomnia dăunează sănătății.

Știu. Sună banal. Dar acesta este un fapt.

Nu numai că devenim letargici și distrași din cauza insomniei, o tulburare de somn pe termen lung duce și la căderi nervoase și tulburări mentale. De ce să te aduci într-o astfel de stare, dacă, luând o serie de măsuri, toate acestea pot fi evitate.

Mai jos vă voi da sfaturi de la Richard R. Budzin. El studiază de mulți ani fiziologia somnului.

 1. Mergeți la culcare când corpul o cere.
 2. Nu stați întins pe pat în timpul zilei. Doar în perioada plecării pentru o noapte de odihnă.
 3. Nu dormi ziua sub niciun pretext. Doar dacă după tura de noapte
 4. După ce alarma se stinge, nu întârzia nici măcar un minut – ridică-te imediat.
 5. Faceți-vă patul confortabil.
 6. Aerisiți camera.
 7. Faceți o plimbare seara.
 8. Este ușor să iei cina cu două ore înainte de culcare – bea un pahar de chefir sau iaurt.
 9. Nu te uita la filme de groază.

Dacă știți și alte modalități de a dormi mai bine și de a dormi suficient, asigurați-vă că le scrieți în comentarii. Veți primi +50 la karma și recunoștință de la alți cititori ai site-ului nostru.

3 fapte despre somn și vise

Iată câteva fapte despre somn pe care le-am găsit pe internet.

Numarul 1. Visele noaptea vin la toată lumea

Unii oameni își amintesc, alții nu. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că își amintesc și

numai oamenii dezvoltati intelectual rezolvă vise.

Îți amintești de vise? Eu nu sunt aici. Deci sunt un prost? Hmm… E păcat. Ce crezi?

Dacă visul nu este scris imediat după trezire, atunci într-o oră va fi uitat cu 90%. Cu toate acestea, notez că

ceea ce rămâne în memorie va fi esenţa visului.

nr 2. „Bufnițele” au coșmaruri mai des decât „lacurile”

Probabil pentru că le place să se uite la filme de groază noaptea.

Numarul 3. Mari descoperiri apar adesea în timpul viselor.

Paul McCartney a visat la celebra melodie Yesterday, iar Dmitry Mendeleev – un tabel cu elemente chimice, pe care l-am înghesuit în lecțiile de chimie până astăzi. Nu poți face nimic în privința asta.

Sper că înțelegeți de ce o persoană are nevoie de somn. Dacă da, atunci partajați articolul cu prietenii dvs. prin mesagerie instantanee și rețele sociale. Ajutați-i să se cufunde în lumea științei somnului și a viselor.

De ce are o persoană nevoie de vise?

Somnul este necesar pentru recuperarea corpului nostru. Cu toate acestea, scopul viselor sfidează orice explicație. De ce creierul nostru ne arată aceste drame sfâșietoare sau filme fantastice de acțiune? De ce ne face să trăim durere sau bucurie, iubire sau ură?

Oamenii de știință din întreaga lume încă se luptă cu aceste întrebări și cu alte întrebări. În antichitate, exista un singur răspuns: visele le spun oamenilor ce să facă într-o anumită situație sau sunt pur și simplu profeții. Și astăzi există o mulțime de ipoteze și teorii care explică de ce avem nevoie de vise.

Susținătorii psihanalizei și fondatorul acesteia, Sigmund Freud, credeau că visele sunt o reflectare a dorințelor noastre interzise și întruchiparea lor. Cu alte cuvinte, psihicul nostru caută să-și dea frâu liber într-un vis, să se descarce pentru a scăpa de stresul excesiv. În vise, ne rezolvăm problemele psihologice și scăpăm temporar de complexele care ne asupresc. Mai mult, s-a stabilit în mod fiabil că mai mult de jumătate din visele oricărei persoane sunt tocmai tulburătoare și neplăcute, ca și cum noaptea scăpăm cu adevărat de tot ceea ce ne chinuie și, prin urmare, nu facem ceva brutal sau crud în viața reală. . Deși adversarii versiunii lui Freud susțin că unele vise s-ar putea să nu se îmbunătățească, ci, dimpotrivă, să înrăutățească starea psihicului. De exemplu, persoanele deprimate se pot simți și mai deprimate după ce au avut un vis trist sau înspăimântător.

Există și o părere că noaptea creierul ne scanează corpul și ne trimite anumite semnale prin vise. Cu ajutorul lor, ne putem diagnostica cu ușurință și înțelege ce probleme se confruntă în prezent corpul sau psihicul nostru. La fel și Gustav Jung. El și-a sfătuit pacienții să acorde o atenție deosebită viselor recurente, deoarece acestea nu sunt semnale aleatorii, ci intenționate despre sănătatea noastră proastă. Psihiatrul rus Vasily Kasatkin a avut și el un punct de vedere similar. El a vorbit despre faptul că un diagnostic prin vise poate fi pus unei persoane cu câteva luni înainte de apariția simptomelor bolii. Deci, după el, bolile de inimă se fac simțite prin coșmaruri din care o persoană se trezește cu o transpirație rece, iar bolile gastrointestinale ne semnalează prin vise în care vedem lupte, răni, crime și simțim gustul sângelui în gură.

O altă teorie sugerează că în timp ce visăm, creierul nostru pare să se repornească: șterge informațiile inutile și sortează informațiile necesare. Cu alte cuvinte, creierul nostru organizează fișierele din el. Astfel, în procesul de repornire, creierul nostru se odihnește și se reînnoiește. Asistăm la acest tip de repornire, iar dimineața ne amintim fragmente din el. Așa că și chinezoaica Zhang Jie a fost de acord cu această teorie. Ea a sugerat că creierul, prin organizarea fișierelor, traduce amintirile pe termen scurt în cele pe termen lung. „Fotografiile” și „videoclipurile” ale acestui proces sunt pe care le vedem într-un vis.

Dar susținătorii unei alte teorii, dimpotrivă, cred că creierul nostru nu se repornește deloc și nu se odihnește, ci se antrenează activ, pregătindu-ne pentru viața reală. Psihologul Mark Blencher a sugerat că creierul nostru modelează diferite situații în timpul somnului în care învață diferite răspunsuri emoționale. Fără o astfel de pregătire, cu greu am fi suportat nici măcar o cantitate mică de stres. Psihologul Martin Zeligman de la Universitatea din Pennsylvania are o opinie similară. În fiecare noapte, spune el, practicăm arta de a trăi. Nu e de mirare că bebelușii dorm de cele mai multe ori. În vis învață despre lumea din jurul lor, învață viața reală.

Iar ipoteza propusă la sfârșitul secolului al XIX-lea de omul de știință francez Edmond Goblo spune că visele ca atare nu există. Când o persoană se trezește, a argumentat Goblo, își amintește anumite evenimente care i se par un vis. De fapt, creierul nostru creează aceste imagini înainte de a se trezi, făcând astfel un fel de exerciții de dimineață. Această gimnastă este necesară pentru celulele creierului și procesele care au loc în el pentru a ne readuce la viața reală, adică pentru a ne trezi în sfârșit și a ne acorda la activitatea „reală”.

Oamenii de știință moderni nu pun la îndoială existența viselor. Cu toate acestea, unii dintre ei susțin că visele sunt doar imagini aleatorii care decurg din impulsuri aleatorii ale creierului. De aceea, cercetătorii cred că ar fi mai bine dacă nu ar exista deloc vise. De exemplu, englezul Jim Horn a ajuns la această concluzie, iar colegii săi elvețieni l-au susținut. Într-o zi, într-una dintre clinici, au descoperit un pacient a cărui alimentare cu sânge în partea din spate a creierului a fost întreruptă în urma unui accident vascular cerebral. Femeia nu numai că nu și-a amintit visele, ci nu le-a văzut deloc. Anterior, oamenii de știință credeau că acest lucru este imposibil. Cu toate acestea, acest fapt a fost confirmat chiar și de dispozitive speciale care înregistrează unde electromagnetice în diferite faze ale somnului. În ciuda absenței viselor, psihicul pacientului nu a provocat nicio îngrijorare. Se simțea grozav și era într-o dispoziție grozavă.

Să sperăm că eforturile oamenilor de știință nu vor fi în zadar și în curând vor răspunde la întrebarea: „De ce are o persoană nevoie de vise?”

De ce este nevoie de somn?

„Îmi petrec o treime din viață într-un vis, iar aceasta nu este în niciun caz cea mai proastă treime” A. Einstein.

Una dintre ciudateniile acestui geniu a fost dragostea de somn. Bărbatului îi plăcea să doarmă, pentru că știa despre importanța somnului. După moartea lui Einstein, pe biroul lui a fost găsit un manuscris neterminat. S-a dovedit că aceasta a fost lucrarea lui neterminată despre „Teoria totul” (cine nu știe ce este – uită-te pe net). Cineva va spune: „Dacă nu ar fi dormit atât de mult, ar fi putut să-l termine”. Și voi spune că dacă nu ar acorda o asemenea importanță somnului, atunci lumea nu ar vedea multe dintre lucrările sale existente.

Ritmul modern al vieții ne cere să petrecem din ce în ce mai mult timp treji. Dar de cele mai multe ori este doar o scuză. „Nu dorm suficient pentru că nu am suficient timp să dorm. Aceasta este treaba mea!” Oamenii tind să se plângă de circumstanțe. De fapt, marea majoritate le place să se distreze până târziu. Desigur, este foarte important cum se vor încheia serialele, emisiunile, știrile etc. „Hai să dormim în lumea următoare!” Dormi puțin… Și dacă vei continua să tratezi somnul așa, atunci această perioadă va veni mult mai repede decât crezi.

Am început să tratăm somnul ca pe o realitate enervantă. Ei bine, ce dezamăgire! Ar fi grozav să nu dormi deloc. Sau cel puțin ca delfinii – să doarmă pe rând în emisfere diferite. Delfinii au un habitat special și acest lucru este esențial pentru supraviețuirea lor! Pentru a respira, delfinii trebuie să plutească constant la suprafață. Iar delfinii nu sunt singurii reprezentanți ai somnului cu un singur emisferic. Foci urechi marine dorm și ele ca delfinii, dar numai când nu există altă cale de ieșire. Și dacă există pământ în apropiere, atunci preferă să doarmă pe uscat, cu ambele emisfere în același timp. Cu somn REM normal.

Intrebare logica. Faptul este că în starea de veghe, creierul nostru ne oferă „conștiință”. Susține în noi, „eu”-ul nostru. Oferă ritmul dorit al bătăilor inimii, fondul hormonal necesar vieții normale. În plus, rezolvă problemele perceptuale rulând mai repede decât cel mai puternic computer. În general, este foarte ocupat în timpul zilei. În timpul zilei, acumulăm în organism în ansamblu destul de multe toxine (deșeuri). În același timp, cheltuim o mulțime de rezerve de energie ale corpului. Corpul nostru obosește. Activitatea organelor este oarecum confuză, iar unele procese eșuează în general. În același mod, o cantitate imensă de informații neorganizate se acumulează în creierul nostru în timpul zilei. Creierul nostru este prea ocupat în timpul zilei pentru a digera asta imediat. Somnul este necesar pentru a curăța aceste resturi.

Creierul tău nu doarme!

Creierul nostru are un centru de control al ceasului biologic. Este un mic mănunchi de celule nervoase situat în hipotalamus. Se numește nucleu suprachiasmatic. Când vine momentul somnului, chiar acest centru este declanșat, iar conștiința ta începe să se oprească treptat, începând cu un grup de neuroni responsabili de conexiunile asociative. Nu dormim încă, dar nu înțelegem nimic. Începe prima fază a somnului profund. De fapt, există o mulțime de centre care controlează somnul. Cele mai multe dintre ele sunt localizate în trunchiul cerebral. Toți lucrează în relație strânsă unul cu celălalt. Acest proces este foarte complicat. Dar ce să spun, dacă s-a creat o întreagă știință separată care studiază procesele somnului. Se numește somnologie. Unde sunt cu curiozitatea mea 🙂

Deci… În procesul de oprire a conștiinței, căile de transmitere a semnalului de la simțuri (auz, vedere, miros etc.) sunt de asemenea oprite. Și iată un punct foarte interesant… Funcțiile tale cognitive (procesele de gândire). ) sunt asigurate nu numai de activitatea anumitor grupuri de neuroni, ci de modul lor special de funcționare și interacțiune. Mai simplu spus, când vine somnul, creierul începe să lucreze într-un mod diferit. Și trebuie să spun că în diferite stadii ale somnului, aceste procese sunt mult mai intense decât în ​​starea de veghe. O adevărată furtună se întâmplă în capul meu! Deci somnul nu este o stare de odihnă și inactivitate, așa cum credea toată lumea. Acesta este un proces activ și foarte important!

Ce face creierul când dormim?

Am menționat deja că în timpul somnului aparatul de percepție este oprit. Deci… Organele noastre interne sunt, de asemenea, pline cu senzori. Creierul trece pur și simplu la ele și face depanare internă. Lucrarea tuturor organelor în acest moment se schimbă foarte mult. Pulsul și presiunea sunt reduse la minimum (puțin mai scăzute – iar consecințele sunt inevitabile). Nu trebuie să-ți fie frică de asta, totul este sub control 🙂 Inima ta se odihnește noaptea. Fondul hormonal se modifică, temperatura corpului scade, rezervele de energie ale celulelor sunt distribuite și completate. Proteine, grăsimi, aminoacizi etc. – toate pe rafturi.

Crezi că lipsa cronică de somn nu poate deveni una dintre cauzele excesului de greutate? Deci, nu ar trebui să credeți așa… Lucrarea tuturor membranelor mucoase și glandelor corpului se îmbunătățește. Merită să-l ratezi, iar bacteriile din stomacul tău își vor face treaba murdară și vor roade o gaură în ea. Iată un ulcer pentru tine 🙂 În paralel, toate toxinele acumulate în timpul zilei sunt îndepărtate, erorile în activitatea organelor sunt corectate. Este doar un cadru global al corpului tău! Doar mușchii se odihnesc cu adevărat. Da, și reînnoiesc rezervele de energie și cresc puțin din cauza cantității uriașe de hormon de creștere care este eliberat în organism de creier doar în timpul somnului.

În creierul însuși au loc procese mai puțin importante. Întregul depozit de informații acumulat în timpul zilei este analizat. Ceva este arhivat, ceva rămâne în activ. Procesele de memorie funcționează, se formează noi proteine ​​ADN, structura membranelor neuronale se modifică. Hipotalamusul pune toate acestea pe rafturi (pe regiuni ale creierului). Rezervele de glucoză sunt completate, iar produsele reacțiilor chimice acumulate pe zi în celula gliei sunt îndepărtate. Creierul se adaptează singur. Apropo, tonul nostru este stabilit și de creier. Tonul este doar un semnal trimis de creier prin coloana vertebrală către periferie (spre mușchi și organe). Care va fi semnalul de la un creier neacordat? Cred că va fi lent, ca orice altceva…

Cât timp poți trăi fără somn?

Primele semne de privare de somn apar în 24 de ore. Tulburarea de atenție, afectarea memoriei și a ritmului cardiac (tahicardie) sunt fixate. Dacă nu lași o persoană să doarmă timp de cinci zile, atunci va muri. În plus, cauza morții va fi o boală infecțioasă. Persoana a murit din cauza faptului că sistemul imunitar a refuzat, ca și în cazul SIDA. Acesta este cazul dacă inima nu eșuează mai devreme. Aceasta este starea tristă a treburilor noastre.

Sper că am spulberat miturile și speculațiile despre somn. Sper că v-am convins de inalienabilitatea și importanța extremă a acestui proces în viața voastră. Sper din tot sufletul că veți acorda o mare importanță acestui lucru și să nu vă lăsați la urechi. Și vă doresc un somn sănătos și adânc.

Evaluare articol:
Se încarcă …

De ce oamenii au nevoie de somnLink către postarea principală

Publicații similare

Lasă un comentariu

Acest formular de comentarii se află sub protecție antispam

Acest formular de comentarii se află sub protecție antispam

  Abonează-te  

Notificarea de
” name=”wpdiscuz_subscription_button”>

Articole populare

De ce visezi că copilul a început să vorbească
De ce visezi că copilul a început să vorbească A visat că copilul…
0

De ce tremură după somn
De ce tremură după somn După somn, corpul tremură Dacă tremură…
0

Un bărbat într-o cămașă albă într-un vis
Un bărbat într-o cămașă albă într-un vis Ce înseamnă o cămașă pentru…
0

articole recente
 • De ce credem în horoscoape?
  De ce credem în horoscoape? Horoscoapele sunt populare și…
  0

 • Numerologia și Matricea Destinului
  Numerologia și matricea destinului Cum să-ți cunoști viitorul? Toata lumea,…
  0

 • De ce să visezi la o petrecere cu străini
  De ce visezi la o petrecere cu străini De ce visezi…
  0

 • Văzând înmormântarea unui soț într-un vis
  Văzând înmormântarea unui soț într-un vis De ce visezi la înmormântarea unui soț? …
  0

 • Dormi sora însărcinată
  Dormi sora însărcinată Sora este însărcinată Interpretarea viselor Sora este însărcinată a avut un vis că…
  0

 • Interpretarea viselor pentru a fi în vizită la prieteni
  Interpretarea viselor a fi în vizită la prieteni Ce înseamnă asta conform cărții de vis…
  0

 • De ce visezi la o nuntă cu rochie de mireasă
  De ce visezi la o nuntă cu rochie de mireasă De ce visezi la o nuntă…
  0

 • De ce visezi la un magazin mare
  De ce visezi la un magazin mare Magazin pentru a vedea într-un vis Vizitează…
  0

Secțiuni ale site-ului
 • Uncategorized
 • Interpretarea viselor litera B
 • Interpretarea viselor pentru litera G
 • Interpretarea visului pe litera K
 • Litera de interpretare a viselor L
 • Interpretarea viselor pentru litera M
 • Interpretarea visului pe litera N
 • Litera de interpretare a viselor O
 • Interpretarea visului pe litera P
 • Interpretarea viselor pentru litera R
 • Interpretarea viselor pentru litera C
 • Interpretarea visului pe litera T
 • Interpretarea viselor pe literele A B
 • Interpretarea viselor pe literele D E
 • Interpretarea viselor pe literele Zh Z I
 • Interpretarea viselor pe literele U F X C
 • Interpretarea viselor pe literele H Sh Shch E Yu Ya
 • Articole
© 2023 Toate drepturile rezervate. Copierea materialelor este permisă numai dacă există un backlink activ
okytfbgptwinvk

Русский

X
Afrikaans Shqip አማርኛ العربية Հայերեն Azərbaycan dili Euskara Беларуская мова বাংলা Bosanski Български Català Cebuano Chichewa 简体中文 繁體中文 Corsu Hrvatski Čeština‎ Dansk Nederlands English Esperanto Eesti Filipino Suomi Français Frysk Galego ქართული Deutsch Ελληνικά ગુજરાતી Kreyol ayisyen Harshen Hausa Ōlelo Hawaiʻi עִבְרִית हिन्दी Hmong Magyar Íslenska Igbo Bahasa Indonesia Gaeilge Italiano 日本語 Basa Jawa ಕನ್ನಡ Қазақ тілі ភាសាខ្មែរ 한국어 كوردی‎ Кыргызча ພາສາລາວ Latin Latviešu valoda Lietuvių kalba Lëtzebuergesch Македонски јазик Malagasy Bahasa Melayu മലയാളം Maltese Te Reo Māori मराठी Монгол ဗမာစာ नेपाली Norsk bokmål پښتو فارسی Polski Português ਪੰਜਾਬੀ Română Русский Samoan Gàidhlig Српски језик Sesotho Shona سنڌي සිංහල Slovenčina Slovenščina Afsoomaali Español Basa Sunda Kiswahili Svenska Тоҷикӣ தமிழ் తెలుగు ไทย Türkçe Українська اردو O‘zbekcha Tiếng Việt Cymraeg isiXhosa יידיש Yorùbá Zulu

wpDiscuzAdblock

detector

3:2017, 7 august 02